Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.04.2014 08:05

Chindia Târgoviște - FC Zagon 1-0 (1-0)


A A

Noroc cu prima repriză

Noroc cu prima repriză
Chindia a înotat spre o victorie la limită, cu FC Zagon, fiind salvată de Călin Marin

COSTIN MIHAI


 

Stadion ,,Eugen Popescu”. Spectatori: 100. A marcat: C. Marin (39). Șuturi spre poartă: 23-3. Șuturi pe poartă: 8-0. Cornere: 5-1. Au arbitrat: Antonie Azoiței 7 - Cosmin Vătămanu 7, Speranța Popescu 7. Observatori FRF: Constantin Dumitriu, Marius Munteanu (toți din București). Cartonașe galbene: Dobrescu (24), Honciu (76) / Preda (45), Torok (73).

 

Chindia: Popescu - Pătru, C. Marin, Ispas, Dobrescu (39 C. Dinu) - Vătavu - Văduva (73 Grigore), Anton, Honciu, Cherchez (86 Voicu) - Bucă. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Zagon: Bunduc - Răduțoiu, Bamba, Mihăeș, Popa - Cășineanu (59 Pap) - Feraru, Preda (46 Torok), Tofan, Vasiliu (46 Pricop) - Pîntea (65 Vîrlan). Antrenor: Călin Moldovan.

Plouă infernal, însă dragostea pentru fotbal e mare la Târgoviște. Ascunși sub umbrele și dârdâind de frig, cei care s-au încumetat să iasă din case au preferat să vadă meciul Chindiei decât să meargă la Denia Mare. Terenul e greu, iar mingea prinde viteză după ce mușcă din gazon, la șuturile lui Pătru (2) și Anton (4), astfel că Bunduc respinge cu pieptul.

 

Încă se mai poate trimite o pasă sau o centrare, detalii care scriu istoria singurei încercări ofensive a oaspeților. Tofan trimite peste Pătru, însă Vasiliu (17) finalizează modest. Chindia se aruncă apoi în atac și ratează exasperant, ocazie după ocazie. Văduva își face numărul personal în flancul drept, trimite decisiv la Bucă (19), însă nu iese nimic.

 

C. Marin (22), Bucă (30) și Vătavu (34) ne ridică pulsul, la mingii pe care le vedem în poartă, pentru ca Anton (38) să șuteze la vinclu, doar că Bunduc o ajunge și pe asta, deviind în corner. Se repetă schema clasică. Bate Honciu, C. Marin (39) se înalță fără marcaj și înscrie cu capul.

 

Zagon nu trage la poartă

În partea a doua nu se mai joacă nimic, însă nu sunt nici emoții. Călin Moldovan scoate toți oamenii capabili să creeze pericol, în special pe Pîntea, Vasiliu și Cășineanu, în timp ce terenul seamănă cu o orezărie.

,,Am încercat să vin cu jucători de forță în locul celor tehnici, cum e Pîntea. Cășineanu s-a cerut afară, spunând că nu mai poate continua, dar nici nu s-a putut juca pe un asemenea teren, în special în repriza a doua”, vorbește la final antrenorul Călin Moldovan, în timp ce jucătorii lui sudează țigară de la țigară.

Chindia mai mișcă ceva doar până în minutul 62, când Cherchez trimite peste poartă, după ce tot el (48) și Bucă puteau face 2-0, apoi se joacă la trecerea timpului. Oaspeții chiar domină ultima parte, cu Pricop revenit pe teren, după ce cu o săptămână în urmă s-a împiedicat de pragul vestiarului de la Titu, luxându-și umărul, însă nu pun pericol la finalizare.

 

La fel ca în meciul cu Fortuna, Chindia se târăște până la final, epuizată fizic, încercând să lovească pe contre. O poate face Anton (87), în timp ce Popescu aduce siguranță pe centrările naive ale ardelenilor.

,,Dacă terenul ne permitea, am fi pus mai multe probleme Chindiei, care a arătat un joc mai solid când ne-a bătut cu 2-0. Acum am prins Târgoviștea într-o zi mai slabă și puteam să scoatem ceva din acest meci”, mai spune Moldovan, însă pentru a emite asemenea pretenții, trebuie să trimiți măcar un șut pe poartă, or Zagon nu a avut nici unul (!).

 

Vreți respect? Oferiți respect!

În ciuda victoriei obținute, care duce Chindia la nouă puncte de Fortuna Câmpina, am văzut și oameni supărați în tabară gazdelor, adică otopenari. Lui Dobrescu nu i-a picat bine când a fost înlocuit de Cornel Dinu după golul lui Călin (39), numai că risca să primească al doilea cartonaș galben, plus că prestația lui a fost din nou sub orice critică.

 

Folosit titular meci de meci, chiar dacă nu reținem o singură partidă în care să impresioneze, poate că ar trebui să vadă cum e și viața de rezervă. Statut pe care Ghiță îl acceptă tot mai greu, trăgând de timp pentru a nu mai intra câteva minute pe final.

,,Când i-a cerut nea Silviu să se dezbrace, pentru a-l introduce pe final, nici nu l-a băgat în seamă”, povestește un martor al scenei.

La vestiare Ghiță a ridicat tonul, cum o atitudine de nemulțumire s-a văzut și la Pîrvu. Cât îl privește pe președintele otopenar, la un moment dat și-a vărsat nervii pe umbrelă, pe care a trântit-o de pământ, nemulțumit de jocul mai degrabă modest al echipei. Silviu nu face rău că-i ține figuranții pe tușă, folosindu-i doar pe cei care se pregătesc și evoluează serios, cum este acest Călin.

 

După ce am îndurat două ore de ploaie și de vânt, am mai rămas aproape o jumătate de ceas pentru a prinde niște reacții, la conferința de presă. Care conferință? Oficialii Chindiei i-au tratat încă o dată fără pic de respect pe reprezenții media, care au așteptat în potopul de ploaie să prindă câteva reacții din partea lor.

 

Mai avem și noi întrebări de pus, chit că e mai comod să te lauzi singur în fața jurnali știlor care aplaudă și când te scarpini în fund. Unii apar la conferințele de presă doar când iese bine, numai că la cum s-a exprimat Chindia în partea a doua, au înțeles și antrenorii că e mai sănătos să fugă spre case. S-au temut așa de tare de modesta echipă din Zagon, incapabilă să ajungă la poarta lui Iustin, încât au jucat din nou cu un singur vârf acasă.

 

Chiar dacă tribuna s-a amuzat din nou pe seama lui Bucă, trebuie înțeles că e prea izolat în avanposturi. ,,Silviu Dumitrescu are un noroc extraordinar”, recunoștea președintele otopenar după meciul cu Fortuna, doar că nu te poți baza la infinit pe noroc. Frumos, în schimb, gestul fetelor de la baschet, de a urmări acest meci, chiar dacă vremea a fost de coșmar.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Horia la 23.04.2014 01:26

Salut. Asa cum relatezi tu in articol asezarea Chindiei este cu un singur varf. Ok, aceste sisteme cu un singur varf 4-4-1-1 sau cel utilizat in ultimele jocuri de Chindia 4-2-3-1 sunt bune, dar trebuie sa le si lucrezi la antrenamente ca sa le stapanesti bine la joc. Chindia este pe primul loc datorita " bulanului" si datorita valorii a unor jucatori care fac diferenta in atac si in aparare. Am urmarit ultimele jocuri ale Chindiei si sincer aceasta sufera foarte mult in repriza a doua!!! din punct de vedere fizic. Silviule nu te mai imbata cu apa rece pentru ca meciul trecut ai avut mare "bulan", dar sa te vedem acum cu Fortuna!!!


Trimis de Emil la 23.04.2014 01:00

Nu am nimic cu Silviu Dumitrescu, dar noroc are cu carul. Oricum doream sa vb despre evolutiile echipei in ultimele jocuri cu Zagon ( de doua ori), Pitesti si Fortuna care au fost foarte modeste. Nu stiu motivele dar cred ca ori nu au conditie fizica, ori antrenamentele lasa de dorit, ori sistemul de joc este unul doar norocos, ori antrenorul nu are tupeu sa mai mai ruleze si restul jucatorilor din lot.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale