Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.08.2018 00:17


A A

Nababi politici

Nababi politici

ALINA MAVRODIN VASILIU


 

Sunt câțiva în țara asta, în prim-planul politico-mediatic, ale căror pretenții financiare exagerate ar merita să fie investigate inclusiv medical. Adică, să o zicem pe cea dreaptă, împricinații par să aibă serioase probleme de raportare la realitate, și mai cu seamă la cea din țară.

Cu venituri de nababi, adunate exclusiv din bani publici, indivizii (și individele) se pretind a fi apărători înfocați ai statului de drept și ai jefuitei economii naționale, mari oameni de stat și mari caractere, patrioți fără de pereche, luptători pentru binele public și, neapărat, neobosiți „susținători” ai luptei împotriva corupției.

Numai că, ce să vezi, România, cu nababii ei la cârmă, oricum s-au rotit ei politic să o apuce cu rândul, a avut numai și numai de pierdut. Amețești când afli, zilnic, ce de parale publice le intră, oficial, în buzunare, în timp ce se acuză reciproc de corupție, de subminare a interesului național, de înaltă trădare, de dosare penale făcute la comandă politică, de jaf electoral, de dezmăț bugetar, de imoralitate crasă, de fripturism, nepotism, securism, stalinism și neofascism și de încă multe alte rele și belele. Pe care dintre ei să-i crezi ?

Problema este că, în timp ce „distinșii” își aruncă reciproc zoaie în cap, salariile lor cresc, și cresc, și se înmulțesc. Și când să zici, de exemplu, că uite, dom’le, au demis-o pe șefa DNA, constați că, de fapt, „sancționarea” i-a mărit salariul de la 20.000 la peste 30.000 lei. Asta ca să dau doar un exemplu, recent, intens mediatizat.

Mai sunt și cele ale nababilor din conducerea BNR, oameni fini, minți brici, dar care par, totuși, să mănânce cu o sută de guri, fiecare șef și subșef din BNR încasând lunar cam cât 20 de salarii dintre cele considerate bune în România. Adică, un astfel de nabab câștigă pe lună cât un director de instituție în doi ani. Și asta în timp ce sistemul bancar românesc este aproape dispărut, fiind înlocuit cu băncile străine și interesele lor.

Exemple de acest tip sunt cu duiumul, le știți și dumneavoastră, nu vi le mai înșir acum, așa că, pe final, mă opresc doar la dubiosul „scandal bugetar” dintre Palatele Cotroceni și Victoria, ambele populate și controlate de nababi politici, cu venituri lunare exorbitante, cu mult peste posibilitățile lor intelectuale. Că, de fapt, cam acesta ar fi și unul dintre marile neajunsuri.

Acestor nababi le sunt funcțiile publice mai mari decât le pot duce cu capetele lor, dar goana după parale multe reprezintă preocuparea lor de căpătâi, pe care încearcă să și-o mascheze prin discursuri populiste grețoase.




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale