Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.01.2023 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Moment greu pentru Cristi Cherchez

Moment greu pentru Cristi Cherchez

Recunosc că am avut dintotdeauna o afinitate pentru fotbaliștii locali, iar Cristi Cherchez s-a numărat printre preferați. Îl știu de junior, pe când era un copil firav, dar plin de talent, la Chindia 2001. Am scris despre debutul său la FCM Târgoviște, în 2008, dar și despre primul său meci în tricoul Chindiei, în 2011. I-am dedicat multe articole, probabil sute, mai ales pe când făcea spectacol în ligile inferioare.

Mi-a fost drag băiat ăsta, unul dintre cei mai talentați fotbaliști pe care i-a dat Cetatea în ultimele decenii. Îmi plac jucătorii cu glezna fină, cu stil și personalitate, pentru care sportul rege nu reprezintă un chin, ci o bucurie. Într-o perioadă, parcă doar ce face Cherchez conta la Chindia. Mă rugam să marcheze, să joace bine, să iasă în evidență într-un mod pozitiv. L-am apreciat pentru contribuția adusă la ascensiunea echipei și l-am respectat pentru că nu a trăda, chit că au avut destule ocazii sau oferte. Târgoviște e casa lui, Chindia e echipa lui, aici e sufletul lui.

Cristi nu a fost niciodată un fotbalist model, un exemplu în vestiar, pe teren, la antrenamente sau în viața personală. Câți dintre noi suntem cum trebuie? Însă nu a fost nici pe departe golanul pe care îl etichetează unii, fără să-l cunoască prea bine. A fost un pic mai rebel, mai răsfățat, dar și mai talentat decât alții. Poate că nu a fost premiant în pregătire, dar a compensat prin calitate tehnică. La Liga 1, cu tot respectul pentru antrenorii trecuți pe la Chindia, însă nu i-au acordat o șansă corectă. Ei spun că nu a meritat-o.

Probabil, însă e greu să demonstrezi ceva în câteva minute, pe final de meci, după pauze lungi de renegare. E frustrant și pentru el, să vadă că, orice ar face, e veșnic rezervă sau nici măcar atât. Cum anii au trecut, probabil că s-a mulțumit cu acest statut, câtă vreme salariul a rămas unul generos. Un „mariaj” forțat, pe cale să se rupă în fiecare din ultimele veri sau ierni, dar care a rezistat, din varii motive. Până acum, când a apărut „divorțul”. Poate cam târziu, poate cam devreme, sunt păreri și păreri.

Am impresia că nici Cristi nu a făcut tot ce ține de el, pentru a  rămâne un lider și în Liga 1. Unde se impune un alt nivel de implicare, sunt alte cerințe, alte standarde. Eu nu cred că Liga 1 a fost o pălărie prea mare pentru Cherchez. Cum niciunul dintre antrenorii Chindiei din primul eșalon nu a crezut cu adevărat în el, probabil că a ajuns să-și piardă încrederea în propriul talent. Păcat!

Cristian Cherchez ar fi putut deveni un fotbalist de top al Ligii 1, poate chiar de echipă națională. Acum pare că a eșuat, iar folosofi se vor găsi destui. E un moment greu pentru Cristiano. Foarte greu.

 

 

Costin MihaiComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Albu și Sacagiu merg la Voinești
O victorie cât Sfinxul din Bucegi
Chindia s-a impus într-o deplasare dificilă
Victorie clară la volei
Transferuri multe la Gura Șuții
Fotbalul dâmbovițean, în centrul atenției
Chindia, victorie spectaculoasă
Ana Maria Zamă și Ana Maria Torcea, două sportive model
Adrian Pătulea a preluat Gloria Bucșani
Chindia nu a arătat răuPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Zelenskiada (II)

Preoții români sunt batjocoriți ca și cum bolșevismul stalinist s-a reîntors din tenebre, bisericile incendiate și închise – pentru că, chipurile, ar fi cuiburi de spioni de-ai Kremlinului -, tineri luați cu arcanul și trimiși să moară într-un război care nu este al lor, de parcă acest nefericit de Zelenski nu ar vrea altceva decât o purificare etnică. Budapesta, văzându-și consângenii hăituiți, i-a îndesat... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale