Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
17.01.2022 00:18
Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit, Prof. univ. dr. Nifon a luat parte, vineri, 14 ianuarie 2022, la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, ca membru al comisiei interdisciplinare de doctorat, la susținerea publică a tezei cu titlul „Procedura de judecată în dreptul canonic și dreptul civil. Aspecte comparative”, a Pr. lect. univ. dr. Cosmin Santi.
Doctor în Teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București și titular al catedrei de drept canonic din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă și Științele Educației, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Părintele Cosmin Santi a construit o cercetare situată la granița dintre două științe fundamentale cu profunde implicații în viața socială și juridică, cu tematizări din câmpul dreptului civil și al dreptului canonic.
Alături de Mitropolitul Nifon, din comisia de doctorat au făcut parte specialiști în drept și teologie, personalități marcante ale cercetării științifice academice: Prof. univ. dr. Mircea Duțu, coordonatorul științific al lucrării, Prof. univ. dr. Smaranda Angheni, de la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Prof. univ. dr. Maria Fodor, de la Universitatea „Ecologică” din București și Prof. univ. dr. Daniel Mihail Șandru, Cercetător Științific I în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (președinte).
La finalul ședinței de susținere publică a tezei de doctorat, Pr. Cosmin Santi a primit titlul de Doctor în Drept. Menționăm că Academia Română, cel mai înalt for de cultură și cercetare științifică al României, prin „Școala de Studii Avansate” (SCOSAAR), contribuie la formarea specialiștilor de elită, înalt calificați, pentru cercetarea științifică academică, pentru învățământul universitar și pentru domenii de activitate administrativă și managerială.
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu”, în sprijinul elevilor pentru lecturăMii de tineri prezenți la Parada Absolvenților
Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”
Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”
Editorial
Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)

Apropo de buna, amicala înțelegere dintre maghiari și români la firul ierbii. Este un frumos basm autoamăgitor pentru români. Știți ce s-a petrecut cu câțiva ani în urmă la Târgu-Secuiesc? Doi maghiari de rând au fabricat o bombă artizanală, pe care au vrut s-o detoneze la parada trupelor românești cu prilejul zilei naționale de 1 Decembrie. Au fost prinși la timp și băgați după gratii cu îndreptățită acuză de... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
