Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.05.2015 00:19

Editorial


A A

Mitele lui Omar Hayssam la PD-ul din Târgoviște

Mitele lui Omar Hayssam la PD-ul din Târgoviște

ALINA MAVRODIN VASILIU


O poveste foarte încâlcită cu și despre teroriști, bani negri, mite electorale și jurnaliști răpiți (post electoral) și-a întins tentaculele până și-n Târgoviște. Sunt vreo 10 ani de-atunci, dar uite că adevărul nu moare. Ar vrea unii să-l ascundă ca pe o comoară de mare preț, dar el nu se lasă îngropat. Dă din mâini și din picioare, ba și din gură în gură până când iese din arătură la lumina zilei.

Este și cazul lui Omar Hayssam, despre ale cărui afaceri cu popasuri dâmbovițene am scris, atât cât am scris, prin 2005 cu ocazia răpirii jurnaliștilor români. Era vorba pe-atunci de o caracatiță a alcoolului care-și plimba facturile dubioase și prin niște firme din Târgoviște.

Dar cum tentaculele erau bine protejate politic și înfipte strategic prin unele instituții „de control” ale statului, mafia cu pricina a rămas… sub control. După alegerile din 2004, regimul Băsescu ne-a dus pe pustii cu scandalurile și ne-am luat toți cu vorba despre alte și alte drăcovenii, unele mai dihai ca altele, încât revenirea pe piața presei și în atenția justiției a cazului Omar Hayssam părea ca o ciorbă reîncălzită. Și totuși… „echipa de apărare” a arestatului a postat alaltăieri pe facebook, așa cum e acum la modă, o „relatare” cât un mega-denunț. Ea descrie pe scurt felul în care Omar Hayssam, pe-atunci membru PSD în 2004, a fost racolat, șantajat și apoi tapat electoral de sume uriașe de bani și de bunuri materiale, ajunse pe mâinile unor oameni de încredere ai candidatului PD Traian Băsescu.

„Relatarea”, denunț în toată regula, se încheie apoteotic cu numele unuia dintre cei mai longevivi și controversați deputați dâmbovițeni, Gheorghe Alin Albu, pe-atunci mâna dreaptă a lui Băsescu la trezoreria partidului. După ce arată în „relatare” ce misiune a avut „preacinstitul” doctor Yassin, aflat în slujba lui Băsescu, înainte și după ce acesta a ajuns președintele României, și ce sume se manipulau în sediul PD din Modrogan nr. 1 București, Omar Hayssam declară în final: „Am decis să donez PD-ului echipamente medicale în valoare de peste 100.000 de dolari americani. Am achiziționat aceste echipamente și le-am dus la sediul PD-ului din strada Modrogan nr.1, sector1, eu împreună cu Mohamed Munaf și Mohammad Yassin. Acolo ne-am întâlnit cu George Albu, căruia i-am spus că aceasta este o donație pentru partid. Acesta mi-a mulțumit și i-a dat șoferului camionului o adresă din Tărgoviște, spunându-i să ducă echipamentele medicale la acea adresă. Am plecat desigur fără nicio chitanță, ca de fiecare dată.”.

Așadar, o dată, și-nc-o dată, ca de fiecare dată se dădeau sume uriașe fără chitanță la trezorierul PD. Dacă facem, ca la școală, o analiză pe text, avem tot dreptul să ne punem o grămadă de întrebări și să aflăm răspunsurile la ele. Fostul deputat de Dâmbovița, navetist de București, Gheorghe Alin Albu, e primul care trebuia demult să o facă, dar nu vrea să ne răspundă nici la telefon, după ce și-a încheiat afacerile scandaloase de presă în județ. Ne-am mulțumi și cu niscaiva răspunsuri din partea „adrisantului” mitei de 100.000 de dolari, basculată la o adresă din Târgoviște sub formă de aparatură medicală nou-nouță.

Din câte știu (și știu bine!), nu și-au încheiat socotelile cu politica, iar cu viața nici atât, oamenii de încredere (în partid și în afaceri!) ai deputatului Gheorghe Alin Albu. Doar că nimeni de prin instituțiile statului nu-i deranjează din confortul mafiot în care au trăit bine vreo 10 ani, făcând-o pe „democrații” prin târg. Acum s-au aciuat, tot strategic, pe la umbra altor partide și partidulețe aflate prin savante coaliții. Dacă nu-s încă la guvernare, sigur vor să ajungă cu ele din nou. În fine, ca să închei într-o notă comică, mai spun doar, amintindu-mi cât am lăcrimat de mila și grija jurnaliștilor răpiți în Postul Paștelui din 2005, că era mai bine să fi fost în locul lor politrucii ăștia șmecheri care negociau mitele pentru PD cu Hayssam, cu Yassin și cu Munaf. Și răpiți să fi rămas, până i-aș fi răscumpărat eu!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale