Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.01.2023 00:14

Ieri, ședință maraton, cu 59 de subiecte, desfășurată în armonie


A A

Mega-proiectul de salubritate a trecut de votul CJD

Mega-proiectul de salubritate a trecut de votul CJD

*Consilierii județeni au aprobat ieri cel mai important proiect al județului din acest an, în valoare de 100 milioane de euro, care vizează „Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Dâmbovița –Obiectiv - Instalație de tratare deșeuri colectate separat și Centru de aport voluntar Șotânga” și a cheltuielilor aferente.

 

Ieri, în „Sala Unirii” a sediului administrativ, a avut loc prima ședință ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița  din acest an la care au participat 30 de aleși județeni, din totalul de 35! Ședința a fost condusă de președintele CJD, Corneliu Ștefan, iar partea de legalitate a fost supervizată de prefectul județului, Claudia Gilia. Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat 59 de puncte, două dintre acestea au fost retrase (51 și 52), iar trei au îmbrăcat forma unor rapoarte de activitate.

Chiar dacă ordinea de zi a fost una destul de stufoasă, ședința s-a încheiat în circa o oră datorită votului rapid dat de consilierii județeni, care a mers ca și uns. Toate proiectele de hotărâre care au fost supuse dezbaterii publice în plenul CJD au trecut cu unanimitate de voturi, cu liniște deplină și chiar armonie.

Un proiect foarte important pentru județ votat ieri a vizat aprobarea „Sistemului de management integrat al deșeurilor din județul Dâmbovița -Obiectiv- Instalație de tratare deșeuri colectate separat și Centru de aport voluntar Șotânga” și a cheltuielilor aferente. Președintele CJD, Corneliu Ștefan a vorbit despre însemnătatea acestui proiect de care județul Dâmbovița are mare nevoie având în vedere că cele două gropi de gunoi sunt aproape pline.

„Valoarea acestui proiect este de aproximativ 100 milioane de euro. Valoarea cofinanțării CJD pentru ambele etape, etapa 1 pe care vrem s-o finalizăm până la 31 decembrie 2023 prin care vom achiziționa toate utilajele necesare acestui proiect și etapa a 2-a care începe de anul viitor, din 2024, când vom construi în comuna Șotânga... Stația de tratare mecano-biologică. Vom avea amplasamentul în comuna Șotânga pe terenul pe care ni l-a predat Consiliul Local. Cofinanțarea CJD, pentru ambele etape, este de 26 milioane de euro. Prin acest proiect achiziționăm echipamente de colectare pentru deșeuri, plastic și metal, pentru biodeșeuri menajere și nu în ultimul rând achiziționăm unități de compostare individuale pentru gospodării. Tot prin acest proiect achiziționăm echipamente de colectare separate pentru biodeșeurile similare stradale și din piețe. La acest moment CJD are deja depusă cererea de finanțare la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și ne aflăm în faza finală de obținere a ultimului aviz, cel mai important, avizul de mediu. Am depus toate documentele pentru a obține acest aviz de mediu și vom avea în perioada următoare și o dezbatere publică la Primăria Șotânga... Sperăm ca în maxim 60 de zile să semnăm contractul de finanțare între CJD  și Guvernul României pentru acest proiect privind construirea în județul Dâmbovița a Stației de Tratare Mecano-Biologică cu o valoare totală de 100 de milioane de euro. Cred că este foarte important pentru județul nostru... Știți foarte bine că cele două gropi de gunoi sunt aproape pline și avem nevoie ca de apă de această investiție importantă”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale