Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.01.2021 00:20

O nouă tranșă de vaccinuri antigripale a sosit în Dâmbovița!


A A

Medicii de familie, apel pentru vaccinarea copiilor

Medicii de familie, apel pentru vaccinarea copiilor

❚ Medicii susțin că imunizarea micuților este foarte necesară mai ales că a început să-și facă apariția și cazurile de gripă, iar revenirea în colectivitate din data de 8 februarie, când s-a anunțat deja că reîncep școlile în format clasic,reprezintă un factor de risc pentru extinderea infecțiilor respiratorii

 

VIOLETA STANCIU


Președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescuface apel către părinții de școlari și preșcolari să vină la cabinetele medicilor de familie pentruvaccinarea antigripală a copiilor.Medicii susțin că imunizarea micuților este foarte necesară mai ales că a început să-și facă apariția și cazurile de gripă, iar revenirea în colectivitate din data de 8 februarie, când s-a anunțat deja că reîncep școlile în format clasic,reprezintă un factor de risc pentru extinderea infecțiilor respiratorii. O nouă tranșă de vaccinuri antigripale a sositîn urmă cu o săptămână la cabinetele medicilor de familie din județul Dâmbovița. „S-a comunicat faptul că a început să apară și gripa. Teoretic pe 8 februarietrebuie să înceapă școlile, încep colectivitățile... Copiii până la 16 ani nu se pot vaccina, nu se puteau vaccina oricum, pentru că nu intrau în campaniile de vaccinare, dar modalitatea de a reduce infecțiile respiratorii, transmiterea lor în colectivități este de a se vaccina antigripal. Vreau să fac un apel pentru părinți și să le spun că și copiiicarenu s-au vaccinat antigripal se pot vaccina. Este vaccinul care este valabil de la trei ani, numai că între 3 ani și 9 ani trebuie să se facă două doze, iar de la 9 ani doar o singură doză. Mai sunt vaccinuri antigripale care au venit acum o săptămână în cabinetele medicilor de familie. Vaccinarea antigripală este binevenită pentru că în două săptămâni copiiisunt imunizați, adică pânăîncepe școala. Acesta este un apel pe care vreau să-l fac în special pentru părinți. Ar trebuie să fie mai mare cererea decât oferta de vaccinuri antigripale, ca să avem grijă de copiii care intră în colectivități, respectiv școlari, preșcolari”, asemnalat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale