Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.02.2015 00:19

Pamflet


A A

Moise contra Preoteasa

Moise contra Preoteasa

TEODOR VASILIU


Citii în week-end-ul ăsta prin adevărul care-mi zbârlește părul, ăla puțin pe care-l mai am, că unu’ Moise vrea s-o bage în penal pe una’ Preoteasa, de la Educație. Până să vă luminez ce vrea Moise de la Preoteasa, mi s-a părut că așa nume predestinate subiectului numai o ironie divină le poate aduce în atenția publică. Deonto-ologii neduși la biserică s-ar putea să mă stuchească pe motiv că ce interese am eu să apăr predarea religiei în școli, că ăsta-i subiectul aflat în scandal.

Păi cum să n-am, când știu bine că de la lipsa educației creștine în familie și în școală ni se trag toate belelele. Inclusiv astea că ne-am ales să ne conducă tot felul de prostovani agresivi care au idei puține, fixe și păcătoase. Uite că, spre deosebire de ei, președintele protestant Klaus a luat, printr-o minune divină, calea bisericii ortodoxe. Îl văzui și vineri, în timpul programului de lucru, nu oriunde, ci la Catedrala Patriarhală, la Sfânta Liturghie. Pe el nu l-am văzut făcându-și semnul crucii, dar eu mi l-am făcut. De l-aș fi văzut și cu judecătorii Curții Constituționale acolo, ar fi fost și mai bine.

Nu de alta, dar de-ar fi fost și ei duși la biserică, măcar din când în când și cu frica lui Dumnezeu în gând, n-ar fi dat decizia aia belicoasă de neconstituționalitate pe care o flutură Moise ăsta de-acu’, de-ai zice că e drapelu’ revoluției. Profesor de ce-o fi el, Moise vrea să-mpartă România în două tabere care să se-ncaiere pe motiv de religie în școli. Măcar de-ar fi citit și numai amintirile din copilărie ale lui Creangă, ar fi băgat la scăfârlie câte ceva despre legătura de-a dreptul seculară dintre biserica ortodoxă și școala românească.

Da’ pe profu’ ăsta „de tip nou” nu-l bănuiesc c-ar fi în stare nici măcar să prindă muște cu ceaslovul, darămite să le bage-n cap niște povești de Doamne-ajută discipolilor săi, ca să înțeleagă de ce i se mai spune unui profesor și… dascăl. Cât de prost să fii să nu pricepi un lucru atât de simplu cum e ăsta că o decizie, fie ea și păcătoasă cum e cea a Curții Constituționale, nu poate schimba planul de învățământ în timpul anului școlar.

Dar Moise vrea răzbel cu Preoteasa mai presus de orice, semn că și-a băgat dracu’ a sa coadă pân’ la noadă în școala românească. Luminează-i, Doamne, pe întunericiții ăștia. Și iartă-i, că habar n-au cât de rău fac poporului nostru binecredincios!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale