Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.09.2014 00:09

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Nea Sandu, ce frumos le zici de majorete!

Nea Sandu, ce frumos le zici de majorete!

COSTIN MIHAI

 


 

„Majoretele sunt în opinia publicului niște dansatoare la bară, prin baruri... Nu, nu sunt așa... Ele nu sunt animatoare”. Nu, nu a spus-o Alina Dumbravă și nici vreuna dintre majoretele ei, în încercarea de a lustrui puțin imaginea creată în dreptul „majoretismului”, una nu tocmai serioasă. Pledoaria rostită din tot sufletul în apărarea frumoaselor majorete, dar mai puțin apreciate pentru minunatele lor calități artistice, îi aparține unui om important, eu îl credeam și serios, pe numele adevărat Alexandru Oprea, administratorul public al județului Dâmbovița.

Din păcate, în orășelul nostru rău și înapoiat, mai sunt și mitocani care confundă o majoretă cu o dansatoare la bară, meserii asemănătoare doar prin ținută, nu și prin prisma actului artistic. „Majoretismul” nu trebuie coborât în derizoriu, nu are nicio treabă cu barurile de noapte, e o chestie de zi, care se practică în public, cu reguli clare și concursuri adevărate. Tocmai de aceea trebuie schimbată această percepție neserioasă despre niște fete care ne delectează la meciurile de baschet sau pe la zilele urbei. În principiu, Sandu Oprea nu a spus nimic greșit, în schimb parcă altele ar trebui să fie preocupările unui administrator de județ, într-un județ în care oamenii nu au locuri de muncă, nu au cu ce să-și întrețină copiii, iar foarte mulți trăiesc în condiții primitive, în special la sate.

„Așa, și?”, a devenit brusc nepăsător nea Sandu, să nu spun mai puțin sensibil, atunci când i-am transmis că s-a desființat echipa de futsal. Probabil că, dacă și aceasta ar fi compusă tot din majorete, ar deveni imediat atractivă pentru oamenii importanți care ne conduc. M-a distrat realmente comentariul unui cititor, care îmbracă un adevăr dur, într-o notă amuzantă. „Dacă mâine o să-i placă Alinei Dumbravă traforaj viteză, atunci o să-i placă și lui X, Y, până la Z”. Oricum, discursul domnului Alexandru Oprea sunt convins că le-a mers la suflet majoretelor de la Dracula’s Girls și sutelor de mii de dâmbovițeni care le admiră și le finanțează dansurile cu o generozitate rar întâlnită în domenii de un real interes public.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale