Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.03.2017 00:19

Editorial


A A

Ministrul Justiției, demisia!

Ministrul Justiției, demisia!

TEODOR VASILIU


O țară întreagă a așteptat cu sufletul la gură prezentarea evaluărilor făcute de noul ministru al Justiției, Tudorel Toader, celor doi șefi de parchete: Augustin Lazăr - Parchetul General și Codruța Kovesi - DNA. Aseară, la ora 18, evenimentul a avut, în sfârșit, loc. În fața națiunii îngrijorate, dezbinate, manipulate propagandistic în fel și chip, a apărut un savant al dreptului care, jucându-și rolul de ministru al Justiției ca un actor debutant la un spectacol de revistă, ne-a explicat zâmbind că, deși e foarte grav și ilegal ce au făcut cei doi, nu e oportună schimbarea lor din funcție. Așa ceva… Mi-am amintit brusc că acest domn ministru, mare om, mare caracter în lumea dreptului, care a zis că i-a evaluat pe procurorii șefi total independent și fără ingerințe, a fost în comisia care i-a acordat titlul de doctor în drept Codruței Kovesi. Alt scandal național, alt moment inoportun pentru demiterea șefei DNA. Socotindu-i pe toți românii naivi, zâmbărețul domn ministru a avut grijă să ne asigure că a realizat evaluarea în deplină concordanță cu legea și că vizita ambasadorului american la Ministerul Justiției, urmată de prezența șefei DNA, a fost o pură coincidență. Și râdea, râdea, râdea, de îmi părea că flirtează tot timpul cu jurnalistele din primul rând. În popor e și o vorbă: unul trage să moară, iar altuia i se… trezesc instinctele în funcție. Jenant! Cum să-l cred eu, cetățean și jurnalist român, pe zâmbărețul ministru, atoateștiutor și atoatecunoscător în materie de îmbârligare a legii, că decizia a luat-o „fără niciun fel de presiuni, ingerințe sau sugestii”? Pe-asta să le-o spună studenților lui de la Facultatea de Drept, care una învață în școală și alta vor trebui să aplice în jungla legislativă românească, așa cum a definit-o ieri, cu alte cuvinte, însuși onor ministrul Justiției. Și vorbind de junglă, râdea, râdea, râdea. Și cocheta cu jurnalistele. Dacă atâta poate actualul ministru al Justiției, adus în funcție cu surle și trâmbițe ca fiind o somitate în materie de științe juridice, eu cred că ar fi oportun să-și dea el demisia după prestația de ieri. De ce spun asta? Păi când spui răspicat, ca ministru al Justiției, că cei doi șefi de parchete au comis grave abuzuri în funcție, constatate de Curtea Constituțională, că au tulburat ordinea constituțională în România, că au produs conflicte constituționale între puterile statului și că au perturbat activitatea Guvernului României, pe fondul unor mari tensiuni sociale, pentru ca la final să spui că nu e oportun să fie demiși, fără să dai nicio explicație în acest sens, ar fi de bun simț să-ți prezinți demisia de onoare. Aștept!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale