Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.11.2017 00:18

Șeful Poliției Dâmbovița a adus argumente privind întărirea autorității forțelor de ordine


A A

Modificarea legislației, absolut necesară pentru polițiști și jandarmi

Modificarea legislației, absolut necesară pentru polițiști și jandarmi

❚ Punând în „balanță” cazurile de polițiști ultragiați cu acuzațiile de așa-zis comportament abuziv al polițiștilor, cms. șef de poliție Danil Zepiși, șeful IJP Dâmbovița, a susținut că ”este normală o înăsprire a legislației. Este normal ca polițistul să beneficieze și de o legislație care să-i apere poziția în comunitate” ❚ Pentru o mai bună protecție și întărirea autorității polițistului, se prevede o modificare a Legii nr. 61, în sensul în care polițistul să aibă și următoarele drepturi: să solicite oricărei persoane care face obiectul unor măsuri polițienești să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat, să țină mâinile la vedere și să adopte o poziție inofensivă care exclude săvârșirea unor acțiuni violente îndreptate împotriva agentului

VIRGIL VOINESCU

 


 

O lege pentru întărirea autorității polițistului și a jandarmului este o necesitate pentru a realiza o mai bună protecție a lucrătorilor din sistemul forțelor de ordine, în special cei din stradă, dar și o protecție sporită pentru cetățeni, remarca recent șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, cms. șef de poliție Danil Zepiși. Acesta a spus că „un alt argument” în susținerea necesității unei legislații mai autoritare, pe lângă cel al terorismului și al siguranței publice, este și faptul că, în perioada care s-a scurs din acest an, au fost și „10 polițiști ultragiați în timpul executării atribuțiilor de serviciu și nu mai mult de 20 de acuzații de comportament abuziv al polițiștilor. Unii dintre ei au suferit traume fizice și bineînțeles sunt și acele traume psihice pe care le suferă orice om care se străduiește să-și desfășoare activitatea legal, dar este confruntat cu un comportament nelegal. Atunci este normală o înăsprire a legislației. Este normal ca polițistul să beneficieze și de o legislație care să-i apere poziția în comunitate”, a declarat șeful IPJ Dâmbovița. Cms. șef Danil Zepiși a mai subliniat că și cazurile de polițiști ultragiați și cele de comportament abuziv din partea polițiștilor sunt în competența de soluționare a Parchetului.

„De cele mai multe ori (n. r. acuzațiile de comportament abuziv), sunt soluționate prin clasare pentru că sunt denunțuri neadevărate. Aceasta pentru că majoritatea acestor denunțuri sunt făcute prin sistemul național 112, după ce polițistul ia măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea legislației în vigoare. De regulă o persoană face scandal, polițistul este chemat să aplaneze starea conflictuală, intervine fără a folosi forța, de cele mai multe ori, și, după ce aplică sancțiunea contravențională, iese din postul de poliție în stradă și sună la 112 după care închide telefonul. Cam aceasta este practica în general pe acuzațiile de comportament abuziv al polițiștilor”, a explicat șeful Poliției Dâmbovița, cu precizarea că, din totalul cazurilor de acuzații aduse polițiștilor, „confirmate sunt foarte puține”. „Uneori, nu avem una, două confirmări pe an de practică nelegală din partea organelor de Poliție”, a mai subliniat șeful Poliției Dâmbovița. Pentru o mai bună protecție și întărirea autorității polițistului, se prevede o modificare a Legii nr. 61, în sensul în care polițistul are următoarele drepturi: să solicite oricărei persoane care face obiectul unor măsuri polițienești să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat, să țină mâinile la vedere și să adopte o poziție inofensivă care exclude săvârșirea unor acțiuni violente îndreptate împotriva organului de ordine. „De foarte multe ori ne confruntăm cu atac asupra polițistului cu pietre, cu obiecte contondente și avem polițiști loviți. Exemplu este colegul nostru care, de șapte ani, este în comă. Cred că Dâmbovița ar putea să dea multe exemple de genul prezentat, care să convingă autoritatea statului să modifice legislația”, a spus cms. șef de poliție Danil Zepiși, exprimându- și speranța că, adaptându-se această legislație la momentul 2017-2018, câștigul va reveni comunității în ansamblul său.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale