Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.03.2014 08:12

DOCUMENT


A A

Milioane de euro pe apa... Aninoasei

Milioane de euro pe apa... Aninoasei

ANDREI VASILIU


 

Problema apei contaminate de la Aninoasa ar trebui să fie de domeniul ficțiunii dacă s-ar lua în calcul banii publici cheltuiți în ultimii 7 ani pentru rețelele de apă și canalizare din această localitate. Începând cu anul 2007, câteva firme de renume au obținut contracte grase de la executivul comunei, fie din fonduri locale și guvernamentale, fie din fonduri europene.

 

Problema apei menajere de la Aninoasa urma să devină istorie odată cu publicarea pe SEAP de către Primăria Aninoasa, în data de 26.01.2007, a anunțului de intenție prin care se prefigura licitația pentru proiectul „Rețele de canalizare sat Viforâta, comuna Aninoasa”, având ca scop „colectarea parțială (circa 50% din teritoriul satului) a apelor menajere, urmată de tratarea acestora în stația de epurare Târgoviște Nord, aflată în administrarea RAGC Târgoviște. Lungime rețele de canalizare circa 4337 metri liniari”.

 

În data de 10 mai 2007, licitația pentru „Lucrări de construcție rețea canalizare ape menajere sat Viforâta, comuna Aninoasa” a fost câștigată de SC POTENȚIAL CONS SRL, aceasta semnând contractul de 11,6 miliarde lei vechi.


 

Tot în anul 2007, firma SC CONFORT DÂMBOVIȚA SA a câștigat licitația pentru „Construcție rețea de alimentare cu apă sat Săteni, comuna Aninoasa”, pentru care a semnat în data de 27 iulie 2007 un contract în valoare de peste 9 miliarde lei vechi, urmând „realizarea unei gospodării de apă, realizare rețea de distribuție, ce se va executa cu țeavă de polietilenă de înaltă densitate, lungimea totală rețea 11.310 metri liniari”.

 

Lucrările la rețeaua de canalizare au fost extinse în anul 2011, când în urma cererii de oferte, Primăria Aninoasa a atribuit contractul nr. 1840/27.06.2011, în valoare de 2,79 miliarde lei vechi singurei firme participante la selecție: SC COMPLIS SA.

 

Aceste contracte sunt, însă, joacă la pitici pe lângă lucrările care aveau să demareze, în același an, la Aninoasa, pe un proiect finanțat de APDRP (agenție guvernamentală condusă la acea vreme de Mihai Vădan) din fonduri europene pe măsura 3.2.2.

 

Proiectul avea 3 obiective: modernizare drumuri de interes local, extindere rețele de apă și rețele de canalizare în satul Viforâta, comuna Aninoasa, precum și construirea unui centru de zi. În urma licitației, contractul nr. 110/22.09.2011, în valoare de peste 86 miliarde lei vechi, a fost câștigat de asocierea formată din SC PAULUS SRL din Prahova (lider de asociere), SC CONSTRUCȚII ERBAȘU SA, SC FRISAROM ENGINEERING SA, SC EDIL PROIECT SRL. Au urmat și actele adiționale încheiate pe 02.07.2012, de 1,5 miliarde lei vechi, respectiv cel din data de 08.02.2013, în valoare de 2,4 miliarde lei vechi.

Denumire contract

Nr. și data contract

Câștigător

Valoare contract (fără TVA)

Sursă de finanțare

Lucrări de construcție rețea canalizare ape menajere sat Viforâta, comuna Aninoasa

2443/12.07.2007

SC POTENȚIAL CONS SRL

1.161.426,42 RON

bugetul local și bugetul de stat cf. OG 7/2006

Construcție rețea alimentare cu apă sat Săteni, comuna Aninoasa

2595/26.07.2007

SC CONFORT DÂMBOVIȚA SA

906.738,82 RON

bugetul local și bugetul de stat cf. OG 7/2006

Extindere rețele canalizare în comuna Aninoasa județul Dâmbovița

1840/27.06.2011

SC COMPLIS SA

279.278,46 RON

bugetul local

Modernizare drumuri de interes local; Extindere rețele de canalizare, rețele de apă sat Aninoasa, comuna Aninoasa, județul Dâmbovița; Centru de zi – Aninoasa.

 

  • 110/22.09.2011
  • 2/02.07.2012 (adițional)
  • 5/08.02.2013 (adițional)

SC PAULUS SRL din Prahova (lider de asociere),
SC CONSTRUCȚII  ERBAȘU SA,
SC FRISAROM ENGINEERING SA,
SC EDIL PROIECT SRL

  • 8.696.997 RON
  • 156.414 RON (adițional)
  • 246.794,46 RON (adițional)

Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), implementat prin Programul Național

de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 3.2.2

Și totuși, iată, în mod curios, comuna Aninoasa se confruntă cu grave probleme în privința apei potabile, întreaga vină fiind atribuită managerului Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, în timp ce marile contracte pentru rețelele de apă și canalizare au fost atribuite de executivul comunei Aninoasa unei salbe de firme de construcții. Despre calitatea lucrărilor executate de acestea, nimeni nu întreabă (încă) nimic…

sinteză documente publicate pe SEAP

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale