Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.02.2018 00:25

În Dâmbovița, din cauza anunțului Ministerului de Finanțe privind noua taxare pe PFA,


A A

Medicii de familie, în derută...; fiscal

Medicii de familie, în derută...; fiscal

VIOLETA STANCIU

 


 

Medicii de familie din județul Dâmbovița, care își desfășoară activitatea în regim de PFA (Persoană Fizică Autorizată), sunt îngrijorați de mult prea desele modificări fiscale operate în ultimul timp! De fapt acestea i-au cam buimăcit pe toți reprezentanții mediul de afaceri autohton, care au fost nevoiți să se adapteze din mers la noile „biruri” fiscale și să-și modifice, acolo unde a fost cazul, planurile de afaceri. „Stăm și ne gândim care vor fi mecanismele, pentru că în sistemul acesta nu o să putem supraviețui. Ați auzit, și este o mare derută în rândul medicilor de familie, că noul ministru de finanțe a spus că pentru PFA (Persoane Fizice Autorizate), unde suntem marea majoritate a medicilor de familie, or să facă alt sistem de taxare și impozitare, adică mai scump. Noi ca și PFA-uri suntem tratați! Se vorbește chiar de impozitarea progresivă, chiar începând de anul acesta. Deci nu vreau să mă gândesc... ce va urma, pentru că în condițiile acestea vom fi falimentari”, a semnalat dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița. De asemenea, aceasta a ținut să atragă din nou atenția asupra faptului că, în cel mult zece ani, medicina de familie va intra în colaps din cauza faptului că medicii de profil vor ieși din sistem, iar în urma lor nu prea are cine să vină. „Medici care să ne înlocuiască nu sunt. În județul Dâmbovița, anul trecut, la data de 31 martie 2017, media de vârstă era de 57,5 ani în urban și 57,5 ani în rural. Vă dați seama că în mai puțin de zece ani acest județ nu mai are medici de familie. Nu are cine să vină din urmă... Se face rezidențiat pe medicina de familie, care acum este de 4 ani, au fost mulți, dar au terminat puțini pentru că au început să schimbe specialitatea, iar cei care termină... pleacă direct în afară. Am colegi medici din țară, dar și din județ, care au plecat la 40-50 și chiar 60 de ani în străinătate. După 5 ani de lucrat în Franța ai o pensie minimă de 500 de euro. În România, după 30 de ani, ai o pensie de 250 de euro, dar de fapt se pleacă de la 200 de euro”, a punctat reprezentanta medicilor de familie din județul Dâmbovița.

Contractul cadru pe 2018... în ceață

Nimic nou pe frontul de vest! Chiar dacă mai sunt câteva zile până la expirarea contractului cadru pe anul 2017, pentru că de la 1 aprilie 2018 trebuie să intre în vigoare noul contract cadru al mediciilor de familie în raport cu CNAS, ieri reprezentanta medicilor de familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu ne-a declarat că nu are informații suplimentare pe marginea acestui subiect... „În momentul de față, ce a apărut acolo, sunt discuțiile care au fost inclusiv pe 28 decembrie 2017, când era vechiul guvern. S-au stabilit niște lucruri care nu se regăsesc proiectul depus, pentru că încă nu a apărut finalul. Au apărut și normele metodologice. Trebuia să fie o întâlnire pe data de 22 februarie 2018 între reprezentanții noștri, cei ai CNAS și ai Ministerul Sănătății. Săptămâna trecută, pe joi-vineri, am fost anunțați că s-a amânat pentru data de 1 martie, așa că este greu să vă spun ce se întâmplă...”, a conchis dr. Ileana Dumitrescu, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale