Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.11.2020 00:16

ITM Dâmbovița:


A A

Munca la domiciliu începe să câștige teren și în județul Dâmbovița

Munca la domiciliu începe să câștige teren și în județul Dâmbovița

❚ Din 100 de unități economice verificate s-a constatat că 29 dintre acestea au optat pentru implementarea modului de desfășurare a activității în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, acolo unde locurile de muncă au permis acest lucru, majoritatea optând pentru decalarea programului de lucru în condițiile legii.

 

VIOLETA STANCIU


Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a organizat, în perioada 10 – 24 noiembrie 2020, Campania națională pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemuncă, decalarea programului de lucru, securitatea și sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID-19! Prin această campanie s-a urmărit prioritar luarea masurilor care se impun pentru conștientizarea și determinarea respectării de către angajatori a legislației care reglementează obligativitatea analizării și implementării modului de desfășurare a activității în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, sau a decalării programului de lucru astfel încât salariații să lucreze în grupuri care să înceapă și să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră, dar și verificarea modului în care angajatorii organizează transportul de la locul de muncă la domiciliu și invers, identificarea neconformităților în domeniul securității și sănătății în muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în vigoare, precum și asigurarea unui mediu de muncă sigur pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor. ,,Au fost verificate 100 de unități economice cu un număr mai mare de 50 de salariați și s-a constatat că 29 dintre acestea au optat pentru implementarea modului de desfășurare a activității în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, acolo unde locurile de muncă au permis acest lucru, majoritatea optând pentru declararea programului de lucru în condițiile legii. În urma controalelor efectuate au fost constatate 44 abateri de la prevederile legale și au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, dispunânduse totodată masuri de remediere a acestora. Deficiențele frecvent constatate au fost legate de neefectuarea evaluării de risc de către medicul de medicina muncii, nedesemnarea lucrătorilor pentru acordarea primului ajutor, neîntocmirea planului de prevenire și protecție aferent evaluării de risc de către medicul de medicina muncii, în contextul combaterii pandemiei COVID -19”, a declarat inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Deviere conductă gaz Parc Starmini – Intrare Botești"
"Activitatea colectare deșeuri feroase și neferoase"
Camera Agricolă a Fermierilor, din nou în actualitate
Probleme noi pentru industria de Apărare
Comunicat demarare proiect capital de lucru ALISSEL-ESP SRL
"Exploatare agregate minerale cu redare în circuitul agricol"
"Lucrări de întărire rețea pentru alimentarea cu energie electrică utilizatori racordați din PTA 3018 Valea Lungă"
"Statul va lua o bucată cât mai mare din combinat"
Uzina Automecanica Moreni intră și pe domeniul șenilatelor
Activitatea turistică a județului, în scădere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale