Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.01.2015 00:19

Editorial


A A

Miniștrii de milioane... de euro!

Miniștrii de milioane... de euro!

ALINA MAVRODIN VASILIU

 


 

Mi s-a întâmplat de multe ori să mă întreb, dar și să fiu întrebată, ce să fie oare în spatele bătăliilor politice dezlănțuite și dezumanizante date pentru diverse funcții ministeriale. Care să fie miza lor reală, dincolo de „slujirea interesului public” pe care, de nu l-ar mai fi „slujit” cei care-l invocă, poate că i-ar fi mers și României ceva mai bine.

Sigur că bârfele cu parfum de credibilitate de prin culisele presei, ca și informațiile pe surse, ne-au avertizat de-a lungul anilor că nu sunt puțini acei miniștri care și-au dorit funcțiile pentru traficarea influenței. Nu gratis, ci pe sume amețitoare! Cazul unuia dintre foștii miniștri ai Justiției face „glorie” în aceste zile prin toată presa. Te cutremuri aflând cu ce se ocupa ca ministru, dar primești și răspunsuri totodată la întrebările pe care ți le puneai în legătură cu adevărata miză a „competiției” pentru diverse demnități guvernamentale.

Cât de prost sau de prostit să fii ca să nu vezi că și-n Guvern există unele ministere mai cu moț decât altele? Unele portofolii ministeriale sunt probabil mai promițătoare decât altele pentru umplerea rapidă a unor... portofele. Iar „competiția” pentru a le câștiga seamănă cu o târguială de funcții publice.

Când auzim că un fost ministru al Justiției, astăzi senator, pretindea mite de 2 și chiar 5 milioane de euro ca să-i umple de sute de milioane de euro pe mafioții din afacerile retrocedărilor ilegale, poți să crezi că se mai face bine așa un „stat de drept” bolnav la cap? Când spun procurorii, abia acum, că același ministru al Justiției aderase cu ani în urmă la o grupare de crimă organizată cunoscută și transpartinică și că „spăla” mitele prin propria firmă de „consultanță”, ești perfect îndreptățit să te gândești că nu s-a dus în Guvern ca să facă „reformă în Justiție”, ci mafie.

Prejudiciul în acest caz e calculat la 300 milioane euro. Cât o tranșă babană din împrumutul de la FMI. Păi dacă nici ăsta nu-i jaf național, atunci cum să fie botezat? Nașul lui cin’ să fi fost? Ce plocoane să fi primit Nașul ăsta? Și nu e singurul caz de felul ăsta! Fie vorba între noi, ne-am și plictisit de cât s-a vorbit despre ei în presă. De exemplu, s-a văzut și-n cazul fostei șefe DIICOT Alina Bica, cea care-și traficase influența pe când era adjuncta unui alt ministru al Justiție. Doar pe a ei ea să și-o fi traficat-o?

Nu și pe-a șefului său ierarhic? Ar fi, cred, o excepție, care n-ar face decât să confirme regulile așa-ziselor „promovări pe criterii de competență” în asemenea mari demnități guvernamentale. Competență în… jaf și șpagă! Dar, până una alta, hoții neprinși sunt negustori de funcții cinstiți. Tocmai de-aia vedem și-n zilele noastre pe unii dintre ei făcând pe lupii moraliști și băgându-și „colții” în actuala guvernare, ca și cum suntem toți loviți de amnezie și nu știm ce haită politică a dat iama în banii publici.

Că sunt transpartinice anumite haite de crimă organizată este foarte adevărat. Cum la fel de adevărat și grav este că ani de-a rândul nu au fost alungate de la „ciolan” de procurorii anticorupție, făcându-și de cap la adăpostul protecției înalte, celei mai înalte, de care se bucurau.

Dacă ne mai amintim și de alte scandaluri de corupție, demascate în ultimii ani, prin mega-anchete de presă ignorate de procurorii anticorupție, pricepem de ce s-au dat adevărate cotonogeli politice pentru Ministerul Justiției, Ministerul Public (Procurorul General al României), dar și pentru Ministerul Mediului, Ministerul Muncii, Ministerul Economiei și Ministerul Transporturilor. Ca să numesc doar câteva dintre cele mai râvnite portofolii. Hai să mai adăugăm la ele Educația și Internele, găsite cu mite înfricoșătoare în dosarele MICROSOFT și EADS. Am așa o presimțire că în curând s-ar putea să vedem pe scările DNA și alți miniștri... de milioane. De milioane de euro, șpaga!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale