Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.11.2023 00:19

Federația SANITAS semnalează:


A A

Nori de proteste în sistemul de Sănătate

Nori de proteste în sistemul de Sănătate

*Semnalul de alarmă lansat de SANISAT se referă la excluderea lucrătorilor din DSP-uri și personalului TESA din proiectul de lege privind creșterea veniturilor în sistemul de sănătate

 

Federația SANITAS și-a exprimat public nemulțumirea față de recenta decizie a legislativului de a exclude lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) și personalul TESA din instituțiile sanitare din proiectul de lege care acordă creșteri substanțiale de venituri colegilor din Casele de Asigurări de Sănătate.

Într-o declarație de presă, Federația a subliniat că, deși recunoaște dreptul colegilor din CNAS și CJAS-uri la remunerații corecte, este esențial să se păstreze un echilibru obligatoriu în piața muncii pentru a evita prăbușirea sistemelor. Criticile au vizat modul în care lucrătorii din DSP-uri și personalul TESA au fost omiși fără prea multă judecată din proiectul de lege.

Reprezentanții Federației SANITAS au adus în atenție situația dificilă prin care au trecut acești profesioniști pe durata pandemiei, subliniind faptul că, deși s-a vorbit constant despre lipsa de specialiști în DSP-uri, cei existenți au fost supuși unei exploatări intense, fără a beneficia de compensații adecvate pentru orele suplimentare lucrate.

„Niciun alt sector nu se confruntă cu această deprofesionalizare continuă a personalului TESA din spitale. Nu facem nimic pentru a face mai atractive funcțiile de director economic, responsabil achiziții, jurist etc. din sistem. Ar trebui să vă fie teamă și dumneavoastră, domnilor guvernanți și parlamentari! Noi vom continua să ne batem pentru drepturile lor!”, au transmis reprezentanții Federației SANITAS.

Federația a avertizat guvernanții că excluderea acestor categorii de salariați creează un dezechilibru semnificativ și generează nemulțumiri profunde în rândul acestora. Nemulțumirea acumulată de-a lungul mai multor ani ar putea conduce la declanșarea unor proteste spontane, pe care nimeni nu le va mai putea opri.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Modernizare DS 276 (strada Câmpului) în satul Lunca, comuna Voinești, județul Dâmbovița”
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)
Târgoviștea va aprinde luminile sărbătorilor de iarnă
„Nu suntem mulțumiți de noul ministru al MAI, Cătălin Predoiu”
Uzina UPET Târgoviște obține prestigioasele certificări API
Platformă betonată pentru depozitarea temporară a deșeurilor din construcții
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)
Finanțare asigurată pentru centurile rutiere din Târgoviște, Pucioasa și Fieni
Situație-limită pentru salvatorii montani dâmbovițeni
Schimbări semnificative în organigrama municipalității Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale