Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.02.2017 00:19

Editorial


A A

Neosecuritatea sub masca anticorupției

Neosecuritatea sub masca anticorupției

GEORGE COANDĂ


Sub masca de fum a democrației mișună, și nu este niciun secret, șerpii. Și, uneori, fantomele trecutului sub alte înfățișări. Așa cum se petrec lucrurile acum în România și mai ales de pe vremea Băsescului, cu prelungire în asta a lui Iohannis. Căci, răfuiala și vendeta politică sunt susținute, nedemocratic, de instituțiile de forță ale statului. Vorbeam la început de masca de fum a democrației, să precizez, a „democrației originale” băștinașe din care se nasc alte măști.

De pildă, masca luptei pe viață și pe moarte împotriva corupției. Lupta împotriva unui astfel de flagel este extrem de necesară în țara românilor. Corupția este endemică, dar nu atât de fioroasă ca în altă „țări de farmec pline”, pentru români, bineînțeles, care dau buzna pe acolo în căutarea unui trai mai bun, cum este, de pildă, în cizma italiană sau în hexagonul francez. Voila! Bizar este însă altceva foarte grav și… securistic. Da, ați citit bine, securistic. Și să spunem că această invenție ciudată a lui Adrian Năstase, și în plasa căreia a căzut glorios chiar el, numită DNA, acționează de pe vremea, cum spusei, a Băsescului, ca o reînviată Securitate. Dacă un om politic mai de vază, dar nu numai, este în contrasens cu puternicul zilei de la Cotroceni, se trezește cu dosar penal… inventat și ferecat în cătușe. Și dacă nu e tare de virtute, zdup la „beciul domnesc”. Să reținem că și pe la Bruxelles și Washington s-au cam prins cum stau lucrurile. Că, de-o pildă, procurori corupți până în măduva oaselor (a se vedea deja faimosul „caz Negulescu” de la Prahova) sunt aruncați kovesian în luptă… contra corupției. Mai precis, a falsei corupții, atâta vreme cât, fapt dovedit, au fost târâți pe scările DNA, fără nicio vină, oameni politici neagreați de stăpânii cotroceniști. Uite că, pe la Bruxelles și Washington s-au prins cum stă treaba. Dovadă peremptorie: o mare televiziune americană a realizat un film năucitor pentru „zeița Jusțitiei”, Laura Codruța Kovesi, și herr Iohannis, deconspirând că manifestațiile antiguvernamentale din România și lupta anticoruție sunt, de fapt, o acoperire a procurorilor penali, asmuțiți împotriva adversarilor politic. Și, din păcate, tandemul, s-au așa-zisul binom DNA-SRI este o reînviere a Securității, aia din anii ’50 ai stabilizării României, sub masca democrației. O stranie mască de fum… antidemocratică.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale