Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.04.2019 00:18

VOX POPULI ■ Legislația străină care interzice autoturismele pe motorină pune dâmbovițenii pe gânduri


A A

"Mașinile diesel interzise în Europa vor ajunge în România"


ȘTEFAN KHALIL


Din ce în ce mai multe orașe din Europa au început să interzică circulația mașinilor cu motor diesel pe străzi, din cauza poluării prea mari care rezultă din folosirea acestui carburant. În Stuttgart de exemplu, a fost interzisă circulația mașinilor pe motorină mai vechi de 10 ani. În Roma, mașinile pe diesel vor fi interzise din 2024.

Reporterii „Jurnal de Dâmbovița” i-au întrebat pe dâmbovițeni cum comentează această tendință la nivel european, de interzicerea circulației mașinilor cu motor diesel și cum cred ei că ar fi România afectată de o astfel de lege la noi în țară. ●Nu știu cât de mult poluează mașinile diesel față de acelea pe benzină. Diferența e foarte mică, spun eu. Nu cred că era nevoie să se dea legea asta nicăieri, trebuia dată o lege de interzicere a circulației mașinilor mai vechi de 15-20 de ani. Nu conta dacă era pe benzină sau motorină. ●Legea asta este rea pentru noi și sănătatea noastră. Se vor importa mașini pe diesel la noi în țară și atunci să vedeți poluare. Unde să fie aduse dacă nu în România?! Nu o să interzică la noi circulația mașinilor pe diesel mai vechi de 10 ani, că ar însemna dispariția a 30% dintre autoturismele pe care le vedeți acum pe stradă. ●Nu cred că va dura mult până când legea această va fi abrogată. În afară sunt mulți cu mașini pe diesel, tot vechi. În Franța sunt peste jumătate dintre ele. La noi ar fi un haos dacă sar întâmpla așa ceva. Motorina e mai ieftină pe piață, e preferabil să conduci o mașină cu motor pe diesel. ●Asta este o lege pentru țările civilizate, dar și bogate, unde oamenii își permit să cumpere mașini mai scumpe. La noi, nu e cazul, doar pentru cei care fură și au mașini nu știu de care. Ar fi bine să se procedeze și în România la fel, poate așa nu vor mai fi atâtea mașini pe stradă. ●Păi e o lege bună, dacă se dorește protejarea mediului înconjurător. Chiar dacă ar afecta destul de mulți șoferi, ar fi binevenită și la noi în țară. Să introducă programe ca cel Rabla, prin care românii să își ducă mașinile pe diesel mai vechi la schimb cu autoturisme noi, care să nu polueze. ●Este o lege necesară de a fi implementată la nivel mondial! Poluarea mediului reprezintă o problemă globală, iar autoritățile tuturor statelor și comunităților trebuie să asigure un viitor ecologic și prosper pentru generațiile viitoare! În opinia mea, România nu are o economie puternică la fel că alte state europene și nu este pregătită de a implementa această lege, deoarece ar crea pierderi! Prin urmare, părerile dâmbovițenilor sunt împărțite privind această schimbare și în România. 60% dintre români au mașini cu motor pe motorină, iar numărul de clienți interesați de mașinile pe diesel a început să scadă, comparativ cu acum doi ani de zile, când cererea era mult mai mare pentru mașinile cu motor pe motorină.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Este România pregătită pentru coronavirus?
Guvernul Orban a căzut, dar dâmbovițenii rămân pesimiști
Păreri împărțite privind eliminarea pensiilor speciale
România, în pericol din cauza conflictului SUA - Iran?
Dezamăgire în Dâmbovița după primele măsuri ale Guvernului PNL
Carnea de porc golește buzunarele dâmbovițenilor
Votul din Diaspora, privit critic din Dâmbovița
"La iarnă vom îngheța în case!"
Scepticism în Dâmbovița după moțiune
Supraviețuim Crizei?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Suverana Indiferență

Dacă e să iau în seamă unele știri transmise de televiziuni, cică, în vremea asta de pandemie fără de sfârșit, s-ar fi reîntors în țară vreo două milioane de români care plecaseră în lumea largă în căutarea unei vieți mai bune, și asta pentru că speranțele și visurile luminoase de la revoluția din ’89 iute s-au spulberat în vântoasele guvernanților capitaliști, fie ei de dreapta, fie de stânga.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale