Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.07.2016 00:10

E nevoie de un președinte care să-și asume responsabilități


A A

Momentul reorganizării la Clubul Sportiv Municipal

Momentul reorganizării la Clubul Sportiv Municipal
Târgoviște propune campioana națională la U16 și a echipelor satelit la baschet feminin. Este momentul ca viitorul să primească o șansă!

❚ Echipa de baschet a fost înscrisă în noua ediție de campionat, însă nu s-au plătit și taxele solicitate de FRB, de aproximativ 10.000 lei, chiar dacă erau bani în cont pentru această destinație ❚ „Când am organizat o ședință cu cei din club, responsabilul de secție, Marius Dobă, mi-a spus că e riscant să plătim taxa solicitată de federație, câtă vreme nu există garanția că echipa de baschet va continua”, a explicat președintele interimar Adrian Pătrașcu ❚ Pătrașcu a mușcat „momeala”, fără să realizeze că era mult mai riscant pentru el să apară o excludere din campionat a echipei de baschet, în condițiile în care au fost bugetați banii pentru achitarea taxelor de înscriere și pentru plata baremurilor de arbitraj în turul campionatului ❚ Un site local a transmis că i s-ar fi propus lui Cătălin Tănase să preia echipa de baschet, ceea ce ar explica anumite atitudini. E clar că într-un asemenea caz, unii vor pierde controlul pe felia de baschet, având tot interesul să lanseze ideea că echipa e pe ducă ❚ Nu câtă vreme primarul Cristian Stan a oferit garanții de continuitate, iar Tănase nu pare tipul superficial care să se implice într-o misiune fără a avea alternative. Inclusiv „interimarul” Pătrașcu a transmis ieri că nu există pericolul excluderii din campionat a echipei de baschet ❚ Trecând la poziția de președinte de club, avem o candidatură anunțată din partea lui Adrian Pătrașcu, dar e posibil să mai apară și alți doritori. S-au mai vehiculat variantele Ciprian Prisăcaru și Andra Adiohos

COSTIN MIHAI


 

Renunțarea lui Ciprian Iugulescu la șefia Clubului Sportiv Municipal l-a propulsat în funcția de conducere pe vicepreședintele Adrian Pătrașcu, într-o poziție de interimat până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de președinte. Pătrașcu a declarat că este interesat de funcția cea mare, care va fi pusă la bătaie cât mai repede, după cum a anunțat primarul Cristian Stan pentru ziarul nostru. „Nu mai vreau această situație de interimat, în care să nu-și asume nimeni responsabilități”. Foarte corect! În primul rând pentru că fostul președinte Ciprian Iugulescu nu a prezentat nici măcar o solicitare financiară pentru a fi prinsă la rectificarea bugetară din această lună, astfel că se va lua în discuție la nivelul Consiliului Local Municipal abia în august. Apoi, echipa de baschet a fost înscrisă în noua ediție de campionat, însă nu s-au plătit și taxele solicitate de FRB, de aproximativ 10.000 lei, chiar dacă erau bani în cont pentru această destinație. Iar la pândă stau echipe ca Satu Mare și Rapid, pentru a prelua locul CSM-ului din Liga Națională.

Sunt interese pentru a distruge echipa de baschet?

„Când am organizat o ședință cu cei din club, responsabilul de secție, Marius Dobă, mi-a spus că e riscant să plătim taxa solicitată de federație, câtă vreme nu există garanția că echipa de baschet va continua. Între timp lucrurile s-au rezolvat, iar banii vor pleca spre federație”, a explicat Adrian Pătrașcu, un pic cam naiv.

„Avem potențialul pentru a regla lucrurile pe zona de baschet și nu cred că se pune problema ca echipa să-și înceteze activitatea”, este „garanția” de care nu s-a ținut cont, exprimată public de primarul Cristian Stan. Pătrașcu a mușcat „momeala”, fără să realizeze că era mult mai riscant pentru el să apară o excludere din campionat a echipei de baschet, în condițiile în care au fost bugetați banii pentru achitarea taxelor de înscriere și pentru plata baremurilor de arbitraj în turul campionatului. Sau poate că unii au interesul ca activitatea de la baschet să se întrerupă, situație în care nu doar spre Adrian Pătrașcu se va îndrepta valul de critici, cu prelungire spre executivul Primăriei Târgoviște.

Cătălin Tănase antrenor la echipa de baschet? De ce nu!

Un site local a transmis că i s-ar fi propus lui Cătălin Tănase să preia echipa de baschet, ceea ce ar explica anumite atitudini. E clar că într-un asemenea caz, unii vor pierde controlul pe felia de baschet, având tot interesul să lanseze ideea că echipa e pe ducă. Tănase este momentan la Oradea, ca antrenor al naționalei României de baschet feminin U16, unde se va desfășura Campionatul European, Grupa Valorică B. A recunoscut că i s-a făcut o propunere de a prelua prima echipa a CSM-ului, după ce sezonul trecut a câștigat competiția „sateliților”. Chiar dacă au apărut informații despre transferurile lui Orosz, Huțanu și Nagy la alte cluburi din țară, asta nu înseamnă că echipa e în pericol de desființare. Nu câtă vreme primarul Cristian Stan a oferit garanții de continuitate, iar Tănase nu pare tipul superficial care să se implice într-o misiune fără a avea alternative. Inclusiv „interimarul” Pătrașcu a transmis ieri că nu există pericolul excluderii din campionat a echipei de baschet.

Cine se va înscrie la concursul pentru postul de președinte?

Trecând la poziția de președinte de club, avem o candidatură anunțată din partea lui Adrian Pătrașcu, dar e posibil să mai apară și alți doritori. S-au mai vehiculat variantele Ciprian Prisăcaru și Andra Adiohos, ultima mai degrabă amuzantă. Nu și prima, care merită analizată cu atenție, întrucât directorul de la CS Târgoviște pare capabil să ghidoneze Clubul Sportiv Municipal într-o direcție dreaptă. Sunt foarte multe de reglat la CSM, iar noul manager trebuie să-și asume responsabilități imediate, pentru a recupera din timpul pierdut în perioada de vară. Poate că acum este momentul potrivit pentru o reconstrucție sănătoasă la echipa de baschet, cu junioare campioane și cu soluții locale, astfel încât să nu mai „importăm” scump, cu salarii ce ajung la multe mii de euro. Să nu uităm și de interdicțiile atrase pe zona transferurilor și a participării în cupele europene, pentru datorii mari apărute tocmai pentru neplata unor angajamente financiare exagerate către antrenori și jucătoare străine. De ce nu am da credit unor sportive de perspectivă, care să crească corect, cu investiții mai mici, astfel încât în anii care urmează să se dezvolte o echipă puternică, cu multe elemente locale?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale