Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.01.2016 23:19

Editorial


A A

Mașinăria de calomnie vicleană/M.C.V.

Mașinăria de calomnie vicleană/M.C.V.

GEORGE COANDĂ


Așa am putea privi, apelând la o nevinovată ironie, dar cu tâlc țintită, chestia aia numită savant Mecanismul de cooperare și verificare/M.C.V., un mecanism bizar, un fel de ghilotină cu care sultanii de la Bruxelles și Strasbourg au, zice-se, dreptul să taie capul unor națiuni membre ale UE atunci când nu joacă după cum le cântă stăpânul. Sau din alte pricini care au efect de șantaj atunci când acești stăpâni au niscaiva interese, ei, dar și acoliții lor, pe seama unor națiuni tratate pe post de cenușărese, așa cum este cazul nostru, al românilor, rătăciți de soartă și de Istorie la „porțile Orientului”.

Dar oare mai suntem o națiune? Teamă-mi e – și aș vrea să fiu contrazis – că am ajuns o populație fără speranță și viitor, la cheremul (a se citi, liberul arbitru) mogulilor dictatoriali bruxellezo-strasbourgi care ne pun pumnu-n piept, urlându-ne-n față halt! Și dacă li se pare că am avea și noi ceva de spus în Europa, răcnesc: Silence! Shut-up! Și uluiți ne dăm seama că am scăpat din „lagărul comunist”, care a stat sub umbra sângeroasă a Moscovei, ca să ne prăbușim adânc în „lagărul capitalist”, tutelați criminal de interesele corporatiste ale mogulilor financiaro-economici euro-atlantici. Iar România trebuie să dispară. Aș vrea să mi se spună, cu argumente credibile (vă spun eu că nu există), care este diferența între Kremlin și Casa Albă. Decât denumirea e alta. Iar noi stăm smirnă – pardon, nu noi, poporul român, ci politicienii patriei – în fața aceleiași Mărie sub altă pălărie/UE. Și ca să nu mișcăm care cumva în front, ni se flutură amenințător pârdalnicul M.C.V. Repet, ca să pricepeți adevărul, chiar dacă vi-l ofer ambalat într-o metaforă ironică, frica-n oase ni se vâră cu această Mașinărie de calomnie vicleană. Bă, zbiară ăia de la Bruxelles/Strasbourg, stați la coadă, nu vă-nghesuiți să dați buzna-n Schengen, n-aveți fason, sunteți corupți până-n măduva oaselor. Corupților! Iar de la București se-aude un murmur umil, da, așa e, să trăiți, am înțeles, ne răsturnăm toate cenușarele patriei pe cap. Dacă vreți luăm și un hap.

Însă eu, care n-am de gând să înghit orice pilulă amară prescrisă de Comisia Europei și de Consiliul UE și, cum nu-mi este frică decât de Dumnezeu, le bat obrazul gros, strigându-le, la rându-mi: bă, prin Germania, și Franța, și Regatul Unit și Italia, prin tot Occidentul adică, ne dați clase în de-ale corupției! Da ce, corupții voștri sunt îngerași? Nu vă mai luați după de-alde Monica Macovei, fost vajnic procuror comunist – asta are buba la cap -, și după alți câțiva jalnici trădători de prin așa-zisa clasă politică și care dau cu pâră obraznică în urechile interesate ale sultanilor și vizirilor și emirilor de la Bruxelles/Strasbourg. Cică Ponta și Popescu Tăriceanu fac obstrucție la justiție. De unde o scoaseră? În țara asta nu mai avem dreptul nici la declarații politice, conform principiilor democratice? Atunci, adio democrație! Și ca să nu mai lungesc vorba plictisindu-vă cu pârdalnicul M.C.V. (Mașinăria de calomnie vicleană), iată, sunt întru totul de acord cu premierul de la Budapesta, Viktor Orban, chiar dacă pentru atitudinea lui antiromânească nu-l iubim, dar unde băiatul ăsta le bate obrazul bine ălora de la vârful UE, îi preluăm discursul: „Sunteți profund incorecți față de Ungaria și poporul maghiar. (...) Nu vrem o Europă în care suntem ținuți sub tutelă, iar libertatea ne este îngrădită. (...) Ne vom lupta și cu cei care vor să transforme Uniunea Europeană într-un imperiu. (...) Nu voi accepta să îmi transformați țara în colonie!” Igen, Viktor!

Aș vrea să aud și eu un prim-ministru român, un președinte de la Palatul Cotroceni, un europarlamentar ridicându-și glasul hotărât și demn și fără teamă sub cupola Parlamentului de la Strasbourg: „Nu vom admite ca România s-o transformați în colonie! Și spălați-vă pe cap cu M.C.V.-ul vostru imoral!” Atunci când voi auzi acest glas ridicându-se, voi ști că România există pe această lume.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale