Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2015 00:25


A A

Neliniște sindicală la COS Târgoviște

Neliniște sindicală la COS Târgoviște
Au dispărut fluctuațiile de producție și șomajul tehnic, dar neliniștea - nu

❚ „Vorbim de stabilitate, nu înseamnă optimism”, ne-a declarat liderul Sindicatului Metalurgistul din cadrul Combinatului de Oțeluri Speciale ❚ Ing. Gabriel Banu spune că, deși în unitate lucrurile merg mai bine, soarta COS este încă nesigură ❚ Totul depinde de cum se vor rezolva contestațiile cu ANAF, de analizele realizate de instanța de judecată, așa cum cere Planul de reorganizare, și chiar de cum se vor fi abordate problemele industriale în plan național ❚ „Există temeri că ar putea să apară ceva din exterior care ar putea aduce o sincopă”, a conchis liderul Sindicatului Metalurgistul, Gabriel Banu

VIRGIL VOINESCU

 


 

Liderul Sindicatului Metalurgistul din cadrul Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, ing. Gabriel Banu, ne-a declarat că, înainte de prima analiză ce va fi realizată de instanța de judecată în luna mai a.c., privind Programul de reorganizare, în combinat se lucrează constant.

Încet, dar sigur, COS trebuie să-și plătească datoriile

Din datoriile către stat, conform Planului de reorganizare, s-au plătit creanțele chirografare ce-i vizau pe salariați.

„Datoriile erau prioritare. Creanțele chirografare sunt ale persoanelor care nu beneficiază de o garanție reală asupra bunurilor din patrimoniul debitorului. Acestea sunt creanțele curente de la momentul deschiderii procedurii. Restul, cele pentru ANAF, au o eșalonare pe parcursul celor trei ani de program, stabilit prin Planul de reorganizare. Dar ceea ce putem vedea noi acum poate fi apreciat ca un lucru stabil. Aceasta pentru că nu au mai fost sincopele de dinainte, când oamenii stăteau acasă cu 75% din salariu și cu gândul la ceea ce va urma, respectiv pornirea sau oprirea activității”, ne-a explicat Gabriel Banu.

Potrivit liderului sindical, un lucru bun este că acum e abordată ceva mai serios problema producției, bineînțeles raportat la numărul de 1.300 de salariați cât mai are acum Combinatul de Oțeluri de la Târgovi ște. În opinia lui Gabriel Banu, au dispărut fluctuațiile de producție.

„Este o constantă de activitate. Tot ceea ce a însemnat opriri s-a programat, deci nu au existat căderi”, a mai spus liderul Sindicatului Metalurgistul. Programul de reorganizare va fi în analiză la instanța de judecată în luna mai. „Părerea noastră este una realizată dintr-o perspectivă simplistă, așa încât vorbind de stabilitate nu înseamnă optimism. Până când nu se vor termina absolut toate contestațiile la Planul de reorganizare, cele făcute de ANAF și altele care mai sunt, nu vorbim de optimism decât în sensul că au dispărut sincopele de activitate”, a explicat Gabriel Banu.

Se lucrează pentru Brăila, Buzău, Câmpia Turzii

Totodată, liderul de sindicat a precizat că nivelul de muncă a fost acceptabil. În aceste condiții, Gabriel Banu spune că soarta COS este încă nesigură.

„Depinde cum se vor rezolva contestațiile cu ANAF-ul. Nu știm ce va fi în viitor, mai ales că în problema industrială, chiar și pe plan național, încă nu există stabilitate. În ceea ce vedem noi în interiorul COS acum nu ne pare o problemă. Acest lucru se vede prin ce s-a produs în ultimul timp pentru mai mulți beneficiari din țară: Brăila, Buzău, Câmpia Turzii și prin aceea că în continuare se caută clienți. Există temeri, pe baza a ce vedem, că ar putea să apară ceva din exterior care ar putea aduce o sincopă”, a conchis liderul Sindicatului Metalurgistul, Gabriel Banu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale