Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.02.2014 08:20

Din păcate, banii pe care Dâmbovița i-ar fi putut încasa din TVA vor ajunge, din nou, în alte județe


A A

Nici o firmă dâmbovițeană la Palatul Brâncovenesc

Nici o firmă dâmbovițeană la Palatul Brâncovenesc
Octombrie 2012: Speranța CJD ca proiectul să fie finalizat la împlinirea a 300 de ani de la moartea domnitorului (2014) s-a năruit

❚ Temerea președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, este că nu mai există firme cu putere economică în județ, de aceea nu s-a înscris nici una la noile proceduri de licitație în cadrul proiectului european de peste 300 miliarde lei vechi ❚ Dacă pe partea de supraveghere și asistență tehnică a lucrărilor de construcții și restaurare monument istoric, din trei societăți, a câștigat MEDOS CONSTRUCT CONSULTING SRL Iași, pentru execuția proiectului european de la Potlogi încă se deliberează dintre cele nouă firme care au depus ofertele, cel mai probabil câștigătorul fiind anunțat la firmele acestei luni ❚ Licitațiile au fost reluate după ce lucrările la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi au rămas în aer din anul 2011, când societatea care câștigase inițial - Intini Angelo din Italia - a intrat în insolvență

 

ANA MARIA POPESCU


 

Lucrările de reabilitare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, din nou în procedură de licitație! Restaurarea Palatului este un proiect european de peste 300 de miliarde lei vechi, care deși a fost demarat în 2011, este departe de finalizare.

 

Ca multe alte proiecte din Dâmbovița, și Palatul a intrat într-o morișcă deja consacrată în județ: în timpul administrației pedeliste s-a atribuit contractul prin licitație, s-a plătit avansul, s-au subcontractat lucrările, ulterior firma câștigătoare Intini Angelo intrând în insolvență, iar proiectul - în impas. Consiliul Județean a reziliat contractul, iar lucrările au rămas… în aer.

Așadar, procedura de achiziții a fost reluată, au fost adjudecate deja unei firme din Iași serviciile de supraveghere și asistență tehnică a lucrărilor de construcții și restaurare monument istoric, iar la momentul actual se află în derulare procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a proiectului european de la Potlogi.

 

În competiție s-au înscris nouă firme, dosarele sunt analizate de Comisia de achiziție din CJD și de specialiștii UCVAP (Unitatea pentru Coordonarea și Verificarea Achizițiilor Publice).

 

SC MEDOS CONSTRUCT CONSULTING Iași, cea mai bună ofertă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița dă asigurări că până la sfârșitul acestei luni va fi anunțat și câștigătorul licitației. Totodată însă, șeful forului administrativ, Adrian Țuțuianu, are și un mare regret legat de licitația de la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi: faptul că firmele dâmbovițene nu prea s-au înghesuit să depună oferte și să participe la licitație, așa că banii pe care Dâmbovița i-ar fi putut încasa din TVA vor ajunge din nou către alte județe.

“Se află în derulare procedura de achiziție pentru Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Am adjudecat serviciile de supraveghere și asistență tehnică a lucrărilor de construcții și restaurare monument istoric aferente etapei a doua din cadrul proiectului. Câștigătorul licitației este SC MEDOS CONSTRUCT CONSULTING SRL, cu sediul în Iași, care și-a adjudecat aceste lucrări de supraveghere și asistență tehnică, pe toată durata de implementare, la suma de 398.000 lei. Au mai fost două societăți care au concurat la această procedură, dar au avut oferte mai mari. Din păcate, nu am avut nici un concurent din județul Dâmbovița, deși m-aș fi bucurat pentru că sunt bani la care TVA-ul ar fi venit la bugetul județului. Încă nu avem societăți specializate în ceea ce înseamnă gestiunea problemelor la monumentele istorice”, a declarat președintele Adrian Țuțuianu.

 

Intenția CJD: adjudecare în termenul cel mai scurt

În ceea ce privește contractul principal de execuție de lucrări, președintele CJD a continuat: “avem la momentul acesta în evaluare nouă oferte. S-a trecut de prima etapă, adică s-au văzut documentele, iar la momentul acesta salariații din Consiliul Județean, din Comisia de achiziție, și cu cei de la UCVAP, care sunt ai Ministerului Finanțelor, evaluează din punct de vedere tehnic ofertele. Am discutat cu dânșii, vor mai fi necesare, probabil, două etape de clarificări, dar, în orice caz, în evaluarea noastră, undeva între 25 și 28 februarie 2014, vom prezenta câștigătorul acestei licitații. Și aici, pentru că nu știu, nu mai avem firme cu foarte multă forță economică, nu avem nici o asociere formată din firme din Dâmbovița, o singură societate cu sediul în Dâmbovița este în asociere cu un grup de firme care își au sediul prin Bucure ști. Practic și aici vom vedea cui adjudecăm… Avem oferte financiare bune, rămâne de văzut dacă ofertele tehnice sunt corespunzătoare și putem face adjudecarea. Intenția mea este să adjudecăm în termenul cel mai scurt, ca să nu avem probleme cu implementarea proiectului”, a precizat Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale