Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.04.2015 00:21

Ieri, la o vizită fulger pe mai multe șantiere de lucru din județ, s-au constatat la Potlogi


A A

Noi probleme în proiectul Palatului Brâncovenesc

Noi probleme în proiectul Palatului Brâncovenesc
Toată unitatea de implementare a proiectului, convocată azi la Potlogi

❚ După tot felul de piedici, lucrările la Ansamblul Brâncovenesc întâmpină noi situații neașteptate ❚ Acum părțile implicate în realizarea investiției nu reușesc să se pună de acord în ceea ce privește unele lucrări și stabilirea unor soluții la deficiențele apărute în cadrul proiectului ❚ Tocmai de aceea astăzi, 2 aprilie a.c., proiectanții, consultanții, constructorii și reprezentanți ai Ministerului Culturii se vor întâlni din nou cu toții la Potlogi, pentru identificarea unor soluții necesare în special la clădirea principală ❚ Ca și cum nu ar fi de ajuns, încă mai există probleme cu proiectantul inițial care, după ce și-a încasat tot onorariul, nu se mai interesează de soarta lucrărilor

ANA MARIA POPESCU

 


 

Ieri, vizită fulger a președintelui forului administrativ județean la obiectivele de investiții aflate în derulare pe raza localităților Conțești, Tărtășești și Potlogi. Fie că a fost vorba despre reabilitare, modernizare și extindere școli, cămine de bătrâni sau de restaurarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, toate lucrările au fost vizitate și verificate de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița pentru convingerea la fața locului că se lucrează și nu se bate pasul pe loc, iar investițiile vor fi finalizate la termenele stabilite în contracte.

Conțești: Lucrările la școală și căminul de bătrâni, pe drumul cel bun

Primul obiectiv vizitat și analizat a fost școala de la Conțești, o investiție în valoare de peste 53 miliarde lei vechi, unde se lucrează de mai mult de 8 luni la renovare și extindere. Se pare că lucrările sunt în grafic, iar cei aproape 350 de elevi ai școlii vor începe noul an școlar în „casă nouă”.

„Școala Conțești este al treilea obiectiv realizat pe POR. Este o unitate modernă acum, s-a renovat corpul de clădire vechi și s-a extins cu un alt corp de clădire. Avem de asemenea teren de sport, avem deja luate dotările și sperăm ca într-o lună totul să fie gata și, începând cu anul școlar 2015-2016, copiii să învețe într-o școală nouă. Corpul vechi a fost renovat încă din 15 septembrie și elevii învață acolo. Aici vor învăța 347 de elevi. Constructorul este SC PHOENIX”, ne-a declarat Marian Alexandru, primarul comunei Conțești.

Lucrările sunt avansate și la Căminul de bătrâni Mereni Conțești, unde se modernizează clădirea veche și se construiesc un corp nou de clădire, o seră, un atelier de dulgherie și un club de recreere pentru bătrâni. Obiectivul este aproape de finalizare, autoritățile susținând că în maxim 3 luni bătrânii internați în acest Cămin vor începe o nouă viață într-o clădire modernă și dotată după standarde europene.

„Capacitatea Căminului de bătrâni este de 20 de locuri, se extinde acum la 45 de locuri. 90% din corpul vechi este gata, luna viitoare o să mutăm bătrânii din nou în Cămin, pentru că acum ei se află la Boteni. Avem în continuare foarte multe solicitări, bătrânii provin din toate zonele județului. Valoarea investiției este de 37 miliarde lei vechi. Lucrările au început acum un an și jumătate, dar firma care se ocupă de lucrare, SC GENICOM, a avut o problemă financiară, a intrat în insolvență anul trecut, am prelungit contractul de execuție și cu puțin efort sperăm să terminăm în 3 luni”, a mai precizat primarul Marian Alexandru.

Tărtășești: Cu puțin noroc, 300 de copii vor începe anul școlar într-o instituție nouă

Președintele CJD a verificat stadiul și calitatea lucrărilor de la școala din Tărtășești. Autoritățile speră ca ele să fie finalizate până în luna septembrie, pentru ca și elevii de aici să înceapă noul an școlar într-o instituție nouă.

„Vorbim de un proiect pe fonduri europene și cu o parte de cofinanțare din fonduri de la bugetul local. Acest proiect are o valoare de 4,4 milioane lei, din care 3,4 milioane lei nerambursabili. Suntem în grafic cu execuția lucrărilor, s-au executat aproximativ 40%. Durata contractului este de 19 luni, dar eu zic că ne vom încadra în grafic și până la începutul noului an școlar. Aici sunt aproximativ 300 de elevi. Constructorul este SC POTENȚIAL CONS SRL, iar conform contractului, lucrările ar trebui să se termine undeva în luna octombrie, iar toate decontările trebuie făcute până pe maxim 31 decembrie 2015”, a explicat primarul Ion Rusu.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a completat: „Este una dintre școlile realizate pe alocările suplimentare din POR. Banii luați de la mediu și duși spre școli”.

Potlogi: Punct și de la capăt cu problemele

Dacă în aceste comune lucrurile sunt pe drumul cel bun, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi problemele par să nu se mai termine. Deși își petrece destul de mult timp pe „capul” constructorilor încercând să pună presiune pe aceștia, astfel încât lucrările să fie finalizate până spre sfârșitul anului, cu fiecare vizită pe care o realizează în teren, șeful CJD mai identifică o serie de probleme în derularea proiectului. Acum părțile implicate în realizarea investiției nu reușesc să se pună de acord în ceea ce privește realizarea unor lucrări și stabilirea unor soluții la problemele apărute în cadrul proiectului. Tocmai de aceea astăzi, 2 aprilie a.c., proiectanții, consultanții, constructorii și reprezentanți ai Ministerului Culturii se vor întâlni cu toții la Potlogi. Totodată, încă mai există probleme cu proiectantul inițial al lucrărilor de la Potlogi, care, după ce și-a încasat tot onorariul, nu prea se mai interesează de soarta lucrărilor.

„Suntem relativ în grafic, dar continuăm să avem probleme cu punerea de acord a tuturor părților care sunt implicate în realizarea proiectului, adică proiectantul inițial SINERGETIC USROM, consultanții, constructorul, Ministerul Culturii. Mâine (n.n. astăzi) avem convocată pe teren toată unitatea de implementare a proiectului, vin cei de la Ministerul Culturii ca să pună avizul pe propunerile noastre de soluții, în special legate de clădirea principală unde avem nevoie să facem punerea în valoare cu adevărat a Palatului Potlogi și unde vom vedea care sunt soluțiile de recondiționare a ceea ce era odată. Nu există concurs suficient din partea proiectantului, care și-a încasat banii la momentul când a predat proiectul, iar pe teren apar tot felul de situații care necesită un aviz al proiectantului. Sunt și chestiuni care țin de patrimoniu și necesită un aviz din partea Ministerului Culturii. O parte din cei care au lucrat la proiectul inițial nu mai lucrează la firmele de proiectare și lucrează prin Franța.Va trebui la un moment dat să-mi asum riscul de a face o cheltuială suplimentară din banii CJD numai că să finalizăm proiectul. Acesta va fi gata la 15 noiembrie. Avem probleme cu umiditatea crescută din interiorul Palatului, la care nu avem încă o soluție. Am băgat niște aparate care absorb umiditatea din pereți, dar dacă sunt întrerupte 2-3 zile, umiditatea revine la valorile inițiale”.

Vizita de lucru în teren a președintelui CJD s-a încheiat cu verificarea proiectelor de apă și canalizare de la Titu și Găești, asupra cărora vom reveni cu amănunte într-unul din numerele viitoare ale ziarului.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale