Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.11.2020 00:21

Un ierarh mai mare decât vremurile!


A A

Mitropolitul Nifon, la 35 de ani de arhierie

Mitropolitul Nifon, la 35 de ani de arhierie

„Sunt zile în care, cu emoție și cu bucurie, te gândești la cât de binevoitor a fost Bunul Dumnezeu cu istoria noastră. Marți, 24 noiembrie a.c., s-au împlinit 35 de ani de la hirotonia întru arhiereu a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Este un om al timpului său, înțelept și echilibrat, atent la semnele vremurilor, ce așterne pe unde trece acel cuvânt care zidește și construiește, cărămidă cu cărămidă, civitas Dei acolo unde Domnul l-a pus arhipăstor. Îmi aduc aminte de multele file de istorie care au dat măsura profunzimii spirituale și arhierești a Ierarhului nostru, dintre care aș menționa numai sărbătoarea reconcilierii naționale din ziua de 8 septembrie 2001, de la Târgoviște și Mănăstirea Dealu, retipărirea operei jubiliare a Ieromonahului Macarie, la jumătate de mileniu de la apariția ei sau la construirea a zeci de biserici noi și la hirotonirea de sute de preoți tineri. Ierarh respectat și cunoscut, profesor de teologie erudit și apreciat, autor a multor volume și articole științifice, om de cultură, Mitropolitul Nifon s-a remarcat și prin tipărirea de multă, bună și de folos carte, aici, la Târgoviște. Este un factor de echilibru pe plan local, un autentic mediator între reprezentanții clasei politice, sociale, economice și culturale, dar și unul din cei mai respectați mărturisitori ai ortodoxiei în cadrul dialogului ecumenic. Nu întâmplător este Exarh patriarhal, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și membru în Comitetul Central și în Comitetul Executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor, decorat cu Ordinul Național pentru merit, acordat de Președintele României, sau Ordinul „Coroana României“, în grad de Mare Ofițer, acordat de Majestatea Sa Regele Mihai I, ca să amintesc numai aceste distincții din multele pe care le-a primit. În istorica Cetate de Scaun munteană continuă cu demnitate și responsabilitate vrednica lucrare misionară a Ierarhilor munteni, vestind timpului nostru, în cele mai bune cuvinte, Evanghelia lui Hristos. Cu toții îl apreciem, ne mândrim cu faptele sale și îi dorim Întru mulți și fericiți ani!”, este mesajul transmis de pc. pr. dr. Ionuț Ghibanu, părintele vicar al Arhiepiscopiei Târgoviște.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mari poeți români, omagiați la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
"Scoală-te și du-te, credința ta te-a mântuit!"
Sondaj printre copii: 56,8% dintre ei vor redeschiderea școlilor
Târgoviștea ar putea avea un teatru pentru copii ultra-modern
Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște ridică cortina!
39 de unități școlare vor primi dotări IT
"Protestele în educație vor fi inevitabile"
Programul Teleșcoala va continua și după redeschiderea școlilor!
Sărbătoarea Botezului Domnului - 2021
Inspectoratul Școlar, pregătit pentru reluarea învățământului fizic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale