Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.05.2015 00:10

Juniori B – Finala mică ❚ Chindia Târgoviște – CSU Craiova 0–1 (0-0)


A A

Ne luară bronzul

Ne luară bronzul
Chindia Târgoviște a fost învinsă de CSU Craiova în finala mică

MĂDĂLIN RĂDUCU,

COSTIN MIHAI

 


 

Stadion: „Centrul Tehnic FRF” (Buftea). Spectatori: 300. A marcat: Jurj (54). Șuturi la poartă: 8-22. Șuturi pe poartă: 5-8. Cornere: 3-6. Au arbitrat: Dan Botescu 8 – Mihăiță Necula 8, Ionuț Neacșu 8. Rezervă: Sergiu Anton. Observatori FRF: Mihnea Totann, Gheorghe Bădescu (toți din București). Cartonașe galbene: Neguț (61)/ Vlădoiu (70).

Chindia: Aioani - Călin, Neaga, Andronache, Năstase – Vîrtej, V. Matei (c) (62 Cobori) – Neguț, Crețu (54 Niță), G. Matei (66 Constantinescu) – Oprescu. Antrenor: Irinel Voicu.

Craiova: Vlad – Vlădoiu (75 Rodeanu), Găleșeanu, Cojocaru, Andrei (52 Țoiu) – Constantin, Hodea (c) – Medrea (52 Dinu), Popescu, Geaninu (60 Roman) – Jurj (66 Cârlig). Antrenor: Nelu Petrișor.

În orice competiție, dar mai ales în fotbal, se spune că finala mică e cel mai dureros meci. Iar asta se explică cel mai bine din punct de vedere psihologic, fiindcă înainte cu un meci fuseseră investite energii, pasiuni, orgolii. Dorința de a demonstra că poți fi cel mai bun. Așa o finală mică adjudecată, are întotdeauna un gust amar. Probabil că e cea mai amară victorie. Iar când în scenă pui niște puști care nici n-au atins vârsta majoratului, sentimentele se amplifică. Cam asta a simțit și Chindia după jocul cu Ardealul Cluj. A avut șansă, noroc, dar și pe Oprescu sau Aioani. A fost un meci cu de toate, plin de dramatism. Cum să te mai reculegi după o astfel de partidă când în față îți apare un colos cum e CSU Craiova?

Se joacă de zici că-i amical

Începutul de joc este destul de liniștit. Doar vocile antrenorilor se aud la marginea terenului, completate de cele câteva replici date de fotbaliști, care fie cereau în adâncime, fie portarii dădeau indicații de poziționare colegilor din față. În acest meci, Craiova pleca de departe ca principală favorită. Blazon, putere financiară, nivel, toate înclină balanța în favoarea oltenilor. Iar asta se vede cel mai bine în primele minute, când Craiova pasează, pasează și tot pasează. Mai mult de-a latul terenului, dar construcție se face cu migală. Târgoviștenii preferă un joc de așteptare, deoarece contrele nu prea există.

Doar Jurj (10) are o tentativă de ocazie, șut tărăgănat din colțul careului mic, dar balonul se duce pe lângă bara lui Aioani. Ajungem și la jumătatea primei reprize, când statistica indică zero pe linie la Chindia în dreptul șuturilor. Doar două cornere sunt înregistrate, în rest multe intervenții bune ale fundașilor centrali, pentru că cei laterali sunt destul de ușor de depășit. Popescu (25) îl întinde bine pe Aioani, cu un trasos pe jos, trimis de la 20 de metri. Portarul târgoviștean scoate încă o dată, cu un plonjon spectaculos. Apoi intră în scenă același Jurj (30), dar șutul său cu piciorul stâng la colțul lung se duce mult pe lângă poartă. Până spre finalul primei părți, Chindia iese și ea la atac. Neguț (36) face o cursă solitară pe dreapta, șutează în forță, dar Vlad respinge fără prea mari probleme. În sfârșit, avem și primul șut pe poartă al târgovi ștenilor. Și cam atât pentru o primă repriză, extrem de anostă, fără faze importante de poartă.

Fără șuturi e greu să dai gol

În repriza a doua, puține lucruri puteau să meargă către un registru schimbat. Primele secvențe ne demonstrează aspectele observate în debutul meciului. Puține faze de poartă, un mijloc înțesat cu jucători pe metru pătrat. Bineînțeles, fazele de poartă nu fac parte din meniu.V. Matei (50) îl încălzește pe Vlad cu un șut din lovitură liberă. Jocul continuă în aceeași notă, până când o minge aruncată în careu este bâlbâită de Aioani, Neaga și Jurj poartă un duel aerian, din care atacantul oltean iese cel mai câștigat, rămâne cu poarta goală și înțeapă mingea (54), care se scurge în plasă. Chindia se adună cu greu. Neaga (59) încearcă să-și repare greșeala și avansează cu mingea la picior în terenul advers, șutează bine, plasat, dar Vlad respinge de lângă bară. Oltenii își revin imediat și ies din nou la atac. Se aruncă peste careul lui Aioani, de parcă ei ar fi conduși. Inevitabil, apar și ocaziile.

Jurj (65) îl întinde pe goalkeeper-ul târgoviștean, care are din nou o intervenție salutară. După aceea, Dinu (69) se joacă cu apărarea Chindiei, multe driblinguri în careul mare, după care finalizează cu un șut la scurt, scos de același Aioani. Târgoviștenii respiră greu, dar au puterea să iasă la joc. Iar fazele fixe reprezintă cel mai bun segment în a amenința poarta adversă. Iată argumentul: Constantinescu centrează din corner, Vlad iese pe sub minge, iar Andronache (73) nu poate profita, trimițând pe lângă poartă. A fost singura și poate cea mai mare ocazie a roș-albaștrilor, pentru că oltenii revin furibund în atac.

Finalul îi aparține lui Cârlig, care se joacă cu ocaziile și îl face pe Aioani și mai mare decât este. Mai întâi fotbalistul oltean (77) șutează către poarta goală din pasa lui Popescu, dar portarul târgoviștean împinge în picioare și scoate ca o panteră. Cârlig trimite din alunecare (79) puțin peste, angajat de Țoiu, după care în prelungiri șutează pe lângă poartă, ajutat de Roman. Chindia e incapabilă să semene pericol la poarta lui Vlad, iar la fazele fixe face fault în atac. Însă, cu toate acestea, băieții lui Irinel Voicu merită felicitați.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale