Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.07.2020 00:09

Excelență în sport


A A

"Nicolae Guțoiu, unul dintre meseriașii atletismului național"


❚ Profesorul va împlini, în această toamnă, 65 de ani. De mai bine de un deceniu și jumătate activează la CS Târgoviște, iar în paralel se ocupă și de inițierea micilor sportivi în tainele atletismului, la CSȘ Târgoviște ❚ „Mi-au trecut prin mână sute de sportivi… Cei mai importanți ar fi Cătălina Oprea, George Preda, Gică Răileanu, Alexandru Alina. De-a lungul timpului, dacă aș cumula rezultatele de la cluburile unde am fost încadrat, cred că am strâns 500-600 de medalii” ❚ „Ne pregătim acum în parc, fie vară, fie iarnă. Când ninge tare, înotăm prin nămeți. Ăsta este adevărul, așa decurg lucrurile în România anului 2020” ❚ „Acum se lucrează la stadion și ne pregătim în Parcul Chindia. Mi-aș dori ca societatea, comunitatea, să sprijine mai mult sportul de performanță și mai ales secțiile unde sportivii concurează individual” ❚ „La nivel național nu stăm bine deloc. Și nu e vorba doar de noi, ci de toate sporturile individuale. Oamenilor le place doar fotbalul”

 

C.M.

 


 

Nicolae Guțoiu va împlini, în această toamnă, 65 de ani. De mai bine de un deceniu și jumătate activează la CS Târgoviște, iar în paralel se ocupă și de inițierea micilor sportivi în tainele atletismului, la CSȘ Târgoviște. „Cinci ore pe zi însumează doar antrenamentele”, spune profesorul care se mândre ște cu un titlu european, cu Cătălina Oprea, în 2004, sportivă care a punctat, pe plan continental, de două ori și la juniori. Pentru Guțoiu, ca și pentru mulți alți oameni din fenomen, implicați trup și suflet. „Unul dintre meseriașii atletismului național, profesorul Guțoiu a descoperit și a șlefuit de-a lungul timpului mulți sportivi de mare valoare. Puțini știu că sportivii pregătiți de dumnealui încă dețin recorduri europene sau naționale și că are o activitate bogată în structurile federației, însă, cu toate acestea, a rămas o persoană discretă și modestă. Nicolae Guțoiu este un antrenor de top, care a scris cu performanțele sale în cartea de aur a atletismului românesc”, puncta pentru cstargoviste.ro fostul director Ciprian Prisăcaru.

„Am ajuns în noroi până la glezne”

Rep.: Domnule Guțoiu, care sunt numele grele ale secției pe care o pregătiți?

– Mi-au trecut prin mână sute de sportivi… Cei mai importanți ar fi Cătălina Oprea, George Preda, Gică Răileanu, Alexandru Alina. De-a lungul timpului, dacă aș cumula rezultatele de la cluburile unde am fost încadrat, cred că am strâns 500-600 de medalii. Și asta doar la campionate naționale și competiții internaționale.

Rep.: Puțină lume știe că atleții dâmbovițeni scot rezultate frumoase în condiții nu tocmai propice.

- Să știți că noi avem o vorbă: pe ploaie, pe ninsoare, pe caniculă sau pe ger, le spun sportivilor: Hai la Sala Chindia, unde nu sunt geamuri. Noi ne pregătim acum în parc, fie vară, fie iarnă. Când ninge tare, înotăm prin nămeți. Ăsta este adevărul, așa decurg lucrurile în România anului 2020. Și nu este vina clubului, ci a sistemului și, poate, și a autorităților. Într-o zi cu ploaie, eu, ca antrenor, mă schimb de minim trei ori de haine. Am ajuns în noroi până la glezne.

„Atletismul e cel mai greu sport”

Rep.: Cum vedeți clubul CS Târgoviște peste 20 de ani?

- Eu unul văd un viitor bun pentru club. Sper ca în continuare să fie angajați tineri, să se meargă pe mâna celor care au adus rezultate la CS. Poate peste câțiva ani vor fi condiții bune pentru practicarea sportului de performanță.

Rep.: Secția de atletism își desfășoară activitatea pe unde apucă.

- Acum se lucrează la stadion și ne pregătim în Parcul Chindia. Mi-aș dori ca societatea, comunitatea, să sprijine mai mult sportul de performanță și mai ales secțiile unde sportivii concurează individual.

Rep.: Ce înseamnă atletismul în ziua de astăzi, în sportul românesc?

– La nivel național nu stăm bine deloc. Și nu e vorba doar de noi, ci de toate sporturile individuale. Oamenilor le place doar fotbalul. Mă uit prin comune ce veselie e, la Liga a VI-a se mănâncă mici și se bea bere pe marginea terenului. Atletismul e cel mai greu sport. Te lupți doar cu tine însuți și cu cronometrul. Nu ai obiectul muncii, ca la fotbal sau baschet.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cristian Stan, despre problemele de la stadionul "Eugen Popescu"
Chindia continuă în prima ligă
Săndoi nu știe dacă va continua la Târgoviște
Gusti Voinea și-a anunțat plecarea de la echipă
Mihai Tătăranu, un antrenor apreciat în fotbalul feminin
Cătălin Furtună critică strategia Chindiei
Chindia, în avantaj pentru evitarea retrogradării
Jucătorii Chindiei nu se cred salvați
Andreea Dinu, aproape de medalii la Naționalele U16
Victorie lejeră pentru târgovișteni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uluitorul cinism politic...

GEORGE COANDĂ


... l-a „pus în valoare”, deunăzi, domnul prim-ministru Ludovic Orban. Nici că se putea mai anapoda pentru guvernul PNL și pentru PNL însuși. Nu pricep din ce pricini, premierul, și președinte al PNL, a băgat o fugă până în Valea Jiului – „valea plângerii”, nu-i așa – ca să marcheze cu înalta sa prezență Ziua Minerului, cu care ocazie a participat, depunând... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale