Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.09.2014 00:19

Editorial


A A

Năravuri parlamentare

Năravuri parlamentare

Motto: „Ia-mă, Doamne, și mă du

Unde-s bani și muncă nu!”

(Nou slogan parlamentar)


ALINA MAVRODIN VASILIU


Am urmărit, ieri-alaltăieri, o dezbatere foarte interesantă, deși mult prea agitată, despre intenția multor aleși ai neamului de a goli Casa Poporului de conținut parlamentar pentru că, zic domniile lor, trebuie să intre toți în campanie electorală... prezidențială. Dar nu vor s-o facă oricum, ci cu toate daravelele plătite din banii publici, ca și cum ar fi la serviciu, deși, în mod evident, nu vor fi. Pe mulți i-a scos din sărite chestia asta și pe bună dreptate.

La rându-mi, de-aș putea, aș rupe pisica asta în două. Dar cum nu pot, nu-mi rămâne decât s-o tranșez jurnalistic cu briciul logicii elementare. Caz în care, oricât m-aș strădui, nu pot găsi nici măcar o singură explicație legală pentru ca parlamentarii să lipsească o lună și jumătate de la serviciu, timp în care să-și primească drepturile bănești. Sincer, nu înțeleg de ce trebuie să intre ei oficial în campanie electorală... prezidențială.

 

Candidează toți la funcția de președinte al României? Așa ceva n-am auzit. Dacă asta își doresc, atunci să-și dea demisiile de onoare din funcții și apoi să treacă și pe la redacția ziarului „Jurnal de Dâmbovița” pentru a-și strânge semnături la așa mândre candidaturi. Ei, aș!

 

Explicația lor e alta. Cică vor să-și susțină candidații la prezidențiale. Păi n-au decât s-o facă, dar nu în timpul orelor de serviciu și nu pe banii publici. Dacă insistă, le propun să-și ia concediu fără plată o lună jumătate, sau două, sau nouă, după cât crede fiecare parlamentar că are nevoie ca să-și convingă electoratul să-i voteze candidatul. Dar nici asta nu-i legal, fiindcă și concediile astea fără plată au dichisul lor. După cum nu e nici legal și nici moral să chiulești de la serviciu în interes electoral.

 

Vă dați seama ce exemplu prost e ăsta pentru restul lumii bugetare? Hai să punem cazul că și alte instituții ale statului s-ar gândi că e legal și democratic să urmeze prostul model de nerespectare a legii, pus pe piață chiar de reprezentanții puterii legislative din România.

 

Mai pe șleau, timp de o lună și jumătate, angajații din învățământ, din sănătate, din poliție, din jandarmerie, din armată, în fine, din toate ministerele și instituțiile deconcentrate, nu mai calcă pe la birouri, dar își iau salariile pe motiv că sunt plecați în „interes de serviciu” în campanie prezidențială. Nu, pe bune, e noaptea minții electorale!

 

Nu găsesc niciun motiv să fiu de acord cu ideile kafkiene ale unor parlamentari, deloc puțini și deloc rezonabili în pretențiile lor. La câte vacanțe parlamentare au, prin legile făcute tot de ei, ar fi de bun simț să nu-și mai inventeze și altele cu diferitele prilejuri electorale, ba locale, ba europarlamentare, ba prezidențiale care se țin lanț.

 

Nu de alta, dar tot mai mulți români dau semne că și-au pierdut răbdarea când vine vorba despre prestația mai mult decât lamentabilă a celor care au transformat Parlamentul României într-o anexă a intereselor de partid și a afacerilor personale, camuflate cu declarații politicianiste de o neobosită obrăznicie și ipocrizie. Ca să nu mai vorbesc și despre problemele penale ale unora și altora, pentru care Parlamentul României e folosit drept manta de vreme rea, domnii cu pricina încasându- și salariile și toate celelalte drepturi bănești, deși „semnează condicile” pe la DNA, pe la Parchete, pe la Poliție și prin instanțele de judecată. Le arde lor de votat legi noi și de îndreptat legile strâmbe cum îmi arde mie acum să ies la vot...

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale