Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.03.2020 00:25

Ultima oră! Aseară, Guvernul a aprobat ordonanța militară nr. 4 cuprinzând...


A A

Noi restricții anti-coronavirus

Noi restricții anti-coronavirus

ANDREI VASILIU

 


 

Ministrul M.A.I., Marcel Vela: „Sunt cele mai dure măsuri din România din ultimii zeci de ani. Vă asigurăm că măsurile se pot ridica atunci când se va reduce riscul de răspândire a coronavirus. Suntem la datorie și vă suntem alături. Țin să le mulțumesc celor din Ministerul Sănătății și MAI pentru efortul depus. Trebuie să oferim sprijin necondiționat celor care au nevoie. Vă prezint modificările aduse prin ordonanța militară nr. 4. A fost evaluată conform decretului prezidențial. Sunt câteva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat. Intervalul orar pentru persoanele de 65 de ani în care își pot rezolva problemele medicale, cu mijloacele proprii sau ale familiilor lor – se pot face în intervalul orar normal, pe întreaga personală a zilei. Am permis și ieșirea acestora din locuință în intervalul orar 20-21, pentru a avea grijă de animalele personale. NU este nevoie de declarație scrisă pentru aceste ieșiri. În intervalul 11-13 se va facilita accesul persoanelor de peste 65 de ani în spațiile comerciale. Am stabilit că: cei care sunt în izolare la domiciliu, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină cu condiția de a plăti pentru această perioadă. Cei care nu respectă carantina, vor intra încă 14 zile din nou în carantină, suportând toate cheltuielile aferente. Conducătorii auto care intră în țară, cu tonaj mai mare, au mai multe variante: fie angajatorul le asigură spațiul unde să stea 14 zile, fie rămân la domiciliu, fie solicită autorităților cazarea în spații hoteliere. Aceleași condiții se aplică și personalului de aeronave și personalul navigant. Personalul care se ocupă de tot ce ține de energia electrică va fi trecut în izolare la locul de muncă. Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în zone aglomerate am stabilit ca, începând cu 31 martie 2020, să se monteze aparate de dezinsecție la intrarea în bloc, efectuând dezinsecție și în casa scării și în lift. Se vor asigura cazări în spații hoteliere pentru personalul medical și, la nevoie pentru familiile acestora. Măsura va intra în vigoare de la 31 martie. Prețurile la energie, salubritate și carburanți se plafonează. Circulația navală se va desfășura fără restricții. Este interzis accesul navelor care vin din zone de risc doar dacă nu dispun echipamentul necesar prevenirii răspândirii virusului. Regula de a nu circula în grupuri mai mari de 3 persoane se aplică exclusiv circulației pietonale”, a anunțat ministrul Marcel Vela.

ORDONANȚA MILITARĂ nr. 4 - TEXT INTEGRAL AICI

Se aduc modificări și la sancțiuni, care au crescut, de la minimum 100 lei la minimum 2000 lei. Acum se pot aplica sancțiuni complementare: confiscarea unor bunuri, suspendarea temporară a activității.

Secretarul de stat Raed Arafat: „Raportul de la ora 20: 1815 cazuri confirmate, vindecați 206 persoane, decedați 43 de persoane. Am decis să emitem un ordin: orice pacient poate fi suspectat că are COVID-19, chiar dacă nu există testare. Dacă pacientul este în stare critică, va fi internat în spitalul în care s-a prezentat sau la un spital apropiat. Refuzul de internare a unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția medicilor că pacienții NU pot fi refuzați doar pentru că nu există o confirmare că au COVID-19.Alți angajați din sistemul de sănătate pot fi delegați în caz de nevoie. Nu pot refuza, iar daca detașarea se face în alt județ decât domiciliul, le va fi asigurată cazarea și hrana”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale