Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.08.2020 00:09

Profesor la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște


A A

Mihai Tătăranu, un antrenor apreciat în fotbalul feminin

Mihai Tătăranu, un antrenor apreciat în fotbalul feminin

❚ „Suntem mulțumiți că toată lumea e sănătoasă. Acest amănunt e cel mai important. Din păcate, nu ne-am putut relua pregătirea centralizată. Fetele au program de pregătire primit de la club, un program de care ne asigurăm că se țin, vorbim permanent cu ele” ❚ „Sportivii noștri se bucură de condiții bune, cum puțini au în țară. La căminul nostru, care aparține Primăriei Târgoviște, sportivii au masă, cazare asigurate. Singurul lucru pe care trebuie să îl învețe este să facă sport” ❚ „Ne desfășurăm activitatea, antrenamente, meciuri, la Șotânga. Avem acolo vestiare, două terenuri gazonate. Condițiile sunt foarte bune” ❚ „Nu ne propunem obiective mărețe! Principalul obiectiv este acela de a ne menține în prima ligă. Apoi vrem să facem ceea ce CSȘ Târgoviște face dintotdeauna, să creștem jucătoare”

 

C.M.


Echipa feminină de fotbal a Clubului Sportiv Școlar Târgoviște rămâne în continuare una dintre petele de culoare în peisajul Ligii 1 feminin. De la Târgoviște au plecat în fotbalul mare surorile Roxana și Olivia Oprea, Andreea Părăluță sau Teodora Meluță, gruparea dâmbovițeană rămânând în continuare un adevărat izvor de talente. Profesorul Mihai Tătăranu, antrenorul echipei, omul care a adus acum doi ani Cupa României la Târgoviște, spune că, în ciuda perioadei pe care o traversează, formația sa își va menține obiectivele.

„Sportivele trebuie doar să învețe și să facă sport”

Rep.: Domnule profesor Mihai Tătăranu, cum e viața la CSȘ Târgoviște?

– Suntem mulțumiți că toată lumea e sănătoasă. Acest amănunt e cel mai important. Din păcate, nu ne-am putut relua pregătirea centralizată. Fetele au program de pregătire primit de la club, un program de care ne asigurăm că se țin, vorbim permanent cu ele. Am mare încredere în ele, dar, știți cum e, una e să le supraveghezi și să le pregătești direct, alta e prin intermediul imaginilor, a mesajelor. Dincolo de neplăcerile generate de pandemie, la noi lucrurile stau puțin diferit. Avem la echipă fete care nu sunt din Târgoviște și pentru care căminul clubului reprezintă condiția de bază pentru a fi prezente la cursuri și la antrenamente. De obicei, căminul se deschide cu o săptămână înaintea începerii anului școlar. Și aici nu e vorba doar de fetele care joacă fotbal, ci de toți sportivii clubului nostru. Mai sunt șase secții: baschet, handbal, volei, judo, lupte, atletism.

Rep.: Câte fete au nevoie de cazare la cămin?

– Avem zece fete, de la clasa a IX-a și până la clasa a XII-a. Ele sunt din Ploiești, Călărași, Giurgiu. Sportivii noștri se bucură de condiții bune, cum puțini au în țară. La căminul nostru, care aparține Primăriei Târgoviște, sportivii au masă, cazare asigurate. Singurul lucru pe care trebuie să îl învețe este să facă sport.

Rep.: Și baza de pregătire e una primitoare.

– Așa este. Ne desfășurăm activitatea, antrenamente, meciuri, la Șotânga. Avem acolo vestiare, două terenuri gazonate. Condițiile sunt foarte bune.

Rep.: Cum a fost sezonul 2019- 2020?

– Un sezon dificil, din toate punctele de vedere. Am început destul de greu, dar ne așteptam la asta. Pentru că tot luăm ca punct de reper Cupa României câștigată acum doi ani, trebuie să spunem că din acea echipă au mai rămas doar 3-4 fete. Multe jucătoare, care nu erau din Târgoviște, în plus nu mai erau nici la liceu sau la facultate la noi, au plecat. Partea bună a fost aceea că am avut toate fetele sub control, jucătoarele din Târgoviște, care locuiesc acasă, sau cele „externe”, care locuiesc la cămin. Pentru o echipă atât de tânără, evoluția în sezonul 2019-2020 a fost una onorabilă.

„Obiectivul nostru este să creștem jucătoare”

Rep.: Cine e cea mai experimentată jucătoare?

– Sandra Oprică, născută în 1996. Sandra e din Câmpina. A plecat la un moment dat și ea, la lucru în străinătate, dar s-a întors. Cele mai multe jucătoare sunt eleve de liceu, dar avem și studente la Universitatea Valahia din Târgoviște. Cele mai proaspete studente sunt Florentina Ionescu, Mirela Ciobotaru și Ioana Ionescu. Anul trecut au intrat la facultate Alexandra Sia și Gabriela Gurău. Ele, Alexandra și Gabriela, sunt din vechea gardă, ca să zic așa!

Rep.: Care sunt obiectivele echipei CSȘ Târgoviște pentru viitorul sezon?

– Nu ne propunem obiective mărețe! Principalul obiectiv este acela de a ne menține în prima ligă. Apoi vrem să facem ceea ce CSȘ Târgoviște face dintotdeauna, să creștem jucătoare. Avem câteva fetițe foarte talentate. Valentina Tudor, de exemplu, născută în 2005, cu drept de joc pentru Liga 1. Avem însă și fete ce nu au încă drept de joc, dar care sunt foarte talentate și pe care eu le văd ca viitoare fotbaliste: Mihaela Nicolae, Violeta Neacșu, ultima, născută în 2008, o jucătoare de picior stâng excepțională. Descoperim, aici, la Târgoviște, la competițiile care se organizează, tot mai multe fete îndrăgostite de fotbal și care doresc să facă fotbal de performanță. Noi, CSȘ Târgoviște, în frunte cu președintele Cătălin Tănase, le oferim condiții dintre cele mai bune.

* Articol publicat pe site-ul Federației Române de Fotbal



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale