Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.05.2017 00:17

Membrii Sindicatului Valahia cer modificarea Legii insolvenței


A A

Nemulțumiri la COS Târgoviște

Nemulțumiri la COS Târgoviște
Nicolae Dragodănescu, lider Sindicatul „Valahia”

❚ Reprezentanții sindicali au fost împuterniciți să susțină două rezoluții în numele celor peste 500 de membri ai acestui sindicat: să-i reprezinte în instanță pentru recuperarea banilor reținuți de administrație ilegal pe statul de plată, dar și să ceară implicarea politicienilor, a parlamentarilor și a instituțiilor statului pentru modificarea legislației insolvenței, „o necesitate pentru salvarea Combinatului de Oțeluri Speciale”, după cum susține liderul sindical Nicolae Dragodănescu

VIRGIL VOINESCU


Membrii Sindicatului Valahia Târgoviște din cadrul Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște au votat recent două rezoluții importante pentru salariați și pentru oțelăria târgovi șteană. Astfel, potrivit liderului Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, s-a decis împuternicirea reprezentanților sindicali să-i reprezinte în instanță pentru recuperarea banilor reținuți de administrație ilegal pe statul de plată, dar și o rezoluție prin care cer sprijin și implicare din partea politicienilor, a parlamentarilor și a instituțiilor statului pentru modificarea legislației insolvenței, „o necesitate pentru salvarea Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște”.

„Actuala Lege a insolvenței permite continuarea unei administrări defavorabile unităților industriale românești. Este și cazul Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște. Aici, și în toate celelalte cazuri din țară, statul român trebuia să ia demult decizia modificării Legii nr. 85/2016 a insolvenței. Aceasta pentru că, vorbind de Combinatul din Târgoviște, au trecut deja trei ani. Dar deși a trecut atâta timp, nu există un program de reorganizare, nu s-au plătit creanțe și toate au fost înghețate. Cu toate acestea, programul de administrare specială propus de firma de fier vechi care avea o parte din creanță este menținut la combinat”, ne-a declarat liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.

„Sunt multe de spus. În opinia noastră, ar fi necesară amendarea Legii 85/2016, astfel încât în cuprinsul ei să nu mai permită administrarea specială a societăților care și-au declarat ele însele insolvența și care nu au un program de reorganizare după primii trei ani, cum se întâmplă la combinat și nu numai aici. În opinia oamenilor, în acest caz, este vorba de reacredință. Sperăm să obținem sprijinul pentru modificarea legislației insolvenței. În același timp, pentru a repara o nedreptate, am formulat 518 plângeri instanței de judecată de la Tribunalul Dâmbovița pentru a recupera banii pe care, cu încălcarea legii, administrația de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște i-a luat din buzunarul salariaților”, a adăugat Nicolae Dragodănescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale