Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.11.2017 00:21

Ieri, Guvernul PSD-ALDE a rămas în picioare


A A

Moțiunea de cenzură PNL-USR a picat

Moțiunea de cenzură PNL-USR a picat

ANA MARIA POPESCU


Moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR, intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, a fost respinsă ieri de plenul reunit al Parlamentului. Moțiunea opoziției a reușit să strângă doar 156 de voturi „pentru”, 3 voturi “împotrivă” și 27 de abțineri, iar adoptarea ar fi necesitat 233 de voturi de susținere din partea parlamentarilor. PNL și USR au solicitat prin intermediul moțiunii retragerea încrederii acordate Guvernului Tudose, pentru a se opri „distrugerea economiei”, „atacul la Justiție” și „scoaterea” României din Uniunea Europeană. Moțiunea de cenzură a fost citită și votată în Parlament, numai că aritmetica nu prea le-a fost favorabilă reprezentanților opoziției. Șansele ca moțiunea să fie adoptată erau foarte mici, cei mai mulți dintre parlamentarii PSD și ALDE au părăsit sala alături de președintele PSD, Liviu Dragnea, iar votul parlamentarilor celor două formațiuni politice semnatare ale moțiunii nu era suficient pentru înregistrarea unui succes. Ceilalți senatori și deputați, precum cei de la UDMR nu au fost nici ei impresionați nici de conținutul moțiunii, dar nici de mitingul de susținere al liberalilor din teritoriu, cu participare și din Dâmbovița, din jurul Palatului Parlamentului.

PSD Dâmbovița: „Moțiunea - doar un exercițiu de imagine”

Nici parlamentarii PSD de Dâmbovița nu au fost impresionați de încercarea PNL de „dărâmare” a Guvernului, iar președintele social-democraților dâmbovițeni a catalogat demersul liberalilor ca fiind doar „un exercițiu de imagine” și nimic mai mult. „Moțiunea de cenzură este un exercițiu democratic și mijlocul procedural prin care opoziția se poate pronunța cu privire la activitatea Guvernului. Rezultatul de astăzi (n.n.- de ieri) era unul previzibil pentru că lângă Partidul Național Liberal, PMP și USR, nu s-a așezat nimeni, deci a fost doar un exercițiu de imagine prin care Partidul Național Liberal a încercat să se poziționeze ca principala forță politică a opoziției. Am avut în jurul Parlamentului și câteva mii de oameni aduși cu autobuzele din municipiul București și din județele din jurul București-ului, am văzut o prezență de câteva zeci de oameni din orașul Răcari, aduși de liderul PNL Dâmbovița, dar și aceștia au renunțat la așa-zisul protest înainte de a se număra bilele, convinși fiind și dânșii că nu există nicio șansă ca această moțiune să treacă. Legat de conținutul moțiunii, o înșiruire de foarte multe lucruri, fără nicio legătură unele cu altele, în încercarea de a arăta că Guvernul Partidului Social Democrat nu ar fi îndeplinit obiectivele din Programul de guvernare. Replica primului-ministru Mihai Tudose a fost una consistentă, cu date foarte precise care sunt la dispoziția publicului larg, multe dintre ele fiind confirmate de instituțiile naționale de profil, cum ar fi Institutul Național de Statistică, dar și de organisme internaționale, dacă ne referim la Fondul Monetar Internațional sau Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare, care au validat ritmul de creștere foarte bun pe care îl are economia românească astăzi”, ne-a declarat președintele PSD de Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu.

PNL Dâmbovița a participat la mitingul liberal din jurul Parlamentului pentru susținerea moțiunii

Chiar dacă moțiunea nu a trecut în Parlament, liberalii au declarat că nu se dau bătuți și că se vor lupta mai departe cu „PSDragnea”, cum au denumit actuala coaliție de la guvernare. Astfel, liberalii au spus că vor continua bătălia și vor apela la toate mijloacele democratice și constituționale pentru a dărâma actualul Guvern. „Împreună cu o delegație de 30 de colegi, simpatizanți, susținători ai Partidului Național Liberal am participat la mitingul de susținere a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PSDragnea. Ne-am dorit din tot sufletul ca acest guvern să plece acasă, ne dorim acest lucru nu spre binele PNL, pentru că mai devreme sau mai târziu va fi pus în postura de a guverna această țară ceea ce va însemna muncă și nu distracție, dar ne dorim binele țării pentru că în aceste condiții de guvernare nu se mai poate continua. Țara este într-un mare impas și de curând a apărut și acest slogan «Ați reușit. Ne-ați unit», vedeți că pe zi ce trece tot mai multe voci se alătură PNL și aici fac trimitere la organizațiile sindicale, societatea civilă, speciali ști în domeniu. Chiar dacă moțiunea de cenzură nu a trecut, Guvernul a rămas în picioare, putem spune că PNL a demonstrat încă o dată în plus, dacă mai era nevoie, că este un partid de forță, este un partid care poate asigura conducerea acestei țări, nu neapărat spune asta prin participarea la un miting, dar prin prezența noastră la Parlamentul, prin lanțul viu pe care l-am făcut și prin care am demonstrat că ne pasă, ne pasă foarte mult de ceea ce se întâmplă în economia românească, ne pasă de ceea ce se întâmplă în țară și ca atare astăzi am luat atitudine. Așa îi îndemn pe toți, să ia atitudine”, ne-a declarat președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale