Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.06.2019 00:21

A fost inaugurat, la Cazarma Teiș,


A A

Monumentul Tuturor Eroilor Români

Monumentul Tuturor Eroilor Români

A.V.

 


 

Inaugurarea Monumentului Tuturor Eroilor Români care de-a lungul timpului s-au jertfit pentru patrie a avut loc, în data de 31 mai a.c., la cazarma de la Teiș. La evenimentul de însemnătate istorică au participat autorități județene și locale, precum și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, Garnizoanei Târgoviște, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean de Poliție, Asociației Cultul Eroilor. Secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea: „Motivul pentru care suntem astăzi, aici, este acela că, în momentele în care România a fost dominată de luptă și primejdie, au fost oameni, români de-ai noștri, eroii țării, care, mai presus de consecințe, s-au pus în fața pericolului, de multe ori fatal, pentru a da șansa poporului român de a fi independent și liber. Sacrificiul lor a însemnat, cu adevărat, salvarea României, dar, cu mare greutate, trebuie să nu uităm că a însemnat și multă durere. Durere în sufletul familiei, al celor apropiați, dar și al tuturor românilor de pretutindeni. România are milioane de eroi în multe locuri din această țară și în multe pagini de istorie, dar consider că nu se cuvine să vorbim despre cifre pentru că atunci când spunem eroi fiecare suflet contează. Fiecare act de curaj, fiecare emoție care le-a dat puterea de a fi patrioți, demni și integri, fiecare gest de a pune patria mai presus decât ei sunt lucrurile care i-au definit ca oameni și care contează cu adevărat. Mai mult decât istoria României, fiecare dintre eroii români are propria lui istorie.Povești cunoscute încă sau nu, biografii celebre sau nu, familii, destine, trăiri, toți au avut o viață care nu trebuie uitată niciodată. Pentru că viața lor a ajutat și a dat o nouă viață României. Pentru asta suntem aici. Pentru a aduce un omagiu vieții fiecărui erou român, indiferent că istoria îi cunoaște numele și povestea sau nu. Cu mare regret, trebuie să recunoaștem că încă sunt oameni printre noi care nu își găsesc liniștea pentru că nu știu ce s-a întâmplat cu eroii lor, parte din familia lor, și nu cunosc locul unde se pot ruga pentru ei.Monumentul inaugurat astăzi este și pentru ei. Știm că așa cum durerea lor nu va trece niciodată, nici noi nu îi vom uita pe eroii români niciodată și nu vom renunța a le cinsti memoria. Acest simbol este dovada legăturii care nu se va rupe niciodată între noi și ei, este dovada gloriei și recunoștinței eterne!”. Manifestarea s-a încheiat cu depunerea de coroane și jerbe de flori în cinstea celor căzuți la datorie, urmată de defilarea gărzii de onoare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale