Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2019 00:25

Ieri, la firma Electroaparataj, timp de două ore, a avut loc greva de avertisment, prefigurând...


A A

Nori de grevă generală la Târgoviște

Nori de grevă generală la Târgoviște

VIOLETA STANCIU

 


 

Salariații SC Electroaparataj Târgoviște s-au aflat ieri, timp de două ore, în grevă de avertisment, o procedură absolut obligatorie înaintea declanșării grevei generale! Oamenii au semnat tabelele de grevă, la poarta societății, și așteaptă disciplinați sosirea datei de 30 aprilie a.c., când vor intra cu toții în grevă generală, pe perioadă nedeterminată, cu încetarea totală a lucrului. Până atunci, angajații, precum și conducerea Sindicatului „Valahia” Târgoviște așteaptă să vadă dacă va exista o reacție pozitivă din partea conducerii SC Electroaparataj Târgoviște, care să ducă la încetarea conflictului de muncă. „Astăzi (n.n. ieri), între orele 9.00 - 11.00, a fost declanșată greva de avertisment la SC Electroaparataj SA. Salariații au întrerupt lucrul, timp de două ore, și au venit la poarta societății într-o manieră desăvârșită, fără să huiduie, fără să fluiere, fără să scandeze absolut nimic, ci doar să încerce să obțină un preț al muncii cât mai corect. S-au semnat tabelele de grevă, pentru că greva de avertisment este obligatorie înainte de greva generală... În condițiile în care până pe data de 30 aprilie nu vom avea un acord semnat cu conducerea societății prin care să rezolvăm doleanțele salariaților, pentru că toate țin de salarizare, în special, începând din 30 aprilie vom declanșa greva generală pe perioadă nedeterminată cu încetarea totală a lucrului. Deocamdată suntem în faza de așteptare, dacă dă Dumnezeu și vor înțelege cei din conducerea societății că așa nu se mai poate, că trebuie să stea de vorbă cu salariații și trebuie să găsească o soluție, vom găsi o soluție probabil și vom stinge acest conflict. Dacă nu, oamenii au fost de acord să semneze pentru greva generală, anticipat, pentru două săptămâni, ca să nu-și piardă timpul pe la poarta societății, pentru că greva înseamnă nemuncă, este o rezistență prin nemuncă. Nu trebuie să huiduie, nu ai treabă cu prefectul, nu ai treabă cu primarul, nu ai treabă decât cu conducerea societății, cu raportul de muncă pe care îl ai direct cu aceasta. Adică, pe perioada grevei, dânșii nu au voie să angajeze salariați, noi avem obligația să nu împiedicăm pe cei care vor să lucreze. Din fericire pentru noi, nimeni nu a lucrat, adică toți au participat la greva de avertisment”, a precizat liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.

„Vom face prezența din două în două săptămâni”

Cert este faptul că cei care conduc SC Electroaparataj Târgoviște sunt greu de adus la masa negocierii și acționează de pe poziții de forță. Rămâne de văzut care va fi reacția lor și după declanșarea formelor de protest extrem, pentru că, de regulă, președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu nu a pierdut, cel puțin până acum, nici o bătălie sindicală.„Despre conducerea societății pot să vă spun că ne-a trebuit mai bine de jumătate de an să-i punem la masă și să-i facem să înțeleagă că trebuie să stea de vorbă cu salariații. Abia avem semnat cu dânșii un protocol, un proces verbal al ședinței de conciliere, la care au răspuns cu «nu» la toate doleanțele noastre. Nici măcar nu au venit cu o alternativă. Acesta este modul în care a înțeles conducerea societății să stea de vorbă cu salariații și să negocieze cu sindicatul... Vom desfășura în mod civilizat greva, pe data de 13 mai noi vom aviza și o acțiune publică, o să folosim și sonorizarea pentru că vom face următoarea prezență la greva generală pe 13 mai. Vom face prezența din două în două săptămâni, nu are rost să chemăm salariații, nu are rost pentru că este o formă de luptă prin nemuncă și nu trebuie să stăm la poarta societății și să semnăm pe fiecare zi. Deci, dacă nu vom avea o înțelegere până pe data de 30 aprilie, următoarea întâlnire va fi pe data de 13 mai. Să dea Dumnezeu ca Sfintele Sărbători și spiritul Paștelui să le dea gânduri bune și să înțeleagă că nu are nimeni nimic cu dânșii, doar că așa nu se mai poate”, a declarat președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale