Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.03.2018 00:21

În programul „Casa Romanței – ambasadă a culturii la Târgoviște”,


A A

Mărțișoare muzicale de la Banca Transilvania

Mărțișoare muzicale de la Banca Transilvania

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Un eveniment de o înaltă calitate artistică, organizat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște și susținut cu gingășie și profesionalism de Banca Transilvania din Târgoviște, a avut loc marți seara, la Casa Romanței, cu dedicație specială pentru Ziua de 8 martie. Numeroase cliente ale Băncii Transilvania au fost răsplătite la Casa Romanței din Târgoviște cu o primire de zile mari, minuțios gândită și realizată de Mădălina Marinescu, inimoasa directoare a sucursalei târgoviștene a BT și de echipa sa. În decorul rafinat al unui spațiu muzeal unic în România dedicat istoriei Romanței, clientele Băncii Transilvania au fost răsfățate cu un program artistic deosebit, susținut de harpista Cristina Munteanu, de soprana Cristina Dan (premiul I la Festivalul Național „Crizantema de aur” 2002) și de interpreta Alina Mavrodin Vasiliu, în dubla sa calitate de director al Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște și de director artistic al Festivalului Național „Crizantema de aur”. Este important să menționăm că cele trei artiste sunt ele însele cliente fidele ale BT.

Invitatele BT, răsfățate la Casa Romanței

Astfel, începând cu ora 18:30, Casa Romanței a devenit neîncăpătoare pentru doamnele și domnișoarele invitate de Banca Transilvania, care au avut ocazia să fie introduse în atmosfera romantică de prezentarea emoționantă făcută de jurnalistul Teodor Vasiliu, inițiatorul și realizatorul Casei Romanței din Târgoviște și președintele Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”, autor al monografiei „Istoria Crizantemei de Aur” – unică în România. Gazdă plină de farmec pentru clientele Băncii Transilvania a fost întru totul directoarea Mădălina Marinescu, ajutată impecabil de colegele sale, adevărate furnicuțe zâmbitoare, discrete și cochete care au făcut, din serviciile de protocol, bijuterii de artă culinară. Invitatele la eveniment au oferit aplauze cu multă generozitate și au primit, la plecare, gingașe buchețele de flori, împreună cu pliantul Casei Romanței și cu CD-ul „Povești de dragoste” – un mărțișor muzical pe care Alina Mavrodin l-a lansat cu succes, în urmă cu 10 ani, tot alături de echipa Băncii Transilvania din Târgoviște.

BT, sponsor oficial al Festivalului „Crizantema de aur” și al Casei Romanței

Am remarcat pe chipurile tuturor invitatelor satisfacția de a fi găsit la Casa Romanței un spațiu cald și primitor pentru organizarea unor astfel de evenimente artistice și culturale, care funcționează sub patronajul Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO și care și-a propus să devină, în anul 2018, o adevărată ambasadă a culturii la Târgoviște. Deloc întâmplător, evenimentul de marți seară a fost organizat la Casa Romanței, având în vedere faptul că Banca Transilvania a fost anul trecut sponsor al realizării acestui spațiu muzeal unicat și, totodată, sponsor oficial al Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur”, la ediția a 50-a. Dragostea și respectul pentru romanță au constituit, de-a lungul anilor, o preocupare pentru Banca Transilvania de a susține, prin sponsorizare, marele festival național de la Târgoviște dedicat interpretării, creației și promovării acestui gen muzical de patrimoniu al culturii naționale.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale