Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.07.2022 00:11

Semnalul Direcției Agricole Dâmbovița:


A A

Noi facilități pentru fermierii din România

Noi facilități pentru fermierii din România

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a emis o completare a ordinului cu privire la sprijinul agricultorilor pentru secetă, prin care li se oferă fermierilor posibilitatea să schimbe destinația culturii afectate de lipsa precipitațiilor, dar și să primească subvențiile pe unitatea de suprafață, odată cu intrarea în vigoare a ordinului comun emis de miniștrii Agriculturii și Internelor, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut de către directorul adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu, într-o conferință de presă.

Prin această măsură fermierii pot să recolteze masa vegetativă mai rapid și să lase minimum 5% din suprafață cu cultură afectată pentru autentificarea stării de fapt, în vederea obținerii despăgubirilor. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită, până la 31 iulie, declararea stării de calamitate cauzată de seceta pedologică severă și arșița atmosferică în localitățile/județele unde mai mult de 50% din suprafața acoperită de o cultură este afectată. Adrian Bercu a oferit mai multe despre acest subiect.

„Proaspătul Ministru al Agriculturii, domnul Petre Daea, a emis o completare a ordinului cu privire la ajutorul pentru secetă despre care toți agricultorii ar trebui să știe. În această completare este precizat faptul că în aplicarea prevederilor ordinului, producătorii agricoli au obligația identificării culturilor afectate, a blocului fizic, parcelei și tarlalei aferente fiecărei culturi și menținerea unei zone tampon martor nerecoltate sau neînsămânțate, în suprafață de 5% din suprafața blocului fizic a parcelei/tarlalei afectate, care se pun la dispoziția Comisiei de Constatare și Evaluare a Pagubelor în vederea completării procesului verbal de constatare. Este foarte important acest aspect, deoarece li se permite fermierilor care au avut pagube însemnate datorită fenomenului de secetă, să recupereze ca material furajer culturile și să poată reînsămânța și să poată pregăti terenurile pentru culturile de toamnă, păstrând doar o suprafață de 5% din cultura afectată pentru a fi verificate și inspectate de reprezentanții APIA, ISU și DAJ” , a transmis Adrian Bercu, directorul adjunct al DAJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Majoritatea biletelor de tratament pentru pensionari au fost distribuite
Peste 18.000 de persoane testate și 452 de pacienți depistați pozitiv la hepatită B sau C în județul Dâmbovița
Pensionarii cer mărirea pensiilor la nivelul inflației
Camera de recoltare la Centrul de Transfuzii a fost extinsă!
Deschiderea temporară a DJ 714
Liste de așteptare pentru cardurile valorice destinate donatorilor
Angajații M.A.I. vor veghea la buna desfășurare a activităților prilejuite de Sărbătoarea Solemnă a Sfântului Ierarh Nifon
Sărbătoarea Sf.Ierarh Nifon, supravegheată de pompierii dâmbovițeni
Acțiune a polițiștilor de imigrări pentru prevenirea și combaterea muncii ilegale a străinilor
Cod Galben de ploi și inundații în Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale