Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.05.2015 00:21

Ieri, în Piața Tricolorului, timp de o oră...


A A

Miting sindical la Târgoviște

Miting sindical la Târgoviște
Pe acordurile muzicale „Vrem o țară ca afară”, protestatarii au scandat lozinci împotriva politicii parlamentarilor și au cerut mărirea salariilor și modificarea legilor muncii

❚ Aproximativ 200 de sindicali ști, membri ai CNS Cartel Alfa Dâmbovița și ai Sindicatului Funcționarilor Publici Dâmbovița, au protestat în fața Prefecturii, cerând guvernanților să-și respecte promisiunea privind modificarea legislației muncii și să- și îndrepte atenția către veniturile mici ale salariaților și pensionarilor ❚ Nemulțumirile majore se referă la intenția parlamentarilor de a-și vota o pensie suplimentară și de a modifica articole din Codul Penal ❚ Au fost huiduiți cei cinci deputați dâmbovițeni, semnatari ai proiectului privind pensiile speciale: Vasile Horga – PNL, Ion Stan, Zisu Stanciu, Carmen Moldovan – PSD și Ion Pârgaru – UNPR ❚ Prefectul județului ,Ioan Marinescu, a venit alături de protestatari și i-a invitat pe liderii sindicali la discuții: „Știu că aveți dreptate. De 3 ani, lucrurile încep să meargă, însă nu se poate realiza nimic peste noapte”

VIRGIL VOINESCU


Aproximativ 200 de sindicaliști ,membri ai CNS Cartel Alfa Dâmbovița și ai Sindicatului Funcționarilor Publici Dâmbovița, au protestat ieri timp de o oră în Piața Tricolorului din Târgoviște. Protestatarilor li s-au alăturat un grup de studenți, membri ai Organizației Studenților Basarabeni din Târgoviște, reprezentanți ai Sindicatului din Învățământul Superior Didactic (SISDDAN) din cadrul Universității Valahia Târgoviște și ai CNSLR Frăția. Au coordonat acțiunea și au susținut discursuri: Nicolae Dragodănescu – președinte CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Ion Oproiu și Emil Pleșa – președinte și respectiv vicepreședinte al Sindicatului Funcționarilor Publici Dâmbovița, Victor Gîrbu – student, președinte al Organizației Studenților Basarabeni, Elena Ciungu – președinte SISSDAN și Dumitru Petre – salariat, fost lider sindical la Upet Târgoviște.

„Protestăm!”

„Protestăm! Atunci când clasa politică o ia razna și începe să dea legi doar pentru ea. Vrem să ne reprezinte pe toți, să dea legi pentru tot poporul. Suntem revoltați: au pregătit o lege pentru a doua pensie pentru parlamentari. Într-o țară în care salariul minim pe economie este de 950 lei și pensia minimă – 400 lei să vii să ceri poporului încă o pensie, că ești tu parlamentar?! Nu putem tolera! Mai vor să modifice și Codul Penal într-o țară în care se dorește «curățenie», în care ne dorim normalitate, să vii să susții că vom fi mai blânzi cu infractorii. Nu este posibil! De trei ani și jumătate, ni se promite același lucru: vom modifica legile muncii. Avem nevoie de acest lucru pentru că piața muncii este dereglementată, avem contracte de muncă foarte multe pe perioadă determinată, nu putem face negocieri colective. Ca atare, protestăm!”, ne-a declarat liderul CNS Cartel Alfa Dâmbovița.

Totodată, liderul Sindicatului Funcționarilor Publici, Ion Oproiu, a transmis din piața publică: „Acești parlamentari or fi găsit soluții cu aceste salarii de mizerie pe care oamenii nu le mai pot suportă? Noi de un an le tot spunem, dar ei se gândesc doar la îmbogățirea lor. Noi rugăm DNA-ul să-și continue drumul, pentru că și în Dâmbovița este o mafie care trebuie potolită”.

Cinci parlamentari de Dâmbovița, huiduiți

Pe acordurile muzicale „Vrem o țară ca afară”, protestatarii au scandat lozinci: „Nu modificați Codul Penal!”, „Nu vrem pedepse ușoare pentru politicieni!”, „Toți suntem egali!”, „Și moldovenii sunt români!”, „Nu vrem două pensii pentru parlamentari!”. Nicolae Dragodănescu a citit în fața mulțimii lista cu cei cinci parlamentari dâmbovițeni care au semnat proiectul de lege privind pensiile speciale. Au fost huiduiți deputații: Vasile Horga – PNL, Ion Stan, Zisu Stanciu, Carmen Moldovan – PSD și Ion Pârgaru – UNPR. Prefectul județului, Ioan Marinescu, a venit alături de protestatari și i-a invitat pe liderii sindicali la discuții: „Știu că aveți dreptate. Guvernul pe care eu îl reprezint în teritoriu vrea să facă ceva pentru dvs. De 3 ani, lucrurile încep să meargă, însă nu se poate realiza nimic peste noapte”, a declarat Ioan Marinescu, intervenția sa fiind primită în tăcere și cu mare atenție.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale