Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.12.2016 00:25

Pentru a trece cu bine și această iarnă,


A A

Mii de dâmbovițeni depind de ajutoarele de încălzire

Mii de dâmbovițeni depind de ajutoarele de încălzire
Din nou o iarnă cu mii de dâmbovițeni „abonați” la subvenții

❚ La acest moment, la Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Dâmbovița, primăriile din teritoriu au transmis situațiile privind persoanele care se încadrează prevederilor legale pentru a primi subvenție de încălzire a locuinței cu lemne ❚ În afară de beneficiarii Legii 416, care reprezintă o categorie aparte în legislație, s-au înregistrat 8771 de cereri de la alte persoane care, în baza veniturilor mici, au dreptul la subvenții pentru încălzirea locuinței ❚ La toți aceștia, se mai adaugă și dâmbovițenii care beneficiază de subvenții la încălzire cu gaze naturale și energie electrică, în cazul lor plățile fiind făcute prin virament la furnizorii acestor servicii, și nu prin intermediul primăriilor ca în cazul combustibilului solid

VIRGIL VOINESCU


Câteva mii de persoane din județ cu venituri ce nu depășesc 615 lei lunar pe membru de familie vor beneficia în această iarnă de ajutor cu subvenție pentru încălzirea locuinței cu lemne. Este cea de-a doua etapă din programul social dedicat persoanelor cu nevoi speciale, după cea care i-a avut în vedere pe beneficiarii Legii 416/2001 privind venitul minim garantat. Legislația în vigoare prevede că solicitările cetățenilor ce se încadrează criteriilor de acordare a subvenției de încălzire a locuinței pentru sezonul rece (noiembrie-martie) 2016-2017 se depun la primăriile de domiciliu, iar situația acestora se transmite la Agenția Județeană pentru Prestații Sociale (AJPIS) Dâmbovița.

Centralizare în cazul combustibilului solid

La acest moment, potrivit purtătorului de cuvânt al AJPIS Dâmbovița, Mihaela Matei, primăriile din teritoriu au transmis instituției situațiile privind persoanele care se încadrează prevederilor legale pentru a primi subvenție de încălzire a locuinței cu lemne (combustibil solid) pentru sezonul rece, în total fiind înregistrate 8771 de cereri de la alte persoane decât beneficiarii prevederilor Legii 416/ 2001 privind venitul minim garantat.

„Pentru toate aceste solicitări s-a realizat fundamentarea și acum au fost solicitate creditele, sumele necesare pentru subvenție fiind suportate de la bugetul de stat. Imediat ce banii vor fi primiți, vor fi virați primăriilor, acestea fiind cele care fac plățile subvenției de încălzire a locuinței pentru sezonul rece, noiembrie-martie, banii fiind plătiții într-o singură tranșă. Cuantumul ajutorului pentru combustibilul solid acordat beneficiarilor Legii 416/2001 este în valoare totală de 290 lei, adică 58 de lei pentru fiecare lună din sezon”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al AJPIS Dâmbovița, Mihaela Matei.

La gaze naturale și energie electrică, virament direct la furnizori

„Pentru celelalte forme de subvenții la încălzire, gaze naturale și energie electrică nu au fost încă depuse centralizatoarele”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Pentru gaze naturale și energie electrică, AJPIS face viramentul direct la furnizorii respectivi, pentru că aceștia vin cu situațiile centralizatoare vizate de primăriile de domiciliu ale beneficiarilor.

Criterii de acordare a subvenției

Cei care solicită acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în perioada de iarnă trebuie să prezinte acte doveditoare privind: componența familiei, veniturile nete realizate de membrii familiei în luna anterioară depunerii cererii, actele ce privesc locuința, dar și bunurile ce sunt deținute de aceștia în alte localități. Dreptul de acordare a ajutorului se stabilește prin dispoziția primarului, iar ajutorul se acordă pe toată perioada sezonului rece. Valoarea subvenției acordate beneficiarilor în sezonul rece, în funcție de venitul realizat, este plafonată până la 615 lei pe membru de familie. Orice modificare ce intervine în familia beneficiară de ajutor de încălzire, din punct de vedere al venitului, al stării locative sau al componenței familiei, trebuie anunțată la primăria de domiciliu în 5 zile lucrătoare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale