Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.10.2014 00:15

Dialog la distanță între președintele CJD Adrian Țuțuianu și deputatul ACL Ludovic Orban


A A

Negocierile din CJD, printre replici politice

ANDREI VASILIU


După cea de-a doua ședință soldată cu suspendare din lipsa unei majorități a consilierilor PSD, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a susținut o conferință de presă presărată cu acuzații grave privind șantajul la care a fost supus în cadrul negocierilor pentru împărțirea banilor veniți de la guvern prin rectificare.

În acest sens, Adrian Țuțuianu a declarat:

„Dacă se continuă în acest mod, cu pretenții care tind la dobândirea unor lucruri cu încălcarea legii, nu am decât varianta de a sesiza instituțiile statului. Mi s-a cerut să fac anumite numiri în funcții publice, să fac anumite angajări, să constitui anumite structuri, să angajez anumiți consilieri, deci lucruri foarte precise. Era vorba de vreo 7-8 angajări. Este vorba de unul din consilieri care face parte din grupul de 18- 19. Consider că omul n-a înțeles foarte bine ce face, îi mai dau o șansă”.

 

Independenții din CJD și-au făcut… grup

Președintele Adrian Țuțuianu a mai vorbit și despre negocierile purtate cu opoziția și cu independenții din CJD care, de independenți ce sunt, și-au făcut un grup și au desemnat un reprezentant pentru discuții!

„Mi s-a spus: «Domnule, avem 32 de miliarde. Banii aceștia îi împărțim într-un fel jumătate-jumătate, pentru că asta a fost proporția la începutul mandatului», lucru care este absolut neserios, pentru că vrem noi să-i sancționăm pe primarii care au plecat din PDL. La negocieri au fost dl Orban, dl Vladu și dl Antoniu, ultimul e independent, dar a spus că e consilier al celor doi președinți ACL pe probleme de împărțire a banilor. Aseară știu că vroia dl Antoniu (n.n. să devină vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița). Independenți n-am văzut decât vreo doi, dl Ivan si dl Dumitru Adrian, care nu s-au raliat cu ceilalți, restul se comportă ca niște membri ai PDL sau PNL, nu sunt independenți, încearcă să-și valorifice niște interese personale”, a mai declarat Adrian Țuțuianu.

 

Ludovic Orban: „Poate își dă demisia dl Țuțuianu”

Co-președintele filialei județene a Alianței Creștin Liberale, deputatul Ludovic Orban, a oferit în aceeași seară replica președintelui Țuțuianu, în cadrul unei declarații de presă din fața sălii de ședințe a Consiliului Județean.

„Am asistat la două ședințe ale CJD în care am văzut un președinte care nu înțelege că instituția care guvernează județul este Consiliul Județean. Trebuie să înțeleagă dl Țuțuianu că există un consiliu județean cu 34 de consilieri care au dreptul să-și exprime voința politică. Resursele județului, alocate de la nivel guvernamental, trebuie să se acorde în conformitate cu legea și nevoile județului. Plec cu un gust extrem de amar, nu am crezut că un președinte de CJ poate să convocace ședințe în care să propună ordinea de zi, să retragă ordinea de zi. Dl Țuțuianu și-a pierdut busola, se confruntă pentru prima oară cu o voință a unei majorități din CJD care nu mai acceptă dictatul președintelui CJD și care are ca voință să schimbe în bine lucrurile din județul Dâmbovița. Consilierii județeni ACL vor participa la ședințele Consiliului Județean, își vor exprima punctul de vedere și vor exprima toate amendamentele pe care le consideră necesare. Dl Țuțuianu nu mai are majoritate în CJ pentru a face ce vrea în județ, cu banii publici și cu problemele oamenilor. S-a format un grup de independenți în care reprezentantul desemnat de consilierii independenți a fost Florin Antoniu. Mi se pare o afirmație calomnioasă și lipsită de temei, să creadă că eu am nevoie de un consilier în materie de finanțe publice sau de administrație publică. N-am înțeles amenințările cu plângeri penale, cu adunarea persoanelor cu dizabilități. Amenințarea cu dizolvarea Consiliului Județean este slăbuță. Poate își dă demisia dl Țuțuianu. Dizolvarea CJ se face atunci când sunt întrunite condițiile legale”, a declarat deputatul Ludovic Orban.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale