Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.05.2016 00:19

Editorial


A A

Nedumerirea "cetățeanului turmentat"

Nedumerirea

GEORGE COANDĂ


Actuala campanie electorală, a localelor, mi se pare cea mai ciudată de 26 de ani încoace. Din ce pricină? Simplu. E aproape anonimă și anodină. N-are, cum ar zice românul din strămoși, snagă. Și asta pentru bizarele reglementări legale vizând „metodologia” de desfășurare. Și care limitează, de frica unei corupte și deșănțate propagande, cum s-a văzut în trecutele alegeri, posibilitățile și mijloacele de transmitere a mesajelor celor înscriși în cursa pentru fotoliile de primari și pentru locurile în consiliile locale. Adică, se suflă până și în iaurt. O, nu!

Conform informațiilor care circulă pe la televiziuni, și iaurtul nu mai e ce a fost. Este plin de subtile otrăvuri. Ca atare, electorul mioritic înghite-n sec, cu frică de înec, iar partidele și competitorii lor aruncați în bătălia electorală stau cu ochii-n patru, își țin de șase ca să nu fie înhățați, pe te miri ce turnătorie, de mâna nemiloasă a DNA. În consecință, pe la posturile de televiziune și radio care se mai încumetă să-i „popularizeze” pe degeaba pe acești competitori, nu vezi și nu auzi decât bălăcăreli de tot soiul, acuze de mahala, dar și niște promisiuni, aceleași, copy-paste, campanie de campanie, într-un perfect – e drept, adaptat la noile condiții ale democraticului capitalism românesc – „limbaj de lemn”. Nu vezi și nu auzi un inteligibil și convingător proiect de progres a comunităților locale, cum și în ce fel vor fi atrași banii europeni pentru dezvoltare, electorul se duce la culcare nedumerit și plictisit, lehamitea se instalează în conștiința acestuia asemenea unei mlaștini acoperite de ceață, constatând că faimoasa reformare a „clasei politice” se amână sine die. Pentru că, nu-i așa, cu prilejul acestei campanii electorale, românii asta ar fi vrut să bage de seamă că se întâmplă. Vox populi, vorba lui Dragoș Pătraru. Și mai e ceva, care tot în ceață se cheamă că e: semianonimatul în care se petrece campania îi ține în… anonimat pe competitori. Și, uite că, nedumerirea celebrului „Cetățean turmentat” al lui Caragiale se adeverește pe bune: „Eu cu cine votez?”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale