Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.09.2023 00:15

În Dâmbovița, Casa de Pensii anunță...


A A

Noi reglementări în privința pensiilor

Noi reglementări în privința pensiilor

Ștefan Khalil


Casa Județeană de Pensii (CJP) Dâmbovița, aduce la cunoștința publicului măsuri semnificative și prelungiri de termen în ceea ce privește sistemul de pensii, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 70/2023 emisă de Guvern zilele trecute.

Una dintre modificările aduse de această ordonanță vizează prelungirea perioadei în care persoanele interesate pot "cumpăra vechime în muncă" pentru a-și asigura o pensie pentru limită de vârstă. Termenul până la care pot fi încheiate contracte de asigurare cu plata retroactivă a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2024. Această măsură este destinată celor care doresc să completeze stagiul de cotizare și nu au calitatea de pensionar. Perioada pentru care se poate încheia contractul nu poate depăși 6 ani anterioară datei încheierii acestuia, iar plata contribuției este raportată la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data încheierii contractului, putând fi efectuată într-o tranșă sau mai multe, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2024.

Legislația referitoare la pensii a fost completată cu un nou articol care impune că adeverințele eliberate de angajatori sau de către deținătorii legali de arhive, precum și documentele necesare stabilirii sau recalculării drepturilor de pensie, emise potrivit dispozițiilor legale în vigoare, trebuie certificate prin ștampilă și semnătură olografă a conducătorului entității sau a persoanei delegate în acest sens.

Ordonanța de Urgență mai prevede și prelungirea termenului de valabilitate al avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, al căror termen inițial de valabilitate era 1 septembrie 2023.

Totodată, ordonanța prelungește termenul până la data de 31 august 2024 pentru încadrarea în categoria funcțiilor contractuale a celor 1000 de posturi care se ocupă cu evaluarea dosarelor de pensii în vederea recalculării.

Aceste măsuri și prelungiri au ca scop asigurarea unei gestionări eficiente și corecte a sistemului de pensii și aduc beneficii semnificative pentru cei care doresc să-și asigure un viitor financiar stabil. Reprezentanții Casei Județeană de Pensii Dâmbovița le transmit cetățeniilor  să se informeze în detaliu cu privire la aceste modificări și să acceseze serviciile oferite pentru a-și gestiona mai eficient pensiile lor.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Asfalt pe toate străzile, gaze în toate satele”
518 locuri de muncă disponibile
Moș Crăciun a venit devreme la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Proiecte de investiții majore la Raciu
Reabilitarea infrastructurii rutiere din Runcu
Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale