Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.09.2014 00:21

Caz neobișnuit în Dâmbovița


A A

Moarte suspectă la Voinești: cadavrul unei femei, găsit după 3 ani

Moarte suspectă la Voinești: cadavrul unei femei, găsit după 3 ani
Primăria a pus la dispoziția anchetatorilor un utilaj cu care s-a săpat până la descoperirea cadavrului

❚Un bărbat de 52 de ani este principalul suspect, el a recunoscut ieri în fața anchetatorilor că și-ar fi îngropat mama în spatele casei, în urmă cu trei ani, pentru că nu avea resurse financiare ❚ Deocamdată nu se știe dacă femeia a murit de mâna fiului său sau de moarte naturală, dar s-a deschis dosar penal pentru omor, cu suspectul lăsat în libertate ❚ Bătrâna nu figura cu pensie socială sau de vechime și nici cu dosar de handicap, autopsia de azi fiind decisivă în continuarea anchetei

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Voinești, este principalul suspect într-un caz mai puțin obișnuit. Omul a recunoscut, în fața anchetatorilor, că și-a îngropat mama în spatele casei, în urmă cu trei ani. Nu se știe deocamdată dacă femeia a murit de mâna fiului său sau de moarte naturală. Mai mulți săteni au alertat autoritățile locale despre faptul că vecina lor, în vârstă de 87 de ani nu a mai fost văzută de foarte mult timp. Bărbatul este cunoscut ca un om liniștit, care nu a creat probleme în sat, însă oamenii îl privesc acum cu alți ochi.

● „Eu nu am mai văzut-o de 4 ani. Nu știu dacă avea pensie. Ce s-a întâmplat? Noi nu putem să ne ducem să vedem ce face în casă. Nu comunica cu lumea, nu ne dădea voie.” ● „Era un băiat liniștit, își vedea de treaba lui”, spuneau ieri vecinii.

„Oasele mai sunt”

Primăria Voinești a oferit ajutor anchetatorilor și a adus un utilaj pentru a săpa până la cadavru. Gabriel Sandu, primarul comunei, a declarat: „Vecinii mi-au spus. Băiatul, de vreun un an, avea un comportament cam ciudat, era singuratic, nu primea pe nimeni în curte. Am făcut o solicitare la secția rurală de poliție, băiatul a recunoscut imediat că mama este moartă de trei ani și că ar fi îngropat- o în spatele casei, pentru că nu a avut resurse financiare. Nu figura cu nici un certificat de indemnizație pentru persoană cu handicap. Nici băiatul angajat ca asistent al persoanei cu handicap, fiindcă, sigur, asta s-ar fi descoperit mai demult. Femeia nu era nici pensionară, nu era înregistrată nici la primărie, deci nu a beneficiat nici de pensie socială, nici pentru vechime integrală sau parțială în muncă”. Șoferul utilajului care a săpat până a fost descoperit cadavrul a precizat: „Oasele mai sunt. Nici haine, doar oasele”.

Autopsia de azi va lămuri multe necunoscute de ieri

Anchetatorii l-au interogat ore în șir la fața locului pe fiul femeii îngropate în spatele casei pentru a afla cum s-a petrecut totul. Procurorul Mircea Stănescu nu avea însă prea multe indicii, cert este că s-a deschis un dosar penal pentru omor: „Este vorba despre o persoană descoperită prin săpătură în curtea locuinței. Mai multe indicii nu avem nici în legătură cu cauza morții, se va efectua o autopsie. Nu pot să vă confirm în acest moment ce implicare au fiul și nici alte persoane din familie. Se fac cercetări pentru infracțiunea de omor”.

Cadavrul a fost ridicat și transportat la Morgă pentru autopsie. Medicul legist Petre Crețeanu a explicat: „E un cadavru în stadiul de saponificare, găsit într-o groapă la circa 1,25- 1,30 metri. Nu vă pot spune nici ce are, nici ce a avut, nici măcar sexul. Mâine (n.n. azi) încercăm să aflăm ceva, dacă vom putea. Ca să ajungi la stadiul ăsta, îți trebuie cel puțin un an-doi, în teren umed”. În funcție de rezultatele autopsiei, se va continua ancheta. Până atunci însă bărbatul a fost lăsat în libertate.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale