Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.05.2020 09:43


A A

Mesajul Înaltpreasfințitului părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu prilejul Zilei Eroilor

Mesajul Înaltpreasfințitului părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu prilejul Zilei Eroilor

   Cu prilejul Sărbătorii Înălțării Domnului, Biserica noastră face pomenirea tuturor eroilor neamului românesc, care și-au jertfit viața pentru apãrarea credinței și a patriei noastre, căci ei și-au înfățișat existența ca o jertfă vie, bineplăcută lui Dumnezeu, cu încredere în vocația lor de apărători ai valorilor veșnice ale adevărului, binelui și dreptății.

 

   Cinstirea eroilor neamului, reprezintă un act de recuperare a memoriei Neamului românesc și un moment de celebrare a valorilor creștine și naționale, precum și un timp liturgic de mulțumire și de laudă lui Dumnezeu, o datorie națională, căci pe eroismul, patriotismul și jertfa multor români, adesea necunoscuți, s-a ctitorit România de astăzi.

   Istoria ne dă o frumoasă și puternică mărturie a legăturii indisolubile dintre națiune și Biserică, care s-a manifestat în toate marile noastre momente, căci, Ortodoxia românească a știut să catalizeze toate acele energii pozitive ale românilor și să susțină speranța într-un viitor, mai bun, mai frumos și mai bine ancorat în valorile Evangheliei Mântuitorului Hristos.

   Eroii pe care-i cinstim astăzi sunt exemple demne de urmat, pentru noi toți, precum și repere luminoase, ce au puterea de a ne oferi tăria de a înainta cu vigoare pe drumul istoriei, mai ales acum, întro perioadă dominată de majore provocări misionare, social-politice și economice.

   Și vremurile noastre, când cu toții ne străduim să învingem pandemia cu noul coronavirus, dar mai ales greutățile economice apărute, au numeroși eroi, care se străduiesc să răspândească binele, îngrijesc pe cei suferinzi, în spitale sau acasă, își ajută semenii aflați în necazuri, lipsuri, singurătate, sărăcie și nevoi, dar mai cu seamă își susțin familiile pentru a supraviețui și pentru a depăși vitregia acestui timp.

   Să ne plecăm, deci, genunchii inimilor noastre pentru pioasa reculegere în fața tuturor eroilor neamului românesc, apărători ai civilizației, culturii și credinței noastre, pomenindu-i spre veșnica lor odihnă!

 

 

 

† NIFON

Arhiepiscop și MitropolitComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Clubul discuțiilor interesante"
Ansamblul Monumental "Curtea Domnească" va fi închis parțial
Iubirea vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos
Carabella detronează Cantacuzino
100% promovabilitate la bacalaureat
Concursul pentru ocuparea posturilor, la faza depunerii dosarelor
60.75%, rata de promovare la Bac
1438 de contestații depuse la examenul de Bacaluareat
Iubirea tămăduiește toate bolile!
Dâmbovița, rezultate la Bacalaureat 2020


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un premier Incitator

Bună sau strâmbă, decizia Curții Constituționale obligatorie trebuie respectată cu sfințenie. Și, asta în cazul oricărei Curți Constituționale din această lume. Așa este prevăzut în legea legilor – Constituția. Și dacă este vorba de Constituție, vorba aia, fermoarul tras la gură.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale