Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.01.2022 00:15

Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu, confirmă:


A A

Medicii de familie pot face testarea Covid 19!

Medicii de familie pot face testarea Covid 19!

*„Testarea la cabinetele medicilor de familie se face doar persoanelor cu simptomatologie și trebuie să se facă doar cu programare, pentru că acolo pot fi și alți pacienți”

 

S-a extins testarea Covid-19 și la nivelul cabinetelor de medicină primară! După Ambulanță (prin apelarea la 112), Unitățile de Primiri Urgență din spitale și unele farmacii, acum se pregătește terenul pentru testarea Covid-19 și în cabinetele medicilor de familie. Președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu, susține că testarea în cabinetele de medicină primară se va face numai persoanelor simptomatice și doar cu o programare prealabilă.

„Acest serviciu este decontat de Casa de Sănătate”

„Testarea Covid 19 se va putea face și în cabinetele medicilor de familie, acolo unde se va putea, pentru că nu toți întrunesc condițiile... Nu în ultimul rând trebuie să existe și un spațiu unde se efectuează testarea și unde pacientul trebuie să aștepte rezultatul, pentru că se așteaptă în jur de 15 minute, fără a intra în contact cu alt pacient. Menționez că, în această situație, este obligatorie programarea, iar testarea se face numai pentru persoanele simptomatice, la fel ca și în celelalte cazuri în care se face gratuit, adică la Serviciul de Ambulanță, prin 112, la UPU, cei care ajung acolo, în farmacii pentru că sunt și câteva farmacii care efectuează, iar la laboratoarele private se poate testa orice persoană care dorește acest lucru, indiferent dacă are sau nu simptomatologie. Acest serviciu este decontat ulterior de Casa de Sănătate cu suma 50 de lei/testarea”, a declarat dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Județul Dâmbovița încă are o localitate în scenariul Galben
„Stațiile de cale ferată nu sunt vândute și nu se vând”
Recomandări privind mușcătura de căpușă
„Anotimpul asfaltărilor”
Pompierii, prietenii copiilor!
Prima persoană care s-a vaccinat cu doza a 4-a a fost un medic de familie!
Proiectul locuințelor ANL în zona UM Gară
Proiecte importante pregătite de Primăria comunei Raciu
Estimarea necesarului de vaccin antigripal pentru la toamnă, o mare dilemă!
Medicii de la SJUT, premiați la nivel național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)

Apropo de buna, amicala înțelegere dintre maghiari și români la firul ierbii. Este un frumos basm autoamăgitor pentru români. Știți ce s-a petrecut cu câțiva ani în urmă la Târgu-Secuiesc? Doi maghiari de rând au fabricat o bombă artizanală, pe care au vrut s-o detoneze la parada trupelor românești cu prilejul zilei naționale de 1 Decembrie. Au fost prinși la timp și băgați după gratii cu îndreptățită acuză de... [citește tot...]



Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale