Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.05.2015 00:13

Deși trebuia finalizată la 31 martie,


A A

Microciparea câinilor cu stăpân, abia la jumătate în Dâmbovița

Microciparea câinilor cu stăpân, abia la jumătate în Dâmbovița

❚ Problema nr. 1 este că cei mai mulți deținători de animale nu au înțeles sau nu au vrut să plătească microcipul, în jur de 20-25 lei ❚ Printr-o sponsorizare, Direcția Sanitar-Veterinară Dâmbovița a reușit să obțină 5.000 de microcipuri, în primă fază, urmând să primească până la 50.000 cu destinația, în principal, câinii dâmbovițenilor sărmani, care nu-și permit nici acest microcip

interviu cu dr. Sandu Tolea, directorul Direcției Sanitar- Veterinare Dâmbovița

VIOLETA STANCIU


Rep.: Ce ne puteți spune despre acțiunea de microcipare și vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân, care trebuia finalizată la data de 31 martie?

- Ca să ajungem să gestionăm câinii fără stăpân trebuie să ajungem neapărat la varianta de a gestiona câinii cu stăpân. Am întâmpinat probleme foarte mari, din cauza faptului că în România oamenii nu înțeleg că acolo unde beneficiază de drepturi trebuie să aibă și anumite obligații. Obligația era ca ei să microcipeze acești câini pe cheltuiala proprie, pentru că statul nu poate să suporte, iar noi ca Direcție Sanitar- Veterinare (ca stat) să venim să vaccinăm antirabic câinii.

 

„În continuare, consider că este o mare problemă”

Rep.: În prezent, care este procentul de microcipare și vaccinare?

- Dâmbovițenii nu au înțeles această acțiune. Astăzi, în jur de 45% din numărul total al câinilor cu stăpân sunt microcipați și vaccinați. În continuare, consider că este o mare problemă. Am reușit cu ajutorul unei asociații iubitoare de animale să punem la dispoziție, gratuit, prin Colegiul Medicilor Veterinari, un număr de 5.000 microcipuri. Acestea vor fi distribuite săptămâna viitoare în județul Dâmbovița, în prima fază. Încercăm să venim în ajutorul celor care sunt sărmani. Nu spun că facem protecție socială, dar poate sunt oameni care nu au posibilitatea să plătească acest microcip, care costă 20-25 lei. Am găsit această asociație care urmează să ne pună la dispoziție gratuit, în continuare, în funcție de cum le implantăm, până la 40.000-50.000 de microcipuri. După aceea vom trece urgent la ceea ce înseamnă sterilizarea câinilor.

 

Rep.: În ce interval de timp estimați că se va rezolva problema câinilor cu sau fără stăpân?

- Făcând aceste două lucruri – microciparea și sterilizarea – în maxim 2-3 ani în Dâmbovița vom putea să spunem că am reușit să gestionăm ceea ce înseamnă câinii fără stăpân. Chiar dacă avem legislație, toată lumea spune „de ce nu aplicați legea!?”. Este foarte greu să merg într-o localitate și să amendez 60-70-100 de familii care nu au avut posibilitatea să microcipeze acești câini. Încercăm să rezolvăm această problemă care este națională.

 

Rep.: Noua modalitate de microcipare gratuită implică și anumite costuri din partea deținătorilor de animale?

- În varianta în care noi punem aceste microcipuri gratuit, proprietarul nu trebuie să mai plătească decât 2-3 lei pentru gestionarea bazei de date. Va fi o problemă, în sensul că trebuie să se înțeleagă că acolo unde s-a făcut cu bani, s-a făcut cu bani. Acum Colegiul Medicilor Veterinari și medicii veterinari din teritoriu au reușit să facă treaba asta prin sponsorizare. O facem noi gratuit, nu statul! Venim cu această facilitate pentru cei sărmani. Dacă lucrurile merg bine, cred că în cel mult două luni vom termina atât microciparea, cât și vaccinarea antirabică.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale