Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.04.2015 00:09

Pamflet


A A

Nea Traian, expert în genți

Nea Traian, expert în genți

ALINA MAVRODIN VASILIU


De câteva zile, mai ceva ca-n ultimii ani, nea Traian are-un fix să facă declarații pe la o anume televiziune. Dar nu ca să-și laude „justiția independentă”, ci ca s-o critice. N-o mai recunoaște! Pare că nici ea pe el! Dezbaterea zilei este despre gențile febleții sale blonde. Și despre cele cu bani, dar mai ales despre cele fără bani. Fără bani? Procurorii zic că astea din urmă n-au existat, nea Traian zice că alea dintâi!

Și de-aici tot scandalul care a depășit orice imaginație, până și cea limitată a jurnaliștilor seduși de poveștile marinărești. Acu’ veniră pe sticlă altele, adaptate la vremurile de restriște penală în care îi sunt denunțați, anchetați și arestați protejații lu’ nea Traian.

Tocmai de-aia, vine seara ca să stea de povești televizorești și să se plângă națiunii cum sunt momiți ilegal de DNA peștii ăia mari, pe care el i-a făcut scăpați ani de-a rândul din năvoadele justiției. Aia de-atunci cică ar fi fost independentă sub el, pentru că i-a pescuit doar pe adversarii săi, iar asta de-acu’ cică n-ar mai fi, deși e aceeași cu aceiași. Mai înțelege ceva dacă poți.

Argumentul lui suprem e-n faptul că procurorii DNA îi pun lu’ Nuți în cârcă niște genți cu mite așa de mari, de nu le poate duce sărmănica de una singură. Faptul că nea Traian vrea să-și ajute candidata protejată la prezidențiale, aflată acum la răcoare, nu e de mirare pentru nimeni sau, mai bine zis, e de mirare c-o face atât de târziu. Felul în care-o ajută nu e însă cavaleresc, ci marinăresc.

Fiindcă biata femeie cară pe persoană fizică acuzațiile astea despre gențile cu milioane de euro, în loc să le care împreună cu nea Traian și cu tot partidu’. Problema e că deocamdată nici procurorii nu-i aduc lu’ Nuțica ajutoare la căratul de genți care, în trecut, s-a făcut în grup penal organizat. O lasă să-și târâie singură, prin arestările preventive, ditamai albumele cu amintiri despre sarsanalele cu mite luate la minister și împărțite cu mister.

Nea Traian, însă, nu și nu, el nu crede o iotă din denunțurile și din celelalte probe cu care procurorii i-au convins și pe judecătorii de la Înalta Curte s-o mențină în arest pe pupila lui. Păi nu o alinta el ca fiind „cea mai onestă dintre candidații la prezidențiale?”. Și atunci, cum să accepte că „oarba justiție”, cea care a lăsat-o liberă pe Nuți cu anii să-și care banii, plimbând gențile cu mite prin ministere la vedere, și-a smuls brusc în 2015 basmalele de pe ochi și de pe țambale? Păi, nu era nea Traian bastonul ei? N-o trecea el strada, cu forța legii desigur, ca să-i bage „oarba” zeiță adversarii la pârnaie?

Te pomenești că altfel punea bastonul pe cârca ei, pân-o cocoșa și-i scotea ochii cu totul în rapoartele MCV. Acu’ cred că regretă fiindcă n-a făcut-o, dacă ar fi să ne luăm după cât e de ofticat pe oamenii legii care dau ca sigur că ar fi descoperit în garderoba lu’ Nuțica genți cu mite, deși nea Traian se jură că ea n-a pus niciodată mâna pe bani.

Și-așa cu tupeu povestește marinărește, de n-ai cum să nu te gândești dacă nu cumva gențile de la ea or fi ajuns de fapt la el. Că prea vorbește despre ele ca un expert. Ce păcat că procurorii doamnei Codruța nu vor să stea de vorbă și cu expertul ăsta în genți cu mite!

 

www.alinamavrodin.ro 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale