Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2015 00:10

Vasile Stroe, despre huliganismul în creștere de pe stadioanele județului


A A

"Ne surprinde cel mai mult că autoritățile locale tac"


Vasile Stroe și Ionel Pitaru au vorbit despre ultimele probleme din fotbalul județean

❚ Președintele Comisiei de Competiții și Disciplină din cadrul AJF Dâmbovița spune că s-au luat măsuri extreme împotriva celor care provoacă scandaluri la meciuri, dar nici măcar acest lucru nu i-a putut opri pe agresori, în special pe bătăușii de arbitri ❚ „Trebuie să recunosc că și mie mi s-a părut dubioasă ultima etapă la Liga a IV-a, în care la Brezoaele s-au dat vreo șase goluri în nouă minute. Am sunat observatorul de joc, pe domnul Valentin Mihalache, și pe arbitrul Marian Mălău, la care mi s-a spus că totul a fost în regulă”, a transmis ofițerul de presă al AJF, Ionel Pitaru ❚ Pitaru a prezentat apoi și alte cazuri abordate de presă în ultima perioadă, venind cu anumite explicații. „Noul membru de la Comisia de Apel este subsemnatul și sperăm ca de acum acolo și această comisie să se alinieze și să dea niște verdicte cât mai apropiate de adevăr” ❚ „La meciul de la Bâldana, cu Podu Rizii, s-a scris în foaie exact ce a fost acolo. Gazdele n-au lăsat pe oaspeți să facă contestație, nu s-a dat o palmă la nimeni, nu s-a întâmplat niciun scandal, decât acest incident”, a mai spus Pitaru

COSTIN MIHAI

 


 

Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița a organizat ieri o nouă conferință de presă, susținută de purtătorul de cuvânt Ionel Pitaru și de președintele Comisiei de Competiții și Disciplină, Vasile Stroe. Au fost abordate mai multe probleme de real interes, dar s-au lansat iarăși acuzații la adresa ziarului nostru, care vor trebui reglate de instanțele judecătorești, la care vom apela în perioada următoare. Vom prezenta mai multe declarații, însă retușate de noi la nivel de exprimare gramaticală.

„Am respins trei cazuri la Apel, pentru că nu au fost plătite”

„Un răspuns pe care trebuia să vi-l dau, însă nu am putut, pentru că nu aveam acceptul. Noul membru de la Comisia de Apel este subsemnatul, Ionel Pitaru, și sperăm ca de acum încolo și această comisie să se alinieze și să dea niște verdicte cât mai apropiate de adevăr. Nu știu ce a fost, eu am avut o singură ședință joia trecută, în care am avut patru cazuri, trei le-am respins pentru că nu au fost plătite, exact ca în cazul Ungureni cu Caragiale. Acum au fost doi jucători de la Tătărani, unul de la Titu și s-a discutat despre un singur caz, portarul de la Brezoaele, Bog Dragoș, care a fost suspendat un an de zile pentru lovirea arbitrului Ciocmată, suspendare lăsată de Comisia de Apel. Nici nu a vrut prea mult să intre în amănunte, pentru că acest băiat este în proces civil cu arbitrul Mugurel Ciocmată și nu trebuie noi să ne băgăm între instanța judecătorească și faptele care au fost petrecute acolo la stadion”, și-a început discursul Ionel Pitaru.

„Examenul următor va fi foarte aspru pentru observatori”

Pitaru a prezentat apoi și alte cazuri abordate de presă în ultima perioadă, venind cu anumite explicații.

„Luni, pe 6 aprilie, s-a făcut testarea și instruirea observatorilor. Bineînțeles că cârcotașii au început să spună că s-au cunoscut întrebările. Ce întrebări, pentru că a fost un test grilă, dar nu aveai loc să te uiți în dreapta și în stânga. Într-adevăr, am stat un pic aglomerați, pentru că n-am avut o sală, dar special s-a dat în acea sală. Examenul următor, care va fi în vară, va fi foarte aspru și va clasifica observatorii în funcție și de notele care se dau”.

„La meciul de la Bâldana, cu Podu Rizii, s-a scris în foaie exact ce a fost acolo”

Un alt subiect atins a fost legat de un meci cu probleme apărut în Seria Vest din Promoție, la care a fost delegat ca observator chiar Ionel Pitaru.

„La meciul de la Bâldana, cu Podu Rizii, s-a scris în foaie exact ce a fost acolo. Într-adevăr, gazdele n-au lăsat pe oaspeți să facă contestație, nu s-a dat o palmă la nimeni, nu s-a întâmplat niciun scandal, decât acest incident, la care am fost de față ca observator. Am trimis Poliția să-l ia pe băiatul ăla, iar trei inși de la gazde s-au pus în ușă, susținând că acum un an sau doi la fel au pățit și ei la Podu Rizii, nefiind lăsați să facă contestație. S-a scris de către observator, s-a scris de către arbitru și s-a luat măsura pierderii jocului cu 3-0”.

„Este foarte greu să scrii în foaie, fără dovezi”

„Trebuie să recunosc că și mie mi s-a părut dubioasă ultima etapă la Liga a IV-a, în care la Brezoaele s-au dat vreo șase goluri în nouă minute. Am sunat observatorul de joc, pe domnul Valentin Mihalache, și pe arbitrul Marian Mălău, la care mi s-a spus că totul a fost în regulă. Că oaspeții (n.r. Urziceanca) au avut un sfârșit de joc fulminant, în care au reușit să revină 4-3 de la 3-0, 4-4 și în prelungiri au mai dat un gol. Chiar dacă a fost ceva, și se poate să mai fie în fotbalul ăsta mic, ca și în fotbalul mare, problema este că oficialii de la acest joc nu au scris nimic în foaie, nici Comisia de Competiții și Disciplină a AJF nu are nicio vină. Singura responsabilitate la acest joc o au observatorul jocului și brigada de arbitri. Într-adevăr, este foarte greu să scrii în foaie, fără dovezi, că te trezești dat în judecată”, a mai spus Pitaru.

„Am mers pe premisa să ajutăm echipele, cu măsuri minime: ne-am înșelat!”

Vasile Stroe a recunoscut că s-au înmulțit cazurile de indisciplină pe stadioane, exprimându-și nemulțumirea lipsei de implicare a autorităților locale. Chiar dacă agresorii de arbitri au primit pedepse ce au ajuns până la excluderea din viața sportivă, din păcate, nici acest lucru nu a adus liniștea pe stadioanele județului.

„Eu reprezint o comisie și chiar dacă sunt președinte, situația se supune la vot și se iau decizii, nu le ia Stroe de unul singur. Cazurile de indisciplină au luat în ultimul timp o creștere puternică. Eu nu sunt de acord și nimeni din AJF nu este de acord cu acest gen de manifestări. Ne surprinde pe noi cel mai mult că autoritățile locale tac. Ne așteptam ca dânșii să fie primii care iau poziție și noi să o întărim prin aplicarea regulamentului. Dovadă că în ultimul timp, datorită violențelor de pe stadioane, sancțiunile Comisiei de Competiții și Disciplină au fost mari: 16 etape, excludere din viața sportivă. La un moment dat, am mers pe premisa să ajutăm echipele, cu măsuri minime, dar s-a dovedit că ne-am înșelat noi”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de arbitru la 25.04.2015 10:44

Nu este nicio deosebire intre negoiescu si tudor.Si negoiescu se duce ca observator de 2 ori la sfarsit de saptamana(sambata la liga 2-a,duminica la onoare).Cum de nu-l critica mihalachioiu ca si pe tudor.Ptr.ca negoiescu il trimite sub masca altuia sa observe arbitrii si il si mai plateste din banii nostrii,desi nu are nicio calitate oficiala la C.J.A.Trageti concluzia!!!!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale