Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.02.2024 00:18

Ieri, vizită pastorală în parohii ale protoieriilor Târgoviște Nord și Pucioasa


A A

Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare

Mitropolitul Nifon, pe șantierele bisericilor în reabilitare

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a efectuat marți, 13 februarie 2024, o vizită pastorală în protoieriile Târgoviște Nord și Pucioasa. Înaltul Ierarh a vizitat parohiile: Teiș, Vulcana Pandele, Brănești I și Gura Vulcănii, dar și Schitul Sf. Ioan.

La Parohia Teiș, Mitropolitul Nifon a analizat proiectul privind reabilitarea și extinderea casei parohiale, al construirii capelei, al clopotniței și al amenajării cancelariei, bibliotecii și arhivei parohiei, oferind îndrumările necesare.

La Parohia Vulcana Pandele, Chiriarhul nostru a evaluat stadiul șantierului de reparații exterioare ale bisericii, fiindcă urmează continuarea lucrărilor prin restaurarea picturii murale interioare și amenajarea peisagistică a curții sfântului lăcaș.

La Parohia Brănești I, Ierarhului nostru i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de consolidare a bisericii, prilej cu care, de asemenea, a oferit sfaturile necesare.

La Schitul Sf. Ioan din Comuna Brănești, Înaltului Ierarh i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de amenajări interioare la sfântul lăcaș și la chilii.

La Gura Vulcănii, au fost evaluate lucrările de pictură, recent finalizate, dar și cele de la pardoseală și acoperiș, prilej cu care Înaltpreasfinția Sa a dat îndrumările de rigoare cu privire la finalizarea rapidă a mobilierului bisericesc și la construirea unei clădiri parohiale multifuncționale.

Pe tot parcursul vizitei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a fost însoțit de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, dar și de Pc. Protopop al Protoieriei Pucioasa și de Pc. Secretar al Protoieriei Târgoviște Nord.

La Parohia Teiș, Mitropolitul a fost primit de Constantin Stroe - primarul Comunei Șotânga și de Marian Tănase - viceprimarul Comunei Șotânga, la Parohia Brănești I și la Schitul Sf. Ioan, de Daniel Neamțu - primarul Comunei Brănești, la Parohia Vulcana Pandele, de Corneliu Ștefan - președintele Consiliului Județean Dâmbovița, alături de Vasile Radu - primarul Comunei Vulcana Pandele și de Gheorghe Anan - președintele GAL Valea Ialomiței, la Parohia Gura Vulcănii.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?

DAN LUCA


Punctul zero al politicilor europene este dificil de identificat, fie că este în cabinetele celor mai influente state membre, Germania și Franța, fie că este o idee care pornește de la societatea civilă – și nu este scopul analizei – mai ales că traseul de la o idee la document legislativ publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene trec mulți ani și... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale