Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.12.2016 00:21

Ieri,


A A

Ministrul Muncii, în vizită de lucru la Târgoviște

Ministrul Muncii, în vizită de lucru la Târgoviște
După întâlnirea de la AJOFM, ministrul Muncii a susținut o conferință de presă la care au mai participat prefectul județului Dâmbovița - jr. Antonel Jîjîie, subprefectul Ciprian Pasailă, președintele

❚ Dragoș Pâslaru s-a aflat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița pentru a lansa pachetul de măsuri active privind crearea de noi locuri de muncă, adoptat de Guvernul tehnocrat în urmă cu o lună, prin ordonanță de urgență ❚ Ministrul Muncii a prezentat obiectivele pachetului de măsuri active și localitățile dâmbovițene care intră în zona de prime de mobilitate

VIOLETA STANCIU

 


 

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, s-a aflat ieri în vizită de lucru în județul Dâmbovița, pentru a lansa pachetul de măsuri active privind crearea de noi locuri de muncă, adoptat de Guvern în urmă cu o lună, prin ordonanță de urgență. Ministrul a fost întâmpinat la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Dâmbovița de toți directorii de instituții deconcentrate aflate în subordinea acestui minister, de președintele ANOFM, Marcel Miclău, de subprefectul județului Dâmbovița, Ciprian Pasailă. Calitatea de gazdă a avut-o AJOFM Dâmbovița. După ce a vizitat instituția și a luat act de stadiul implementării pachetului de măsuri active la nivelul județului Dâmbovița, ministrul Dragoș Pîslaru s-a întâlnit, la sediul Prefecturii Dâmbovița, și cu reprezentanții mass media. Alături de ministru, la conferința de presă, au mai participat prefectul județului Dâmbovița, jr. Antonel Jîjîie, subprefectul Ciprian Pasailă, președintele ANOFM, Marcel Miclău, directorul AJOFM Dâmbovița, Constanța Anghel. În sala „Unirii” a CJD s-au mai aflat și reprezentanți ai mediului de afaceri și primari de localități, care, imediat, după terminarea conferinței de presă au purtat discuții cu ministrul muncii.

„Săptămâna trecută, prin hotărâre de guvern, am adoptat normele de aplicare și cea mai bună cale prin care putem vedea impactul acestor măsuri legislative este să venim la fața locului și să vedem modul în care măsurile au început să se implementeze”, a precizat ministrul Pîslaru.

În continuare acesta a prezentat obiectivele pachetului de măsuri active care are două planuri, respectiv un plan de subvenții sau sprijin pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, iar cea de-a doua parte a actului normativ se referă la subvențiile care se dau angajatorilor pentru crearea de noi locuri de muncă.

„Avem un pachet de relocare pentru oamenii care pleacă în alte zone pentru a obține salarii mai bune. Zona de prime de mobilitate se adresează numai locuitorilor dintr-o treime din această țară. Din 3200 de unități administrativ teritoriale, am marcat 1000 de UAT-uri care îndeplinesc unul dintre cele trei criterii impuse, respectiv localitățile care se află în sfera zonelor marginalizate, sărace; localitățile care au șomaj de peste 10%; localitățile care au persoane pe venit minim garantat peste 10% din populație. Pentru județul Dâmbovița, UAT-urile aflate în această situație sunt: Băleni, Cojasca, Conțești, Cornățelu, Costeștii din Vale, Crângurile, Dobra, I.L. Caragiale, Iedera, Ludești, Mănești, Moroeni, Potlogi, Vișinești. Acestea sunt localitățile incluse în lista acelor comunități, la nivel național, și practic oricine investește în aceste comunități beneficiază de prima de relocare, la fel ca și cei care pleacă de acolo sau care vin din străinătate și lucrează într-una din aceste zone. (...) Lista nu este bătută în cuie, ea este făcută pe baza unor analize obiective existente și se poate modifica”, a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, la Târgoviște.

La rândul său prefectul județului Dâmbovița, jr. Antonel Jîjîie, i-a mulțumit ministrului pentru faptul că și-a făcut timp să vină în județ, punctânt totodată că „sunteți singurul ministru din Cabinetul Cioloș care ne vizitează județul”.

 

Președintele PSD Dâmbovița: Ministrul Muncii, în campanie electorală pentru PNL

❚ Liderul social-democrat Adrian Țuțuianu acuză că liberalii încearcă obținerea de capital electoral pe ultima sută de metri, cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare ❚ Președintele PSD Dâmbovița susține că vizita de ieri în Dâmbovița a ministrului tehnocrat al Muncii, Dragoș Pâslaru, este prima în vreun județ al țării, făcută sub pretextul promovării anumitor măsuri de stimulare a forței de muncă

ANA MARIA POPESCU

 


 

Vizita de ieri a ministrului Muncii în județul Dâmbovița, criticată de președintele Partidului Social Democrat, Adrian Țuțuianu. Acesta a declarat că prezența ministrului tehnocrat în județ în plină perioadă de campanie electorală nu este altceva decât o încercare pe ultima sută de metri de a mai câștiga ceva capital electoral pentru Partidul Național Liberal și Dacian Cioloș.

„Din datele pe care le am, este prima întâlnire de acest tip pe care o face acest ministru în vreun județ al României. Eu cred că intră în categoria acțiunilor de campanie electorală menite să încerce pe ultima sută de metri să acorde un sprijin Partidului Național Liberal, sub pretextul promovării anumitor măsuri de stimulare a forței de muncă pe care Ministerul le-ar fi luat prin acte normative și care au intrat în vigoare la data de 1 decembrie. Mi se pare totuși ciudat că ministrul, pe lângă faptul că este prima dată când face așa ceva și se deplasează într-un județ, a convocat la aceste întruniri conducerile și salariații instituțiilor din subordinea Ministerului, care nu au atribuții în implementarea acestor măsuri, mă refer la Casa de Pensii sau mă refer la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Vreau să spun că, indiferent cine și de câte ori va mai veni săptămâna aceasta în județul Dâmbovița, în ceea ce privește alegerile zarurile au fost aruncate, rezultatul va fi de departe foarte bun pentru Partidul Social Democrat și va fi un rezultat foarte prost pentru Partidul Național Liberal”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale