Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.11.2014 00:21

Deși e deputat de Dâmbovița de doi ani, Rovana Plumb a refuzat orice interviu pentru cotidianul „Jurnal de Dâmbovița”


A A

Ministrul Muncii nu vorbește despre mafia forței de muncă

Ministrul Muncii nu vorbește despre mafia forței de muncă

❚ Timp de două săptămâni, „Jurnal de Dâmbovița” a încercat în zadar să obțină câteva răspunsuri de la ministrul Muncii, Rovana Plumb, despre „sclavia salarială din UE” la care sunt supuși muncitorii români de către intermediarii de forță de muncă ❚ Sindicaliștii Cartel Alfa Dâmbovița au încercat și ei, tot fără succes, să-i trezească interesul doamnei deputat Rovana Plumb pentru dramele românilor din „lagărele de muncă” din UE ❚ Sindicaliștii dâmbovițeni ni s-au mai plâns că, de când a ajuns deputat de Dâmbovița, Rovana Plumb s-a întâlnit cu ei o singură dată, cu o lună înainte de alegerile prezidențiale ❚ Angajatul cabinetului parlamentar al Rovanei Plumb ne-a mărturisit că nici el nu prea reușește să intre în contact cu deputatul de Dâmbovița decât foarte rar ❚ Îi transmitem astăzi ministrului Muncii, Rovana Plumb, întrebările la care opinia publică așteaptă răspunsuri

ANA MARIA POPESCU


Parlamentar greu de… găsit! Este vorba despre deputata de Dâmbovița, ajunsă ministrul Muncii în Guvernul Ponta, Rovana Plumb, care de aproape două săptămâni s-a baricadat într-o muțenie suspectă. De la încheierea alegerilor prezidențiale și până în prezent, jurnaliștii cotidianului „Jurnal de Dâmbovița” au încercat pe toate căile posibile de comunicare (apel telefonic, sms, e-mail, la partid, la cabinetul parlamentar) să ia legătura cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, pentru a-i adresa o serie de întrebări pertinente, de interes public, care privesc atât funcția de deputat pe care i-au dat-o în 2012 dâmbovițenii din nordul județului, cât și pe cea de șef al unui minister cheie în Guvernul Ponta.

De aproape două săptămâni încercăm, fără succes, să obținem răspunsuri de la deputatul Rovana Plumb privind eșecul înregistrat de PSD la alegerile prezidențiale în colegiul ei de deputat. Ministrului Muncii Rovana Plumb vroiam însă să-i adresăm câteva întrebări despre „sclavia salarială din Uniunea Europeană” și „mafia forței de muncă în România”, acestea fiind subiecte dezbătute pe larg de presa centrală și reclamate de sindicaliștii dâmbovițeni.

Și de această dată, ministrul Muncii Rovana Plumb a ales tăcerea drept răspuns, deși este vorba despre batjocorirea muncitorilor români, printre care se află mii de dâmbovițeni, cărora nu li se respectă drepturile pe piețele de muncă din UE. Am insistat zilnic cu apeluri telefonice, SMS-uri și email-uri prin care i-am adresat aceste întrebări demnitarului dâmbovițean, însă Rovana Plumb nu a catadicsit să ne ofere vreun răspuns, astfel încât am hotărât să o deferim opiniei publice pentru această atitudine.

În era comunicării, fără sorți de izbândă!

Pentru că în era comunicării nu am avut sorți de izbândă utilizând telefonul și spațiul virtual, am încercat să luăm legătura cu doamna ministru și deputat inclusiv pe filieră de partid. I-am solicitat sprijinul și președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, pentru intermedierea unui dialog cu ministrul deputat de Dâmbovița Rovana Plumb, însă acesta, încercând să-i găsească circumstanțe atenuante, ne-a „sfătuit” să nu abandonăm demersul nostru și să mai insistăm. I-am urmat sfatul și am luat „calea” cabinetului parlamentar al deputatului Rovana Plumb.

Dar... surpriză! Angajatul cabinetului parlamentar ne-a mărturisit că biroul nu dispune de un fax și, din păcate, nici el nu prea reușește să intre în contact cu deputatul Rovana Plumb decât foarte rar. După ce și ultima încercare de comunicare a eșuat, am ales să publicăm întrebările cu care am „deranjat- o” timp de două săptămâni pe doamna Rovana Plumb, deputat de Dâmbovița și ministru al Muncii în Guvernul Ponta. Poate pe această cale vom reuși să obținem câteva răspunsuri, așteptate nu doar de noi, ci și de sindicaliștii CNS Cartel Alfa Dâmbovița.

 

Întrebări pentru ministrul Muncii, deputat de Dâmbovița, Rovana Plumb

1. Cum comentați și ce explicație aveți pentru faptul că Victor Ponta a pierdut alegerile în colegiul dumneavoastră parlamentar, în condițiile în care le-a câștigat în județul Dâmbovița?

2. Vă reproșați ceva pentru pierderea alegerilor prezidențiale de către domnul prim-ministru Victor Ponta?

3. Cum comentați reproșurile pe care sindicatele din Dâmbovița le-au făcut Guvernului Ponta și dumneavoastră personal? Liderii sindicali susțin că nu s-au pus în practică promisiunile făcute de USL în 2012 cu privire la modificarea legislației Muncii.

4. Cum comentați acuzațiile liderului sindical al SNPPC, Florin Bălan, potrivit cărora polițiștii, jandarmii, pompierii sunt discriminați de măsurile pe care le-ați luat?

5. Sunteți la curent cu sclavia salarială la care sunt supuși muncitorii români în Uniunea Europeană? Subiectul a fost dezbătut pe larg de „Jurnalul Național”, iar sindicatele dâmbovițene acuză că muncitorilor români nu li se respectă drepturile și sunt traficați pe piața forței de muncă din Uniunea Europeană cu știința ministerului pe care îl conduceți.

6. Aveți la Ministerul Muncii o situație a firmelor care intermediază locuri de muncă pentru străinătate? Câte firme de acest fel există în România? Dar în județul Dâmbovița? Câți muncitori români sunt angajați în străinătate prin intermediul unor astfel de agenți de plasare a forței de muncă?

7. Sunteți la curent cu fenomenul sclaviei salariale practicat de zeci de firme din România în diverse state din UE? Cunoașteți dacă în Dâmbovița există astfel de agenți de plasare a forței de muncă pentru companii din străinătate?

8. Ce puteți face pentru apărarea drepturilor acestor români?

9. În ceea ce privește dreptul la vot, ce ați întreprins din 2009 până acum, în calitate de fost europarlamentar până în 2012 și apoi de parlamentar și ministru, pentru modificarea Legii alegerilor?

10. În noua lege a bugetului vor apărea măsuri pentru îndeplinirea promisiunilor pe care le-ați făcut în campania electorală? Pe care dintre măsuri le veți susține și la care veți renunța?

11. Cartel Alfa v-a sesizat cu privire la sclavia salarială din UE și v-a solicitat limitarea la 20% a comisioanelor pentru agenții care intermediază forța de muncă. Ce măsuri ați luat în urma acestor sesizări și ce răspunsuri le-ați dat sindicaliștilor?

12. Cartel Alfa cere să fie făcute publice pe site-ul Ministerului Muncii contractele agențiilor care intermediază forța de muncă. De ce nu ați făcut publice până acum aceste contracte? Când le veți face publice?

13. Aveți relații de colaborare, dvs. sau membri ai familiei dvs., cu agenți care intermediază forța de muncă pe piața UE?

14. De ce ați refuzat timp de 2 săptămâni să răspundeți acestor întrebări pe care vi leam transmis în mod repetat prin apeluri, SMSuri și e-mail-uri?

Vă mulțumim pentru „colaborare”,

Redacția cotidianului „Jurnal de Dâmbovița”

P.S: În cazul în care nu veți răspunde nici astăzi acestor întrebări, le vom transmite, însoțite de un mesaj de protest, tuturor agențiilor de presă, precum și comisiilor de cercetare a abuzurilor din Parlamentul României.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Alexandru la 23.12.2014 02:04

In legatura cu mafia locurilor de munca, implicat este si politicul, a se vedea HG850/2002 prin care Adrian Nastase scoate de sub controlul statului roman aceste societati. Oare in folosul carora?


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală
Electrica a cerut falimentul COS Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale