Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.08.2018 00:07

Avancronica etapei a 2-a, la Liga a 2-a


A A

Mergem pe 1 solist, la Chindia - "U" Cluj

Mergem pe 1 solist, la Chindia -

* După o deplasare „aeriană” și o victorie „aerobiotică”, Chindia aterizează pe iarba verde de acasă pentru prima întâlnire din acest sezon cu suporterii săi. Și, pentru că lunea nici iarba nu crește, mai ales după ora 18.00, nu ne rămâne decât să luăm drumul spre stadionul „Eugen Popescu”

* Judecând rațional, victoria nu poate fi decât de partea Chindiei, iar lui Cherchez îi dorim să muște cât mai des din baderola de căpitan, așa cum a făcut, în premieră, la Timișoara, după ce a marcat

* Fiind vorba despre un meci în care se întâlnesc două învingătoare din prima etapă, interesul crește și la TV, deși noi ne dorim spectatori și nu teleprivitori

VASILE NEAGU


După o deplasare „aeriană” și o victorie „aerobiotică”, Chindia aterizează pe iarba verde de acasă pentru prima întâlnire din acest sezon cu suporterii săi. Va fi și „joncțiunea” cu noul antrenor Viorel Moldovan și câțiva jucători noi. Și, pentru că lunea nici iarba nu crește, mai ales după ora 18.00, nu ne rămâne decât să luăm drumul spre stadionul „Eugen Popescu”, pentru o gură de aer curat - adus din munții Bucegi de râul Ialomița – și un spectacol fotbalistic oferit de actorii regizați de fostul mare internațional.

Cherchez vs. Florescu

Oaspeții, care se întorc sub Turn după o perioadă de doi ani, adică „U” Cluj, știu (probabil) că acest meci nu o să aibă facilitatea celui de debut și că drumurile lui Florescu, veterenul lor, spre gol vor fi doar amintiri recente. Fiind vorba despre un meci în care se întâlnesc două învingătoare din prima etapă, interesul crește și la TV, deși noi ne dorim spectatori și nu teleprivitori. Judecând rațional, victoria nu poate fi decât de partea Chindiei, iar lui Cherchez îi dorim să muște cât mai des din baderola de căpitan, așa cum a făcut, în premieră, la Timișoara, după ce a marcat. Așadar, 1 solist!

Pandurii – FC Argeș, echipe cu regrete

Al doilea meci în care se întâlnesc două învingătoare, și ultimul, se joacă între Pandurii Tg. Jiu și FC Argeș Pitești. Ambele echipe au câte un regret pe suflet. Prima nu poate inaugura noul stadion, iar a doua nu poate promova nici în acest sezon. Cu sinceritate, subscriem la regretele lor. Asta nu înseamnă că undeva, în superbii codrii ai Gorjului, spectacolul va avea de suferit, dimpotrivă... Insolitul lider, Energeticianul, nu știm dacă va mai avea energie și în fața fostei adversare a Chindiei, ASU Poli Timișoara, chiar dacă și programarea acestei etape o ține în bătătură. Dacă o pană energetică nu apare sub Parâng, e mare minune!

Mare gălăgie la Botești, vin „lupii galbeni”!

La Balotești, cu mare gălăgie, ca să nu zicem urlete, vin „lupii galbeni”. Ar fi o pâine de mâncat, numai că lupii sunt carnivori, iar pretențiile lor prea mari. În plus, gălăgia multă strică treaba. UTA, cu ținuta șifonată de mult mai bătrâna Daco-Getica, știe din experiența ei de onorabilă „Doamnă” că lumina Farului, chiar mutat la Ovidiu, nu poate ajunge până în odaia ei provizorie, motiv pentru care se pregătește să-i rupă comutatorul, ca măsură de siguranță. La Snagov, să nu credeți că e mare euforie după „albul” de la Ploiești. Nici vorbă! Pe luciul lacului, localnicii văd un soare pe care îl pot atinge din șalupă. „Caii putere” ai oaspeților, CS Mioveni, au o misiune dificilă.

Luceafărul păcălește fotbalul

Luceafărul Oradea păcălește fotbalul precum ne păcălesc pe noi unele stele pe care le confundăm cu Luceafărul de ziuă. Și-a ratat spectrul în prima etapă cu Energeticianul (și cât de întunecat!), dar, atenție, poate reveni pe boltă oricând își dorește, așa cum a făcut-o în ultimele două ediții cu Chindia. Așa că, Ripensia Timișoara nu trebuie să confunde noua ei deplasare, destul de scurtă la Oradea, cu cea mult mai lungă de la Brăila, și nici apa tulbure a Dunării cu imprevizibila „planetă”. Academica Clinceni are de înfruntat... tricourile cu chipul lui Decebal, noua găselniță a unei echipei care până mai ieri era... romană. Dacă va ști să ignore „poza”, Academica se poate impune, mai cu seamă după un joc bun la Mioveni, dar pierdut în prima etapă.

ACS Poli – Dacia Brăila, două echipe... tulburi

Un meci modest se anunță între Metaloglobus și Aerostar Bacău. Echipa bucureșteană rămâne adepta unui joc prea dur, aproape... metalic, și vreo trei târgovișteni știu acest lucru din sezonul trecut, inclusiv Cherchez. Meci deschis oricărui rezultat. Ultima noastră... viziune se îndreaptă spre Timișoara, la ACS – Dacia Brăila. Dacă echipa regretatului Fănuș Neagu nu se simte în largul ei nici pe Dunăre, cum să o facă pe Bega? Iar, dacă ar face-o, pe unde și-ar mai scoate tricourile foștii jucători de Liga I ai Timișoarei. Iată, un meci care devine interesant prin... tulburările celor două echipe. Să auzim de bine!

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Tribunalul București a motivat sentința din Dosarul Dikeoulakos
Pro Activ s-a instalat pe prima poziție la Fotbal-Tenis
FC Pucioasa a învins pe Yenisey Krasnoyarsk
Ancuța Pîrvan este un apreciat instructor de înot (I)
FC România are nevoie de susținere
Pauză competițională interesantă pentru Chindia
Nelu Radu avertizează formația pregătită de Cristi Bălașa
Nu e bine, fostule!
Remus Gâlmencea se întoarce la Unirea Ungureni
Viorel Moldovan va avea un retur infernal


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cosuveranitate? Ei, aș!

GEORGE COANDĂ


Niște unii, cu mintea rătăcită, în bezna șovinismului fascistoid horthyst, și la Budapesta, și prin partidele tribale maghiare din România, conform proverbului „pasărea mălai visează”, s-au trezit – dar nu la întâmplare – băsmuind, dacă nu le-a ieșit cu… complementaritatea Transilvaniei la Ungaria, nici cu autonomia „Ținutului Secuiesc” (Szekelyfold), s-au trezit,... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale